Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Označení "roztažená epizoda seriálu" na tenhle film pěkně sedí, minimálně co do (ne)nahuštěnosti děje, který je je hodně jednoduchý a do těch standartních 45 minut jedné epizody by se dozajista vešel, zejména pokud by se vystřihla většina pasáží z Nexu, protože tam film neuvěřitelně zpomalí. I ten námět sedí spíš na epizodu, kde by to bylo jasných pět, ale na film je to málo. Filmovou stopáž by si tak zasloužily spíš některé epizody (třeba Yesterday's Enterprise nebo i Conspiracy, jejíž děj nakonec bohužel vyšel do ztracena...). I jako crossover to mohlo být lepší, ale i přesto všechno mám tenhle film ráda: scéna zničení Enterprise D, úvod na Enterprise B, Datův emoční čip.... je taky vidět, že filmový rozpočet Enterprise sluší. Možná ne na první pohled, ale rozhodně nápadná je změna atmosféry ve scénách na Enterprise D. Je to jiné než v seriálu, na lodi jakoby nefungovalo osvětlení, všechno světlo je od nějakého slunce, hodně stínů... oproti seriálu temnější, ponurejší. A to si lidi myslí, že se Star Trek přiklonil temnějšímu pojetí a většímu podílu akce až s příchodem JJ Abramse. Ne, začalo to už tady a pokračovalo skrze ostatní filmy s posádkou Nové generace, akorát to není hned tak nápadné, protože děj pořád hodně připomíná seriálovou epizodu. 8/10 ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, stává se ze mě nebezpečný kříženec obou ras fanoušků. Nevím jestli je to dobře, každopádně tenhle... jak tomu říkají... Star Trek má něco do sebe. Zahrnování technickými pojmy a frajeřinky jako prostřelení štítů použitím střel o stejné frekvenci mě dost bavily, CGI nebylo vůbec špatné. Co zůstává Star Treku jako velká bota na kole jejich závoďáku je třesení kamerou k vyvolání iluze nestabilní podlahy a absurdně vypadající přestřelky. Hvězdičku filmu srazil trochu Nexus, ale hlavně "epická" bitva dvou kapitánů proti Soranovi, která se očividně ohlíží na pokročilý věk všech přítomných. Zůstává tak jasný fakt, že je to jeden z těch Star Treků, které, jakožto čistokrevné hvězdné sci-fi, mají potenciál ale na kolena je sráží jak hloupě v akci vypadají... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Do nebe volající kravina, kterou z duše nenávidím hned za několik věcí. 1) seriálový pardál Carson není schopný odpoutat se od laciného vzezření a starší ST filmy vypadají kolikrát dražší než celá tahle zbytečnost, 2) nikdo krom Stewarta nesahá původní posádce ani po kotníky, 3) zápletka by těžko vystačila i na čtyřicetiminutovou epizodu a tady je roztažená na dvě hodiny (!), 4) zoufale nenapínavé finále, odehrávající se někde v kamenolomu, je vzhledem k tomu, co se v něm stane, k pláči, 5) mizerně napsané setkání Kirka s Picardem a vůbec začlenění Kirka do děje, které je vyloženě na nakopání do zadnice, a 6) úděsně infantilní humor v podání Data. Nebýt nostalgického úvodu, šel bych na odpad! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro opravdove fanousky star-treku naprosto zlomova udalost jedna generace strida druhou a pokud po case vite ze legenda Picard strida legendu Kirka tak musi byt timhle filmem uneseni. Vzdyt je to jako kdyby v dobach jejich nejvetsich casu po boku spolu bojovali Arnold se Silvestrem. To si zadny opravdovy fanousek nemuze nechat ujit. Je v tom sice citi umela sentimentalita a ucelovost ovsem fanousek star treku to zbasti i s navijakem. A ja se hlasim k tem napalenym magorum fanouskum. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

S odstupem času u mě Generations neskutečně stoupl. Nevím, jestli je to výborná hudba nebo prostě jen melancholické zhodnocení Picardova života. Patrick Stewart opět brilantně zahrál kapitána, kterému se po letech služby začíná stýskat po osobním životě. Shatner a McDowell zahráli taky špičkově. Tohle není epický ST ani tak o osudu galaxie, ale spíš o postavách a asi proto se mi kdysi dávno tolik nelíbil. V porovnání nový Abramsův výbušný film celkem ztrácí. -"It's our mortality that defines us. It's the truth of our existence." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)

Reklama

Reklama