Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to láska na první úlek, když Gomez a Morticia přivítají do rodiny Addamsových nový přírůstek – Puberta, heboučkého, roztomilého, vousatého synka! Poté, co se Fester bezhlavě zamiluje do vnadné chůvy Debbie Jilinské, Wednesday a Pugsley zjistí, že je to černá vdova a masová vražedkyně, která plánuje zařadit Festera do sbírky svých mrtvých manželů. Budoucnost rodiny se stane ještě pochmurnější, jakmile se nehodná chůva za Festera provdá a děti pošle na letní tábor. Ale Wednesday má stále eso nebo dvě v rukávu... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (303)

tron 

všechny recenze uživatele

„Má oči môjho otca.“ – „Gomez, vyber mu ich z ručičiek.“ Vizuálne strhujúca šou (nominácia na Oscara za najlepšiu výpravu) opakujúca všetko dobré (herci, štýl humoru), ale zároveň obsahujúca minimálne dve výrazné, nosné dejové línie, z nich každá by si vyslúžila vlastný celovečerák, ale tu sú namixované do jedného príbehu a plynulo sa striedajú, vďaka čomu (beztak krátka) snímka pôsobí fakt svižne (novorodenec, čierna vdova). I vinou toho sú však hlavní dospeláci odsunutí na vedľajšiu koľaj a prím preberajú deti a strýko Fester. Z nezabudnuteľných scén, obdarovaných diabolským tempom, spomeňme mučenie Christiny Ricci, ktorú na letnom tábore zatvoria do chatky s disneyovkami, svine. Ona sa im ale následne kruto pomstí brutálnym divadelným predstavením, čo je trademark série (viď. podobne úchylné predstavenie v jednotke). No, ono to vlastne séria nikdy nebola, pretože hoci sa i z dvojky (zaslúžene) stal hit, trojka nevznikla, keďže Raul Julia o rok neskôr zomrel (viď. pamätná Sonnenfeldova odpoveď na otázku, prečo nenatočí trojku: "Pretože Christia Ricci už je príliš veľká a Raul Julia príliš mŕtvy."). Scenár je neskutočným spôsobom závadný, dnes (komentár aktualizujem v r. 2022) sa skutočne ťažko verí, že boli doby, kedy bolo možné natočiť čosi takéto šialené a vydávať to za rodinný film (gilotína, deti fajčiace cigary, likvidácia ohrozených živočíšnych druhov, Addamsovci viac či menej priamo v priebehu snímky brutálne zavraždia minimálne dve osoby a upečená striptérka, preboha fakt tam dali upečenú striptérku???). Znova neskutočné hlášky („Je to tradícia, ak sa jedno dieťa narodí, druhé musí zomrieť.“) a dialógy („Keď som ťa videla prvý raz, myslela som si, že si z Európy?“ – „Ozaj? Ale veď sa sprchujem.“; „Je to chlapec?“ – „Je to Addams.“). Kino Považan NMnV 1994  ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přestože kompatnost filmu lehce narušuje rozložení do tří rovin (Addamsovi-tábor-Debbie), bohatě to vynahrazuje pořádná nálož černého humoru, kterého je snad ještě více než v předchozí části. Zejména mě potěšilo, že mnohem víc prostoru dostala Wednesday. Její hlášky patří k tomu nejlepšímu, její pokus o úsměv k tomu nějděsivějšímu a její pojetí Dne díkůvzdání prostě nemělo chybu. Táborová linie je vůbec extrémně vydařená a z mého pohledu zcela zastínila linii Debbie a Festera. Addmasovi jsou prostě moje srdcovka a docela vážně koketuji s myšlenkou, že se mi to možná líbilo ještě víc než jednička. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle naprosté ignorování všech společenských norem ze strany Addamsových fakt žeru. Pokračování snad ještě víc šlape, je pochmurnější a snad i morbidnější. Velkým bonusem je pak nový přírůstek.. a hlavně cokoliv z letního tábora!! Nejen pro morbidní atmosféru, výbornou stylizaci a dokonalý timing gagů je tohle jedna z nejlepších komedií první poloviny poslední dekády minulého století. Sonnenfeld věrohodně adaptuje comicsové postavy do hraného filmu, u dvou Addamsovic dětí mu to jde ještě o krapet lépe.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhý díl není v ničem horší než první, naopak některé žerty či narážky jsou ještě vtipnější a morbidnější. Postava Černé Vdovy (výborná Joan Cusack) mezi Addamsovy skvěle zapadla, malý Pubert je rozkošný, ovšem perlou celého filmu je letní pionýrský tábor pod vedením dvou šílených pozitivně-energetických kreatur Garryho a Becky (Peter MacNicol v roli skřetoidního skautíka-ředitele exceluje!). Pomsta Wednesday-Pocahontas a její tlupy outsiderů-Čipevajů je krásná a sladká. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování známé morbidní rodiny. Tentokrát si strýčka Festra vyhlédla zlotřilá vražedkyně novomanželů a touží po jeho penězích. Rodina musí vynaložit hodně sil, aby zabránila odchodu strýčka na věčnost. A to ještě mají problémy obě dvě větší děti, když je rodiče pošlou na tábor rozmazlených dětí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Aby Wednesday vypadala jako tapeta a dřevěné obložení, musela její představitelka Christina Ricci strávit v maskérně 4,5 hodiny. V hotovém filmu jde o pasáž trvající pouhé 4,5 vteřiny. (Dixieboy)
  • Nejmladší z Addamsových dětí se jmenuje Pubert, přitom takto se měl v původním černobílém seriálu jmenovat nejstarší chlapec. Ten však nakonec dostal jméno Pugsley (Ken Weatherwax), protože Pubert přišel tvůrcům příliš sexuální. V roli Puberta se střídaly dvě holčičky - dvojčata Kristen a Kaitlyn Hooper. (Stupet)
  • Mercedes McNab, která ztvárnila roli protivné Amandy, si v prvním díle zahrála skautku se sušenkami. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama