Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (571)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fajn remake. Na první díl samozřejmě nemá, i když tam ze mě mluví hlavně nostalgie, ale bojovými scénami si respekt určitě zaslouží. Navíc je zajímavé sledovat, jak se na příběh dá nahlížet i z jiného úhlu. Konečně pro mě Sub-Zero není jenom lojza co běhá po place a kope do zvuků Scooterů, konečně je to postava, která má i tvář. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Celý film je vlastně o tom, jak docílit toho, aby desátý Mortal Combat nebyl uskutečněn a počáteční vývoj všech hlavních bojovníku. Což je za mě docela zábavné. Je to vlastně takový preqel MC z roku 1995. Spoustu věcí se mi na tomhle filmu líbilo. Celá linka Škorpiona, jak docílit fatalit, historie znaku MC. Ale spousta věcí skoro vůbec nefungovala. Zejména v oblasti tréninku a bojů, což je v tomhle filmu dost zásadní. Přesto ho nemůžu zcela zavrhnout. Za mě 67% a 3* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Musím uznať, že sa mi nový (alebo čo to vlastne je) Mortal Kombat (z produkcie Jamesa Wana!) páčil. Kasting je nadmieru sympatický (rozmýšľam, či tam bol niekto, kto mi vyložene nesedel, ale asi nebol), postavy sú jednoduché, ale dajú sa im držať palce, bojové scény zachraňuje prekvapivo krvavá nekompromisnosť a hoci mal Tadanobu Asano (Thor, 47 roninov) ťažkú úlohu, napokon sa mu slušne podarilo nahradiť charizmatického Christophera Lamberta ako lorda Raidena. Na filme je občas poznať radikálna prestrihanosť (Jax sa zrazu len tak objaví pri stole s robotickými úpravami a Cole mu nepovie ani slovo, hoci kvôli nemu Jax takmer položil život a do konca života zostane zmrzačený) a scenár miestami nedáva zmysel (prečo tak ľahko skočil na detskú fintu s troma miliónmi dolárov? Prečo zoskočili tak ďaleko od chrámu?). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Původní MK z 95 roku má prostě svoje kouzlo a takovou evokativní atmosféru a ta mi tu asi chyběla nejvíc. Navíc zdejší Shang Tsung a Lord Raiden jsou jako dva maňáskové, co zahodil covidem znuděnej divadelník do rohu kulatýho divadla... Tagawa a Lambert byli prostě ultimátní a jejich ztvárnění jmenovaných postav bylo nepřekonatelné... Ostatní postavy jakžtakž, samozřejmě Taslim a Sanada a jejich charisma si i na té ploše celkem deseti minut řekli o jednoznačnou pozornost. Nástup Scorpiona na scénu včetně známých tónů a charakteristické hlášky super, líbil se mi Kung Lao a jeho sombrero, fatality slušný, hudba celkově nevýrazná, příběh přešlapává tak trochu na místě jako vylitej kamioňák na benzíně před obsazeným hajzlem... Jasně otevřený vrátka pro asi sedm dalších pokračování a když se zlepší choreografie, přijde opravdový arénový turnaj a spousta postav vystoupí ze stínu přizdisráčství, beru to všema... no opatrně s tím... tak aspoň osmi prsty... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jakožto nefanoušek původního filmu (dokonce jich prý bylo víc 😄) a zároveň menší fanoušek herního MK X a 11 jsem měl poměrně střízlivá očekávání, která se mi v posledních letech začínají vyplácet, jelikož mě očekávaný film dokáže spíše příjemně překvapit. Což je i případ tohoto rebootu, jenž vystihuje ultimátní svátá trojice příjemných skutečností : hezké fatality, hezká krev a hezké cgi efekty. V kombinaci s příjemnou stopáží a výběrem herců, jež víceméně věrně ctí svou předlohu, se jedná o poměrně brutální nářez, který zvládne zabavit a v mnohém pravděpodobně i hodně lidí překvapit. A snad jako v každém filmu, kde vystupuje Japonec, je i zde Hirojuki Sanada, a opět možná nejvíc cool...Zbytek více či méně neznámých herců (záleží, kolik sledujete seriálů a pamatujete si je z nich) dotváří úplný obrázek o tom, že tady nehrají prim hvězdní herci, ale choreografie, která je naprosto akurátní. Jediné, co potenciálně může velice zamrzet, je jako vždy fakt, kdyby nevznikl dostatečný buzz kolem filmu a neuskutečnila se plánovaná pokračování. To bych potom v tom případě tento úplný předturnajový začátek doporučoval useknout 10 minut před koncem a spravit si chuť u výborného Scorpion’s Revenge. James Wan tentokrát nekecal...75% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • První trailer na film zaznamenal na internetu za první týden více než 116 milionů zhlédnutí, což ho činí nejpřehrávanější nepřístupný trailer vůbec. Před ním tento rekord držel Deadpool 2 (2018). (NiWi)
  • Natáčení začalo v Austrálii v září 2019. (ČSFD)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama