Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (148)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Satan je věru moje nejméně oblíbená záporná postava, důvod vysvětlím. Rohatej nikdy nepřijde na natáčení včas, celou svou výplatu utratí za žhavou sýru, za ďábelské topinky a aby zaplatil alimenty Satanu Juniorovi, na to se nikdy nemá. Způsobí všem jen trable, panny po něm otěhotní s antikristem, potom zmizí a aby čert věděl, kde se jeho vocas zdekoval. Točí se neustále nové a nové pokračování, které kvalitou asi spadaj do kapes režisérů nebo amatérského komparzu [umělecky se tu ale někdo vyřádil, což cením..], Exorcisti jsou stejná pakáž.. jen tím krucifixem ladí noty elektrickými baskytary, a džemujou pekelný heavy metal. 666 it’s my Number.  ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém by zřejmě Sydney byla mnohem raději. Její Neposkvrněná totiž v hodně podobném námětu neobstála. Ano, mohlo to být sice i horší (viďte pane Green), ale za měsíc zkrátka prostě nebudete vědět, kde se tam ten antikrist vlastně vzal a proč. Tenhle satánek ale hraje jinou notu. Přiznám se, že film z roku 1976, jemuž tento děj předchází, mě teprve čeká - navnaděn jsem ale náležitě. Arkasha Stevenson evidentně umí pracovat s napětím, nemluvě o zvuku (použití nevinného dětského skotačení v přímo kontrastních scénách jdoucích hned po sobě na mě hodně fungovalo). Obsazení vedlejších rolí se vážně povedlo a je opravdu škoda, že se jedná víceméně jen o epizodní role (Ineson & Dance). Za mě povedená, v kino sedačce příjemně nepříjemná záležitost a vůbec by mi nevadilo další filmové rozšíření tohohle příběhu - 70%. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než som po priemerných ukážkach čakal. Tie sľubovali ďalší zbytočný prequel, o ktorý nikto veľmi nestál, no The First Omen skôr než všetky tie súčasné hollywoodske prequels a remakes pôsobí ako taký indie horor. Takže žiaden dôraz na zbytočné lakačky, žiaden hlúpy scenár (s teenagermi), ale skôr príjemne pomalé tempo, podivná atmosféra a jeden príbeh o zrodení diabla. Paradoxne to, že musí byť The First Omen prequel k slávnejšiemu filmu a nie samostatným kúskom je jeho najväčšou slabinou. Stihnúť toho počas stopáže musí mnoho a tie prístupy sa dosť bijú medzi sebou. Arkasha Stevenson by chcela byť z časti svojská, no z tej ďalšej sa musí striktne držať v mantineloch pôvodnej story, zároveň sa musí snažiť zapáčiť aj súčašnému divákovi, ale natočiť aj dôstojný prequel, ktorý nebude len obyčajným ždímaním značky. V jadre tam tak niekde je zaujímavejší horor driapajúci sa na povrch, ale vo výsledku ostalo skôr u nesúrodého filmu, ktorý úplne nenaplní svoj potenciál. Na prvotinu režisérky však dobre natočené a možno, keď Arkasha Stevenson dostane v ďalšom horore o niečo volnejšiu ruku čo sa týka námetu, tak predvedie niečo výraznejšie. Uvidíme, no rozhodne ju budem do budúcna sledovať. V The First Omen to síce ešte úplne nevyšlo, ale aj tak po päťdesiatich rokoch od pôvodného filmu doručila to najzaujímavejšie v rámci série, pri ktorom pôsobí chabý remake, aj priemerný seriál ako tretia liga. CELKOVO: 6/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok, kde sa zaspomínalo na pamätnú scénu prebodnutím knaza som tušil, že film ma neosloví a skoro vždy môj prvý dojem neklame a teraz to bolo tiež tak. Už tato scéna bola na mna príliš výstredná a cítil som z nej, že pani režisérka chce na divákov zapôsobiť neobyčajným štýlom, ale mne osobne to pripadalo už prehnané a to pokračovalo celým filmom. Vizuál je úchvatný a celý ten umelecký nadych z tohto filmu robí  nevšednú filmovú záležitosť, ale mne rozhodne viac vyhovovali formy starších častí. Je to tu všetko moc prekombinované a esteticky vzhľad filmu tu prevyšuje samotný obsah a to ja filmu málokedy odpustím a teraz tu výnimku určite nespravším. Chcel som ist na to do kina, ale som rad, že sa tak nestalo aj keď si uvedomujem, že v kine by to mohlo byť oveľa dynamickejšie, ale i tak som rad, že som ho videl z pohodlia domova, to celkom stočilo. Rozhodne tento film má aj bude mať fanúšikov, ale z tejto celej série bude jeden z mála, u ktorého opakované pozretie nebudem siliť. Slabé 3*. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Přichází Satan! patrí medzi TOP 10 hororov, aké som kedy videl. Preto som tento prequel najprv úplne ignoroval. Proste len ďalší pokus podojiť viac než dosť opotrebovanú značku. A kupodivu budem predovšetkým chváliť. Hneď z kraja je poznať, že tento horor dostal nadštandardnú filmársku péči. Takto kvalitne vizuálne pôsobiacu žánrovku dostávame raz za pár rokov. Scenár sa s nevýhodou, že každý dopredu vie ako to dopadne, popasoval najlepšie ako sa dalo. Na horor skvelo držiace pokope. Civilne pôsobiace drama s jemnými prvkami detektívky. Horor sa tu vkráda atmosférou a hudbou. Teda presne v duchu filmov z čias, z ktorých vzišiel originál. Nell Tiger Free bola výborná voľba. Pôsobila na mňa ako umiernenejšia Margaret Qualley. Chcelo to však menej posúvacích scén. Mať to o polhodinu menej, tak by sa všetko oveľa viac zhutnilo. Nečakajte horor roku, ale kvalitne doplnené informácie dnes už klasického príbehu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Otec Brennan (Ralph Ineson) sice není členem sekty, která chce zrodit Antikrista, ale ve filmu Přichází Satan! (1976) má na stehně mateřské znaménko 666, které v tomto filmu nesou pouze děti zrozené ze Šakala. (Johnny.ARN)
  • Když jde Margaret (Nell Tiger Free) do bytu otce Brennana (Ralph Ineson), musí odemknout dobře zamčené dveře. Horní zámek (dveřní řetěz) je špatně namontován, takže řetěz snadno vyklouzne z otvoru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama