Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec silnější 3*. Dosud jsem viděl z filmové série jen první tři snímky a o všech jsem uvažoval v mezích průměru, až podprůměru. Předešlé dva díly mi unikly, ale tento se mi, dá se říct, konečně zavděčil. Konflikt týkající se sabotované mírové dohody s Klingony byl ze začátku extrémně zajímavý a napínavý, až po polovině polevil a sklouzl k očekávanému zvratu. Postavy byly charismatičtější než kdy předtím, nechyběly cynické hlášky a hlavně lidskost, s jakou přišly i charaktery z řad Vulkánců. Jestli tohle mělo být rozloučení se starou partou, za mě to celkem fungovalo. Nuda se tentokrát nekonala. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po mizerné pětce se Star Trek vrátil do zajetých kolejí a šestka servíruje klasický příběh, který sice ničím nepřekvapí ani neohromí, ale zároveň neurazí. Příjemný překvapením jsou zajímavá jména v obsazení jako například Christopher Plummer nebo Kim Cattrall. Uměl bych si sice představit lepší rozloučení původní posádky, ale i tohle se dá v pohodě zkousnout…60% ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

James T. Kirk v hlavní roli tentokrát až holmesovské dektivky, patrání po mezihvězdných spiklencích a zrádci ve vlastních řadách ho zavede až do vězeňské kolonie a ke souboji s nejlepší klingonskou lodí. Stará dobrá posádka si se vším poradí a přidá k akci a napětí i morální poselství a filizofický podtext, přesně to co člověk čeká od star treku:) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Po slabším lichém dílu nevyhnutelně přichází lepší sudý. Na režisérkou stoličku se vrátil Nicholas Meyer, který se dobře zapsal povedenou dvojkou a znovu to byla správná volba. Těžil z výborného námětu a slušně napsaného scénáře plného hlubokých myšlenek. Předsudky, rasismus, kolektivní vina, odpuštění, vyšší dobro, relativnost jistot. Vše se prolíná v perfektní sci-fi reflexi konce Studené války. Film má silnou atmosféru a na své universum je až překvapivě realistický. Přesto ale pořád typicky Star Trekovský. The Undiscovered Country je skvělé rozloučení s původní posádkou a poslední stránka dlouhého, hořkého konfliktu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vskutku důstojné rozloučení původní posádky (pro mě s prvním a čtvrtým dílem nejlepší Kirkův zářez). Tentokrát tu máme povedený mix politického thrilleru, detektivky a vězeňského filmu. Sice je na hlavních představitelích už přece jen docela znát jejich věk (hlavně na šedivějícím Shatnerovi a Kelleym) a v podstatě se nejedná o nic převratného (vlastně žádný ze zvratů nebo odhalení mě moc nepřekvapily), ale je to příjemně napínavé, poutavé, ke konci lehce dojemné a funguje to velmi dobře v jednotlivých scénách, i jako celek. Po slabší NEJZAZŠÍ HRANICI opět "plnohodnotný" ST. 70 - 80 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Námět příběhu se vybíral dlouho a pečlivě. Ke konečné verzi přispěl sám Leonard Nimoy, který navrhoval uzavření míru s Klingony, což se vztahovalo k aktuálním událostem té doby, totiž nedávnému konci studené války. Klingonská říše představuje určitou paralelu vztahu USA k Sovětskému svazu. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama