Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to láska na první úlek, když Gomez a Morticia přivítají do rodiny Addamsových nový přírůstek – Puberta, heboučkého, roztomilého, vousatého synka! Poté, co se Fester bezhlavě zamiluje do vnadné chůvy Debbie Jilinské, Wednesday a Pugsley zjistí, že je to černá vdova a masová vražedkyně, která plánuje zařadit Festera do sbírky svých mrtvých manželů. Budoucnost rodiny se stane ještě pochmurnější, jakmile se nehodná chůva za Festera provdá a děti pošle na letní tábor. Ale Wednesday má stále eso nebo dvě v rukávu... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování se zcela drží originálního stylu jedničky, navíc ani příběhově nevaří z vody: Addamsovo odolné miminko Pubert, zamilovaný Fester omotaný kolem prstu chůvy/vražedkyně Debbie, sluníčkový tábor pro exaltované děti. Sehrané obsazení se kompletně vrací a sází jeden povedený, morbidní vtípek na "obráceně" šťastný rodinný/rodičovský život za druhým. „Festere, doufám, že jednoho dne poznáš, jaká to je radost mít děti a platit někomu, aby ti je vychoval.“ ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas potřebuju film, ve kterým jde úplně o hovno, kde není napětí, protože vím, že se nikomu nemůže nic stát a všechno je to jenom tyátr. Adamsovi jsou v tomhle dokonalý, tu teatrálnost mají díky Gomezovi a ostatním totálně zmáknutou, v jejich životě se odehrává obrovské drama a vy se skvěle bavíte. Dvojka mě bavila i víc než víc než první díl, kdy díky rozdělení děje mezi dětský tábor (který je dokonalým ztělesněním pozitivního zla) a Festerovy milostné lapálie, zmizela hluchá místa a já se skvěle bavil i poněkolikáté. Skoro pět otřesně hnusných hvězdiček. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Už ne tak kvalitní, přesto důstojné pokračování, které nedělá ostudu prvního filmu. Pasáže typu skautský tábor patří k mým nezapomenutelným momentům, stejně jako postava Černé vdovy, která ne a ne zabít jednoho z Addamsonů. Bohužel, tyto dějové linky způsobily, že jiný zajímavý charakter zde více zapadl. A to ústřední postava samotného Gomeze. Škoda, že její herecký představitel Raul Julia o rok později zemřel. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má oči môjho otca.“ – „Gomez, vyber mu ich z ručičiek.“ Vizuálne strhujúca šou (nominácia na Oscara za najlepšiu výpravu) opakujúca všetko dobré (herci, štýl humoru), ale zároveň obsahujúca minimálne dve výrazné, nosné dejové línie, z nich každá by si vyslúžila vlastný celovečerák, ale tu sú namixované do jedného príbehu a plynulo sa striedajú, vďaka čomu (beztak krátka) snímka pôsobí fakt svižne (novorodenec, čierna vdova). I vinou toho sú však hlavní dospeláci odsunutí na vedľajšiu koľaj a prím preberajú deti a strýko Fester. Z nezabudnuteľných scén, obdarovaných diabolským tempom, spomeňme mučenie Christiny Ricci, ktorú na letnom tábore zatvoria do chatky s disneyovkami, svine. Ona sa im ale následne kruto pomstí brutálnym divadelným predstavením, čo je trademark série (viď. podobne úchylné predstavenie v jednotke). No, ono to vlastne séria nikdy nebola, pretože hoci sa i z dvojky (zaslúžene) stal hit, trojka nevznikla, keďže Raul Julia o rok neskôr zomrel (viď. pamätná Sonnenfeldova odpoveď na otázku, prečo nenatočí trojku: "Pretože Christia Ricci už je príliš veľká a Raul Julia príliš mŕtvy."). Scenár je neskutočným spôsobom závadný, dnes (komentár aktualizujem v r. 2022) sa skutočne ťažko verí, že boli doby, kedy bolo možné natočiť čosi takéto šialené a vydávať to za rodinný film (gilotína, deti fajčiace cigary, likvidácia ohrozených živočíšnych druhov, Addamsovci viac či menej priamo v priebehu snímky brutálne zavraždia minimálne dve osoby a upečená striptérka, preboha fakt tam dali upečenú striptérku???). Znova neskutočné hlášky („Je to tradícia, ak sa jedno dieťa narodí, druhé musí zomrieť.“) a dialógy („Keď som ťa videla prvý raz, myslela som si, že si z Európy?“ – „Ozaj? Ale veď sa sprchujem.“; „Je to chlapec?“ – „Je to Addams.“). Kino Považan NMnV 1994  ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Druhý díl drží atmosféru prvního dílu a v lecčems ji domlsává. Bizardní novorozeně s knírkem je příkladem, kam Adamsovi poskočili. Herci opět dokázali, jakými výrazovými schopnostmi disponují a je radost na ně opět pohledět. Hlavně Wednesday mě velmi potěšila - její divadelní rozhled a názory s následným přeorientováním táborové inscenace k masakru jsou perfektní. V třetím díle by mohla třeba režírovat v Royal court theater nebo třeba na Off Broadwayi. Ještě černější, vtipnější než jednička... Makabralní... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby černé komedie byly 48,9 milionu dolarů, celosvětové 110,9 mil. (NIRO)
  • Postava astmatického hubeného kňoury, Joela Glickera (David Krumholtz), do něhož se zamiluje Wednesday (Christina Ricci), měla údajně shodné rysy s režisérem Barrym Sonnenfeldem, který si zahrál Joelova otce Mela. V rozhovoru uvedl, že mu hraní vůbec nejde. (Dixieboy)

Reklama

Reklama