Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedal mi ´pozajtra bude všetko v poriadku´. Potom zomrel.“ Volavka 3 sa snaží dať novú hĺbku slovu „trilógia“ a celkom jej to vychádza. Čo pre diváka, ktorý nevidel predchádzajúce časti, znamená, že nemá zmysel po tomto filme siahať. Tvorcovia sa s ničím nezdržujú a skáču naprieč časom svižnejšie, ako Terminátor (pred pol rokom, pred mesiacom, o dva týždne neskôr atď.). Vďaka tomuto fígľu sa veselo vracajú dávno zastrelené postavy. Obávam sa však, že kvôli tomu vznikol chaos a to chaos i pre fanúšikov predchádzajúcich dvoch dielov. Ako samostatný film to nemá šancu (na rozdiel od jednotky), ale "aspoň" je to profesionálne nakrútené a znova výborne obsadené, čo sa kastingu týka. Plusom je i to, že mnohé scény sú veľmi napínavé, pretože nevieme, čo ktorá postava tuší, vie a čo je jej utajené. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejhorší ze všech tří dílů. Snaha vecpat do dvou hodin vše nedořečené, špatně pochopené a vůbec nemyšlené vyústila v tragikomickou směs, která se svým autorům dokonale bortí pod rukama. Jediné, co se mi opravdu líbilo byly sice v celkovém kontextu úplně zbytečné, ale velmi příjemně mile humorná Yanova sezení u lékařky. Až mě napadlo, otcové Volavek měli zapomenout na kriminální drama a raději natočit romantickou komedii o vztahu práskače a psychiatričky. Toto je bohužel jediné vybočení ze sledu více či méně zmatených scén, které se svou snahou o dovysvětlení úplně všeho do sebe zamotaly jako instantní nudle. Oproti minulým dvěma filmům mě též překvapila neprofesionalita, jmenovitě ve filmovém provedení minulosti - naprosto jinak vypadající Yan v nově natočených scénách, které se odehrávaly v době první Volavky mne zvláště v kontrastu s černobílými flashbackovými záběry nutil úpět. Překombinované, nekonzistentní, místy zoufalé. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory těžkopádnému rozjezdu výborný film. Ne, že ne. Akorát naprosto, ale opravdu naprosto, zbytečný. Na tom nic nezmění ani to, že tvůrci mlátí prázdnou slámu velmi chytře, nápaditě a všemi možnými způsoby jen ne lacině. Kompletní obsazení, v čele s Andy Lauem, je opět zcela přesvědčivé. O tom žádná. Nelituji tedy toho, že jsem trojku viděl, ale stejně jako v případě dvojky si jí těžko kdy pustím znovu. Jaký to pád od první Volavky. PS: Dát vyústění celého snímku jako obrazový podklad hlavního menu na DVD, to snad může vzejít opravdu jen z Intersonicu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Pěkně natočené pokračování, rozpracovávající původní film, tentokrát před a po jeho konci. Ovšem jako předešlý prequel už ne tak poutavé jako v případě originálu. Nesedělo mi ani jedno pokračování, akce a napětí bylo minimálně, zato nejrůznějších alternativ a časových skoků mnoho. Špatní lidé by měli jít do pekla a trpět a trpět! Bez možnosti úniku.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama