Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Driscoll 

všechny recenze uživatele

15 % --- [DVD], [TV] --- Neuvěřitelná slátanina prošpikovaná celou řadou logických nedostatků (teď z hlavy si vybavím třeba situaci, když je spolubydlící hlavní hrdinky vrahem uškrcena, přičemž se docela divoce brání. Vrah jí potom jen jakoby navíc přeřízne žíly na zápěstích. Druhý den policistka, která celou věc vyšetřuje konstatuje, že to byla sebevražda, neboť se nenašly žádné známky násilí!!! Takových podobných je tam fakt dost). ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do nové, starší, hororové série, a pokud bývá pravidlem, že první díly bývají obvykle zároveň ty nejlepší, tak mám z dalších pokračování docela obavy, na jakou úroveň se až dostanu. První Temná legenda totiž není skutečně žádný zázrak, a to prakticky ve všech ohledech. Nejspíš tedy něco bude na drbech, že se tu tvůrci chtěli svést na úspěchu jiné série, samozřejmě Vřískotu, ovšem to je úplně jiná liga, tady se pohybujeme spíš někde na hranici snad až televizní produkce, čemuž odpovídá jak vizuál, tak obsazení netalentovaných a nesympatických herců, Jared Leto promine, kteří se právě hodí tak akorát do těch nejlevnějších snímků. Největším problémem je nicméně zápletka, kdy mi i samotné ústřední téma vůbec nebavilo, první hodinka navíc byla doslova katastrofálně nudná, natahovaná, nic se nedělo, poté naštěstí došlo k jisté gradaci a několika napínavějším momentům, ovšem samotné vyústění a pointa už zas byla bída s nouzí. Co se hororových prvků týče, atmosféra opět televizní úrovně a mordy, nevím tedy jestli kvůli ratingu, nebo proč, byly nekrvavé, nenásilné a vlastně většinou i mimo záběry, takže v podstatě také o ničem. Já sice každopádně nechci tvrdit, že jako celek to tedy zas nefungovalo vůbec, ale prostě když to porovnám s ostatními teen slashery té doby, tak Urban Legend patří k těm poraženým. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna legenda o profesorovi, který se před lety zuřivě utrhnul ze řetězu, a jedna studentka, která má za to, že řádění neskončilo. A několik hvězdiček nižší svítivosti, které měly před lety slušně našlápnuto – samozřejmě Jared Leto je někde jinde. Režisér Jamie Blanks je rutinér, který nám ovšem přinesl solidní thriller Storm Warning, jinak tady ale jen tupě kopíruje a dojí hororovou vlnu, kterou v polovině devadesátých let odstartoval Wes Craven. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

vydarený film zo série 90-kových "metaslasherov", kde postavy rozpoznajú kľúč, podľa ktorého zabijak vraždí a podľa toho sa snažia zasiahnuť a vyvarovať ďalším obetiam, prepojený s triviálnou, ale funkčnou detektívnou linkou. Výhodou filmu je, že funguje aj pre publikum, ktoré sa v slasherovom subžánri orientuje, aj aj "iniciačný slasher". Dôkaz o stálej funkčnosti a svojím spôsobom aj nesmrteľnosti žánru, ktorý sa vie vždy vrátiť v plnej sile podobne, ako jeho ikonickí antagonisti. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocuju o jednu za malinkou srdcovku z mládí, kterou jsem díky chabýmu výběru hororů na VHS viděl hned několikrát. O průměrnosti svědčí to, že jsem si podle názvu na film vůbec nevzpomněl, no hned po první scéně na benzince se mi rozsvítilo. Dnes už žádná sláva, v devadesátýmosmým nadprůměr. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 53. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama