Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mně tedy Training Day sednul lépe, to ale neznamená, že Harsh Times za moc nesojí, ba naopak mu chybělo k maximálnímu hodnocení maličko. Christian Bale se poslední dobou snad nemůže objevit ve špatném filmu, když si s ním pouštím film tak vím, že se budu po celou dobu bavit. David Ayer byl však menším krokem do neznáma. Debutující scénárista Training Day však ukázal, že v něm dřímá režisérský talent a já si s radostí pustím jeho budoucí díla. Pro celý snímek je škoda, že jej nepustili distributoři do kin, jde totiž o jeden z nejlepších filmů, vypovídajících o životě na okraji ghetta a jako taková sonda do jinde ne příliš přesvědčivě zobrazené společnosti by neměla chybět v žádné filmotéce filmového konzumenta. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Christian Bale nám předvedl další psychopata, u kterýho nikdy nevíte jak se zachová a jestli vás náhodou nezastřelí. A je opět famózní a vyzdvíhuje tento film o hvězdu výš. Freddy Rodriguez se sice taky snaží a Eva Longoria je stejně sexy jako vždycky, ale na Bale prostě nemá nikdo. Už začínám mít strach jestli ten Bale ty psichopaty fakt hraje, nebo jestli jim náhodou také není ;-) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš mělké. Po čase vás ten neustále nasraný a "utržený ze řetězu" výraz Balea začně iritovat úplně stejně, jako to má on v tom filmu - tedy startuje a ani pořádně neví proč. Sice je Harsh Times dostatečně dravý, ale dějově nemá co nabídnout. Drtivá většina věcí je tam na efekt a nedostane se to divákovi pod kůži. Tedy za předpokladu, že má něco nakoukáno a neposadí se na prdel z vysoké koncentrace fucků a syrového feelingu periférie velkoměsta. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tohle je nářez! Poslední dobou mě ze všech akčních hrdinů zaujali dva herci. Oba jsou svým způsobem a projevem nadmíru cool. Prvním z nich je Jason Statham a tím druhým Christian Bale. A Statham nesahá Baleovi ani po ty pověstné kotníky... Snímek se obtáčí kolem losangeleského podsvětí, alkoholu, drog a je vyživován nadprůměrně fungující a sehranou dvojicí Bale - Rodríguez. Bale seká jednu hlášku za druhou a očividně ho to neskutečně baví, svojí roli si užívá do poslední scény. Jeho postava je pronásledována nezapomenutelnou minulostí, která si nakonec vybere strašlivou daň. První půle neuvěřitelně zábavná a svým způsobem opravdu drsná, druhá polovina lehce zvolní, snad aby vyniknul závěr, který je hodně emotivní a smutný. Ačkoliv nepatří mezi vzorné občany, kteří deset hodin denně pracují a starají se o rodinu, nelze zpočátku prostě s Baleovou postavou nesympatizovat. Na konci možná budete mít jiný názor. Jednoznačně doporučuju!! 6 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„První volný víkend přijedu a půjdeme k soudci...a podepíšeme papíry...a dostaneš vízum…převezu tě přes hranice...a budeme navěky spolu.“ - „Stačí mi do konce života.“ Jenže s hlavním hrdinou to nebude takhle jednoduché…Úvodní zásahová sekvence byla výborná, ale ve výsledku té akce nebylo až tolik. Díky tomu, že jsem viděl od Ayera už Patrolu, na mě nečekalo něco úplně nového. Řadu věcí mají oba filmy společné. Včetně řekněme svérázné dvojice parťáků. Ostatně Jim a Mike by byli vlastně sympaťáci, skoro kluci od vedle…až na drobný detail, jsou to totiž totální hovada. A oba si rádi užívají nezřízený život, i navzdory své nezaměstnanosti. A faktu, že Jim to nemá v hlavě v pořádku. Divák tuší, že to u něj bude jako s tím džbánem a vodou, ale zajímá ho, kam až je schopný zajít. Konec je pak silný. Svým způsobem je to i obžaloba americké armády, která se se dostatečně nestará o své bývalé ovečky, ovšem nejde s jistotou určit, zda z Jima udělala psychopata vojna či jen pomohla probudit dřímající bestii uvnitř. Za mě slušné 4*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Podle Davida Ayera napsal scénář už v roce 1996, krátce po té, co napsal film Training Day. Scénář k tomuto snímku byl částečně založen i na jeho osobních zážitcích. (don corleone)
  • Telefónne číslo na vymyslenú spoločnosť Sun House Properties je 213-555-1515. (ANR)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama