Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

InJo 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a dosti reálně pojatý sci-fi seriál pro náročnější. Herec Eddie Cibrian v jedné z hlavních rolí je rozený sympaťák. Jen škoda, že se děj vyvíjí tak pozvolna (profilování postav a budování vztahů mezi nimi bohužel moc nefunguje) a že snad žádný díl není zdaleka tak strhující jako ten poslední, který IMHO patří mezi vrcholy celé současné seriálové tvorby. Ne zrovna příjemný je také fakt, že dalších dílů se už zřejmě nedočkáme... 70 - 80 % ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tak mám před sebou další seriál. Prozatím mám shlédnuty dvě epizody, takže si zde ještě budu během sledování doplňovat poznámky, případně upravovat hodnocení. EDIT 4.2.2015: Přeceněný seriál, ve kterém se toho příliš moc neděje. Jsem u 15. epizody a nedá se říct, že by mě seriál nějak zvlášť čímkoliv zaujal. Občas mám pocit, že jsou některé epizody celkem amatérsky natočeny nebo spíše odfláknuté. Téma není špatné, ale chtělo by to kvalitnější zpracování. Prozatím 45%. EDIT 18.2.2015: Bohužel musím ještě jednu hvězdičku sundat, páč mě to začalo pořádně bavit až v poslední epizodě, kdy se konečně začne něco pořádného dít. :D Celý seriál je navíc propletený spoustou nelogičností a naprosto tupým jednáním všech hlavních postav, až jsem se v některých případech musel smát. Celá série je navíc pěkně debilně ukončena. Opravdu se nedivím, že amíci zatrhnuli další natáčení. V tomto případě to bylo ku prospěchu věci. Pro mě to byla ztráta času a dokoukal jsem všechny epizody jen proto, abych měl čisté svědomí a mé hodnocení zde bylo založeno na tom, že jsem nic nevynechal. Nejvíc přeceněný seriál, na který jsem tu zatím narazil. 30% ()

Reklama

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Invaze rozhodne neni pecka typu Lost, nebo Prison Break. Spoustu veci musim tomuto serialu vytknout. Vezmu-li to poporade, prvni dily jsou pomerne rozvlekle, nicemu nerozumite, a mate v hlave pekny bordel. Jedine co vas uklinuje je veta, kerou jsem si aspon ja osobne porad opakoval "Vsechno se vysvetli, musim bejt trpelivej" . V tu chvili jsem to videl tak na 3*. Asi tak v druhe ctvrtine se posouvame od velmi rozmazanych a nejasnych scen pri kontaku s cimsi cizim na o neco jasnejsi zabery. Stale vsak nevite nic (moje hodnoceni se zlepsuje na 3-4*). Ve treti ctvrtine se zacina celkem uz neco dit, nebo to aspon budi ten dojem (vaham mezi 4* a 5*). (POZOR! Dale mozny drobny spoiler) Posledni cast je uz vypada pomerne zajimava, avsak konec me zklamal. Vesmes nic se neobjasni, nic se nedozvite. Nema to kouzlo otevrenych koncu , protoze v tech nevite pouze co se dal stane, nikoliv celou pointu. Neni vyvsetleno kdo jsou, odkud prisli a co chteji. Kdo v tom jede a co se bude dal dit. Kdyz sem se po shlednuti ohledl na celou serii, uvedomil jsem si ze to co vypadalo jako akce, bylo vlasne jen bezduche pobihani. Opravdu, z tohoto serialu si nic neodnesete. Hezky zabaleno, obsah velmi chudy. Lepsi nez 3* nakonec nedam. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Invaze nebo evoluce?! To je jedno, seriál patří tak i tak do sorty Akt-X. Nicméně není tak depresivní a chladně odcizený. Seriál je zaměřený na rodinu a dění kolem ní (což je samozřejmě tak trochu trendy - přihlédnu-li k Válce světů), a právě skrz reagující rodinné propletence nám dává možnost nahlížet do globálně komunálního problému (který se může a vlastně chce nekontrolovaně epidemicky šířit dál). Postavy této série nejsou superhrdinové, nejsou to ani looseři nebo podivíni, jsou to "normální" (no časem jich pár už normálních vlastně není) osoby, které mají chyby, jejichž rozhodování a reakce jsou v podstatě lehce akceptovatelné a oddůvodnitelné, ač třeba nejsou správné. Díky tomu funguje princip ztotožnění se a tím pádem i přenositelnost emocí. Invaze je dílko, které je občas strašidelné, lépe řečeno strach nahánějící a musím říci, že některé z těchto "lekavých" scén jsou i originálně natočené. O celkové originalitě bych už lehce pochybovala, protože do značné míry využívá děj již známých zaběhaných klišé (vojenská manipulace, nadnárodní konspirace - to diváku příběhů podobného ražení není neznámé), je k nim však přistupováno nestandardně, což už jsem zmínila výše. Co je určitě zajímavé je zasazení příběhu do Floridského přírodního parku, motiv hurikánu určitě také není naškodu. Právě z těchto dvou složek je maximálně těženo ve vizuální stránce celé série. P.S. Trochu mě mrzí, že seriál nebude pokračovat dál další sérií (zatím), ale možná je to vlastně dobře, protože otevřeně osudový konec mu dává punc kultovnosti. P.S. 2 Tak jsem pročetla příspěvky pod tím svým a zjistila jsem, že nezávisle dělám resumé obsáhlému komentáři od Dudka, s kterým se tímto naprosto ztotožňuji. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem příběh o sofistikované invazi, postupném vměšování mimozemšťanů do společnosti a nakonec jsem dostal akorát tak seriál o městečku, ve kterém se lidé až podezřele rádi koupají v oblečení. Navíc kdybych věděl, že Invaze spadá do kategorie nedotočených seriálů s otevřeným koncem typu Terra Nova, V, Survivors, možná bych se do něj ani nepouštěl. Ale koukatelné to je rozhodně dobře. 70 % ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)

Reklama

Reklama