Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pleasence chtěl pomoct a tak si tam ještě zahrál,ale je jediný proč se na to dá koukat. Skvělá ukázka jak z něčeho vyždímat něco,ale spíše na tom proďěláte. Je tu další remix úvodní Carpenterovy hudby. No a to je tak vše co bych o tomhle film mohl říct. Michael ke konci pár lidí povraždí,ale taky nic moc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už konečně nechají Michaela Myerse odpočívat v pokoji, ale to by jeho jméno nesmělo být tak uznávanou a prodejnou značkou. A tak byla jen otázka času, kdy se zase najde někdo, kdo natočí další pokračování této pomalu skomírající série. Když John Carpenter natočil původní Halloween, spustil hotovou lavinu šílenství a slasher coby hororový subžánr zažíval opravdu zlaté časy. Je tedy až s podivem, že dovolil svým následovníkům zajít až tak daleko, aby doslova každým dalším dílem prznili jeho skvostný výtvor. I zde jsme se dočkali nového režiséra a bohužel se ukázalo, že Joe Chappelle nebyl vůbec dobrou volbou. On za to ale mohl hlavně samotný scénář, který je největší slabinou tohoto filmu. Přitom samotná myšlenka nebyla vůbec špatná. Už od prvního dílu většina diváků přemýšlela, co bylo tím hnacím motorem Michaela Myerse v jeho vražedném šílenství a jak to že tolikrát přežil vlastní smrt. Onen mysteriózní nádech okolo tohoto tajemství byl tou správnou ingrediencí v nejrůznějších teoriích a samozřejmě nejčastěji se v této souvislosti mluvilo o staré keltské mytologii a rituálech (snad v každém díle této série přišlo na nějaké ty narážky). No a tak se chlapci (tvůrci) rozhodli vše vzít do svých rukou a divákům to pěkně „nasolit“. Bohužel to udělali opravdu nešetrným způsobem, kterým spíše většinu lidí dost znechutili. Nemluvě o tom, že si opět nelámali hlavu s předchozími díly a spoustu věcí si překroutili, jak se jim to hodilo, neseděli datumy, rodina Strodeových vypadala jako by o Michaelu Myersovi slyšeli poprvé – přestože adoptovali hrdinku prvního dílu a podobně se chovala i většina obyvatel nechvalně známého městečka, které si dle historie prošlo několika masakry. Ono těch nelogických věcí tam byla celá řada a nerad bych více spoileroval. Za velkou škodu považuji absenci Danielle Harris, kterou neobsadili do role Jamie kvůli požadavkům na honorář (5000 dolarů se jim zdálo moc, když už tam tato postava hrála jen několik minut). Za to Donald Pleasence tam vydržel až do samotného konce a je obrovská škoda, že tento vynikající herec bohužel krátce poté zemřel. Osobně bych šestému dílu dal jen něco mezi 30-40%, protože mě to moc nebavilo, slušných mordů tu bylo jen pár, kupilo se jedno klišé za druhým, atmosféra taky nic moc, ale jen kvůli tomuto panu herci a stálici této série dám o těch 10% navíc. Což znamená klasický průměr, i když si to šestka nezaslouží…50% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Videná oficiálna kinoverzia. Je to celkom dobrý horor, ktorý je už šiestym dielom tejto kultovej série. Má iba priemerný príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý chce dostať ešte zvyšok svojej rodiny, ale čiastočne je pod kontrolou tajomnej sekty a navyše jeho rodný dom už obýva nová rodina. Spracovanie je ale veľmi zvláštne, už úvod pôsobí príliš zmätočne a to sa nesie prakticky celý film, mierne sa to vylepší až v záverečnej priamočiarejšej tretine, dej je tu skutočne veľmi neprehľadný a tak som mal po tejto stránke s mnohými prvkami problémy, ale aspoň sa tu stále niečo deje, takže ani na chvíľu nenudí. Atmosféra tu už nie je prakticky žiadna, napätie je minimálne, ale to platí o celej sérii, takže za zápor to neberiem, ale filmu trochu uškodila doba jeho vzniku, deväťdesiate roky už pre tento žáner nie sú také pôsobivé, ako boli tie osemdesiate. Čo sa týka samotných vrážd, tak tu som nadmieru spokojný. Samozrejme to nie je žadny extrém, ale je ich celkom dosť, sú slušne krvavé a obsahovo zaujímavé a hlavne sú všetky v obraze, čo je veľké plus, takže žiadne nachádzanie bezmenných mŕtvol, ktoré predtým nemali žiadny priestor na rozdiel od takmer všetkých predchádzajúcich dielov. Najviac sa mi páči vydarená záverečná naháňačka po nemocnici s viacerými úmrtiami. A oproti predchádzajúcemu dielu tu samotný Michael Myers pôsobí omnoho lepším dojmom. Herecké obsadenie je celkom slušné, kvôli celkovej zmätočnosti som mal s viacerými postavami a ich významom vo filme mierny problém, ale opäť poteší Donald Pleasence, zaujímavý je aj Paul Rudd a nesklame ani zvyšok obsadenia. Réžia a technická stránka pôsobia len priemerným dojmom, ale nie som z nich výraznejšie sklamaný. Mrzí ma, že som nevidel tú kvalitnú verziu nezničenú prílišným strihaním a podobne, ale aj tak som celkom prekvapený, podľa hodnotenia som čakal menej, oproti predchádzajúcemu dielu určite vylepšenie a v tejto sérii sa tento diel nestratí. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 61%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po slabučkej pätke, prichádza na scénu ešte jeden diel, pred tým ako sa zreštartuje táto sága v (perfektnom) H:20. Prekliatie Michaela Myersa mi prišlo celkom zaujímavé svojím príbehom, keďže ponúkol niečo nové. No bohužiaľ je v tom taký guláš, že sa radšej poriadnemu príbehu ani nevenovali, takže nejaké logické vysvetlenie príbehu môžete hľadať len ťažko. Záver ostal samozrejme zas otvorený, ale tak, že ďalej už cesta bohužiaľ nevedie, pretože nasledujúce diely sériu tak hlboko pochovali, že už na tento príbeh radšej nikto nenadväzoval a radšej sa vydali tvorcovia novým smerom, keď spravili jeden s najlepších Halloweenov, ktorý ignoruje čajovú pätku a šestku. Vďaka za to. Týmto dielom končí aj Dr.Loomis v sérii. Česť jeho pamiatke, aspoň on nejaké plusové body nahrabal posledným slabým pokračovaniam. 50% - 2* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Je to jeho hra. A já tušim, kde ji chce hrát!" Tak samozřejmě, že doma, spíš jde o to jak. Michael se vrací do rodného Haddonfieldu, aby tohle městečko redukoval o dalších 10 mrtvých. Jenže bohužel... podobně jak blbě skončila pětka, stejně tak blbě začíná její pokračování, co odsouvá Myerse na druhou kolej a nepochopitelně se pitvá v druidském okultismu. Svou upištěnou neteř sice konečně rozseká žacím strojem, jenže za doprovodu kašovité mutace Carpenterova hudebního motivu to zkrátka nemá grády. A pozor, při závěrečné nakládačce vydává Michael bolestivé kňourání! P.S. tušim, že tohle je snad první Halloween, který se skutečně odehrává na podzim, nikoliv v létě. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Dle původního scénáře měl John Strode (Bradford English) při příchodu domů zapnout televizi, v níž by zrovna běžel záběr umírajícího chlapce z Halloweenu III. (HellFire)

Reklama

Reklama