Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

lekr 

všechny recenze uživatele

Nápad není v zásadě tak špatný, leč tvůrci to úplně posrali a vůbec ho nerozvinuli. Z příběhu, ze kterého by mohl vyjít mysteriozně hororový seriál, vznikla jakási tuctová kriminálka s odpornými herci, nevýrazným scénářem a tupými dialogy, ve kterém se postava Strážce duší sotva mihla. Čekal jsem skvělou mystery zábavu ale místo toho jsem se u všech epizod nudil k smrti. Češi vážně horory ani fantasy neuměj..... ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

už když jsem viděl nádvoří filozofické fakulty v Brně a co tam z toho udělali, tak jsem si řekl, tak takhle ne. tenhle seriál mi přijde jen jako čirá křišťálově čistá blbina, která nedává nejen nic novýho, ale ani nic zábavnýho. prostě nudná a dost hloupá slátanina, jak by řekla babička, murytót, až na to, že moritáty (z nichž to vzniklo) byly oblíbené písně o vraždách na poutích. a do toho to má ddaleko. přirovnal bych to někde k nemocnici na kraji města po dvaceti letech. snaží se ždímat, ale má bohužel tak slabý ručičky, že by měla spíš navštěvovat tak deset let obsahovou posilovnu, než by se mohla odvážit vylízt mezi seriály k jakým to má patřit. ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem divák, který chce dobře odvedenou práci.A když něco běží na ČT1 v pondělním prime-timu tak ji taky očekává.Statickou kameru, příšernou hudbu a herecké výkony Šimáčkova ochotnického spolku Horní Dolní očekávám od dvacetiminutových z internetu stáhlých horůrků.Ovšem i ten nejhorší, natočený v garsonce jednoho z neherců a s litrem kečupu z plastové láhve(s filtrem!) je 100x lepší než tohlencto za několik milionů spíchnuté zábavné veledílo s ustrašenou Zuzanou, nad věcí vždy stojícím Vaculíkem, jemuž viditelně chybí Sagvan a režisérem u něhož si nejsem jistý zda to co bafá v té lulce je skutečně tabák.Poněvadž jestli se za něco takového nestydí tak není při smyslech! ()

pfa 

všechny recenze uživatele

To je zase jeden z těch nevyváženejch našich seriálů, kdy jeden díl je naprosto super a druhý to shodí až na dno - já nevím. Velice dobrý "projekt", který ovšem nebyl využitý, tak jak by jistě mohl být. Takové nedotažené, narychlo látané, přijde mi to. A je to opravdu na škodu, Strážce duší není vůbec špatná věc. [6/1O] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se budu u tuzemského seriálu bát. Strážce duší mi potvrdil, že u to je možné. Bohužel, některé díly jsou dost nezajímavé, hlavně ta druhá série, ale zbytek seriálu byl pořádně napínavý a tajemný. jeden z nejlepších českých seriálů, opravdu byl moc dobrý. Vždycky jsem si přál větší počet dílů. Nejvíc se mi líbil David Suchařípa jako strážce, i když ho moc extra nemusím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Enochiánský jazyk, ve filmu andělské písmo, opravdu existuje a vynalezl jej Edward Kelley spolu se svým kolegou Johnem Dee. Gramatikou i fonologií připomíná angličtinu. Jelikož oba alchymisté byli vysláni na císařský dvůr Rudolfa II. jako špióni, je možné, že ono písmo mělo i jiný účel než pouze k magickým rituálům. (Nick321)
  • Citovaný dopis Karla Hynka Máchy, jenž se měl skrze hrad Houska údajně krátce dostat do 21. století, je skutečně podvrh, který pro knihu „Čas hradů v Čechách“ napsala spisovatelka Františka Vrbenská. Později to sama přiznala. (Nick321)
  • Natáčeno na státním hradě Veveří. Reliéf, který Katka (Zuzana Norisová) kreslí, se nachází na románském kostele Nanebevzetí Panny Marie, který stojí asi 400m od hradu Veveří. (LaCasita)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama