Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

akisha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní a slaboduchý film, který katapultoval Jasona Stathama z role člověka v prvním díle do role supernadčlověka v díle druhém. Nemá cenu popisovat debilitu akčních auto-scén a ostatních scén a už vůbec není třeba zmiňovat tupý příběh, který mi evokoval zápletku z filmu Tuxedo s Jackiem Chanem. Statham je ale nepochybně akční hvězdnou současnosti. A Luc Besson tímto filmem potvrdil, že Danny the dog bylo opravdu jen osamělé světýlko v temném močále jeho nynějšího scénáristického působení. Musím si spravit chuť u Leona a trochu zavzpomínat na staré časy, kdy ještě nebylo třeba polonahých slečen a aut létajících vysoko nad zemí, aby vznikl dobrý film. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kuryr byl docela slusnej akcni film a v Kuryr 2 je vseho vic (vic zaporaku, vic akce..). Pribeh je sice naprosto neoriginalni a hodne obycejnej, ale nenudi, je zajimavejsi nez v prvnim dilu a dava prostor na dokonaly bitky. Statham na to sice nevypada, ale fakt kolem sebe rube pekne a je tu spousta tak skvelejch souboju (i kdyz misty uz trochu nerealnych), ze plne vynahradi tu obycejnost pribehu. Navic je ve vetsine souboju nakej zajimavej napad a Statham, ackoliv dela ruzny kung-fu vychytavky, je zaroven drsnej a mlati pestma, takze to ve vysledku dava hodne zajimavy bitky a obcas navic hodi nakou hlasku. Navic tu je sexy blondyna. Kamera i hudba je spravne svizna a trochu mi nektery zabery pripominaly Bad Boys, coz nevadi, protoze ty jsou skvely. Cekal jsem prumernej akcni film, ale nakonec sem se skvele bavil. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

V akčních scénách je Jason Statham dokonalejší než Jackie Chan s Jetem Li dohromady, ovšem ta omáčka okolo, dějové skoky a vynechávky, pošramocená logika... Chvilkama jsem si připadal jako na horské dráze s litrem slivky v krvi, jak se mi motala hlavy z otoček, kopů a přemetů, chvilkama to bylo komunikativně na úrovni Policajta ze školky. Za tu rozpolcenost maximálně dvě hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo by som označil Kuriéra 2 za umelo vytvorenú druhú časť priemerného akčného filmu. Na filme nezaujme ani zápletka, nečakajte ani veľkolepé akčné scény a čo sa týka hercov za zmienku stojí iba nádherná Amber Valletta. Kuriér 2 je skrátka zbytočný film. Neurazí, nenadchne a po piatich minútach zabudnete, že ste ho videli. Odporúčam vám preto aby ste si radšej pozreli film podľa podarenejšieho Bessonovho scenáru Utrhnutý z reťaze. Budete z neho určite menej sklamaný ako z Kuriéra 2. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No Jasoničku to se ti to s audinkou na silnicích Floridy frajeří, ale zkus kurýrovat na naší D1. Už v Pruhonicích by si byl v prdeli, před tebou omezení a vedle tebe kamionová stezka a jediný co by ti zbylo, by byl poslech rádia Impuls a informace o dopravních zácpách v ČR. D1 totiž u nás neslouží k jízdě, ale k dlouhým meditacím mezi stojícímy auty. Tím jsem chtěl říct, že cokoli co má v sobě speed, akci, adrenalin a sex apeal já vítaný a do jaký míry je to reálný nebo není je pro mě podstatný asi jako jestli se labutě radši koupou na pravým nebo levým břehu Vltavy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při letu jde pilot zkontrolovat podvozek, který nejde zatáhnout. Při následném záběru zvenku jsou však všechna kola zatažená. (MrAldridge)
  • Tyč, kterou Frank (Jason Statham) použije ke zmlácení party chlapů, se v některých scénách ohýbá jako gumová. (Terva)

Reklama

Reklama