Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

genetique 

všechny recenze uživatele

Parádička. Takmer dokonalý seriál, jeden z mála, ktorému som dal šancu a odpozeral každú časť. Škoda, že po uzavretí ďalšej série nespravili aspoň nejaké trojdielne uzavretie dejovej línie. Myslím, že keby bol seriál uzavretý a postava malej Rose bola trošku menej premúdrená, plné hodnotenie by seriál neminulo. 85%. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se ze začátku tváří jako kultovní záležitost. První díly jsou hodně napínavý a určitě se při nich nudit nebudete. Nemůžu si pomoct ale s přibývajícíma dílama mi to přišlo všechno o ničem. V seriálu je furt jakýsi podvědomý strach a tajemství například v podobě světel ve vodě. A pro mě už prostě ztrácel dech. 3 hvězdičky si určitě zaslouží ale na víc to u mě neni. Škoda. Bylo to dobře rozjetý. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to jeden z nejlepších a nejnapínavějších sci-fi seriálů v historii. Jediný jeho problém je ten, že si to nemysleli diváci v USA. Tento seriál si s sebou do hrobu vzal největší tajemství, které si jeho pravidelní diváci zasloužili znát. Nebudu se rozepisovat o tom, co všechno mě zaujalo. Mě zkrátka všechno a to z důvodu, že jsem zapřísáhlý fanda tohoto žánru. Pro ostatní to bude seriál bez konce, na který je zbytečné se dívat , ale i ve 22 dílech se dá nalézt pořádná akce, napětí a kvalitní herecké výkony. Tento seriál doplatil na to, že se objevil v době, kdy americké seriály začínaly dostávat úroveň celovečerních kvalitních filmů. Vedle Prison Break a Lost se jednoduše utopil. 100% ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nemám nic, na co bych si mohl stěžovat a do čeho píchnout. Atmosféra v každém dílu úžasná, která graduje, že nutí pouštět další a další díl, abych se dozvěděl jak to s těma žluťáskama je. A teď si přeci jen trochu rejpnu. Škoda, že tvůrci nedělali seriál s myšlenkou ukončit ho rovnou po první řadě, otevřený konec by mi nevadil, ale chtělo to aspoň trochu ukončit a ne tam hodit takovou závěrečnou scénu, která mi bude akorát pořád vrtat v hlavě :) Pokračování si Invaze určitě zasloužila, ale asi vznikla ve špatnou dobu s velkou konkurencí, ale proč ji ukončili pro malou sledovanost? Když se podívám teď, které seriály pokračují a mají třeba i poloviční diváckou přízeň tak nemám pro toto pochopení. Jestli náhodou se už Will F. nechtěl přemáhat, protože věděl, že ho čeká velká role v Prison Break :) ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohto seriálu tunajšími užívateľmi ma naozaj odrovnalo. Najmä preto, že väčšina z nich (aj keď to nepovie priamo), sa považuje za pravoverných znalcov filmu, televízie a vôbec všetkého audiovizuálneho. Tak sa teda pozrime na INVASION trošku lepšie. Príbeh je neoriginálny a stupídny (akísi vodní "mimouši" začali terorizovať Floridu a len zopár vyvolených chápe "vo co go"). Herci "televízni", "prkenní", afektovaní a nezaujímaví (WILLIAM FICHTNER bol v čase nakrúcania asi na drogách). Všetko by snáď zachránila invenčná réžia, ale ... práve spracovanie je vrcholom odpadu. Pri sledovaní som mal dojem, že ma stroj času vyklopil v roku 1985. Skrátka hovadina, ktorej popularitu na ČSFD si nedokážem vysvetliť (v USA tento "skvost" totiž skončil po 1. sezóne a ak si dovolím odhadnúť jeho osud na PRIME, tak skončí niekde v off time) (19.7.2006) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)

Reklama

Reklama