Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

bourec 

všechny recenze uživatele

V popisu neni krimi,ale první výživná hoďka je krimoška,jako prase.Herecky vytříbený,s excelujícím Hopkinsem,filmek s neznámym vrahem ,kterej jak se zdálo má všechno,co k dobrý kriminálce patří.Po zjevení C.F. se ale film dostal do žánru psychothriller,a celý to krásně šlo do prdele.Tyhle jihoameričani sou vopravdu morem na poli dobrýho filmu,protože zkurvěj úplně všechno.60%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Role jak dělaná pro Toncka Hopkinse. Poutavě a chytře natočená kriminálka, ve které snad ani netřeba dalších herců. Anthony to díky svýmu přirozenýmu charisma táhne všechno sám. Je to rychlý, svižný, napínavý a zajímavý. Farrell jak jinak než opět zbytečnej, mohlo se přeci jen ušetřit za jeho honorář. Jinak se sedmičkou to nemá nic společnýho! I přes to, spokojenost! 70% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bravůrní filmařina, která je v jistém směru velmi osobitá a hlavně svým námětem přesahuje podobné žánrovky o kus dál. Máme tu absenci standardních předpokládáných vzorců a motivů vražd (zneužívaný a psychycky labilní magor? Kdeže.) Místo toho se velmi dobře pracuje s jasnovědeckými dovednostmi, jakožto hlavním pilířem filmu, které se stupňují a vrcholí konfrontací, čímž přímo úměrně roste tempo a napětí filmu. Mysteriózní složka pak splňuje 100% své úlohy a nenechá diváka v klidu a tak to mám rád. Hopkins je ve své roli skvělý a jasně dominuje placu a diktuje tempo filmu. Všichni ostatní, byť hrají sebelíp, jenom doplňují místa v mozajce. Celý film má poslání a ve výsledku je to všechno mnohem humánější, něž se zdá. Zmínit musím taky kameru a obrazovou rovinu filmu, protože je to moc hezké a tvůrčí. Pro mě celkem překvápko, po takhle nízkém hodnocení. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál a fantastické obsazení. Myšlenka originální, ale scénář nedotažený. Režisér očividně laciný, jeho rádoby moderní přístupy nesedí k ponuré a mysteriózní nátuře příběhu. Dostat to tak do pracek Fincher nebo Fukunaga. I tak se na to dívá poměrně příjemně a Hopkins je jako vždy výborný. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Trošičku neobvyklý Thriller pro starší publikum, který ukazuje hloubku Johnova podvědomí. "Zabíjím nemocné, aby nemuseli trpět ukrutnými bolestmi, než s nimi zemřou". Zvláštní motiv "vraha", který je chytrý a má jasný cíl. Chtělo by to více snímků s podobnou tématikou zaměřenou na psychiku hlavní postavy, ale i těch vedlejších. Jednoduše řečeno je to elegantní Thrillerové béčko, které má silné momenty, ale slabší scénář. 60% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama