Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když točit televizní vykrádačku, tak nějak tahle. Tvůrci si jsou moc dobře vědomi toho, že točí jen žánrového parazita, že nemají tolik peněz, kolik by chtěli, a že ten scénář není úplně nejchytřejší, a tak k tomu přistupují s čistou hlavou, úsměvem na rtech a sympatickou dětinskostí, ve které každou druhou minutu pomrkávají na diváka. Akční scény jsou strašné, triky jak z deset let staré videohry, ale je tu kupa dobrých hlášek, výborní herci a pohodová atmosféra. Něco takového prostě dokáže čarovat… až na (leč slabší) čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Revanx 

všechny recenze uživatele

Low cost nového tisícročia a niečo čo dáva výrazu "moderný brak" nový význam. Ak sa vám podarí úplne vypnúť mozog, môžete sa celkom slušne baviť. Ak ostane aspoň jeho časť zapnutá, tak budete mať takmer plné zuby stupídneho príbehu, neuveriteľne slabých trikov a prehrávajúcich hercov. Jednoducho- za tie peniaze to mohlo byť horšie, Noah Wyle v úlohe knihovníka je celkom fajn a Sonya Walger je celkom sexi kosť. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

651. hodnocený film: Sám o sobě by to vůbec nebyl špatný film, jenomže bídné vizuální efekty a žádná hudba, která je stěžejním prvkem moderního filmu, to je prostě chyba. Herci by sami o sobě nemuseli být špatní, ale jsou dosti nevýrazní a není ani možnost, aby se trochu rozehráli. 3* bude možná nedhodnocených, ale jako labší průměr by se to rozhodně dalo označit. 3* ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě to kdysi hodně bavilo, o pár let později celkem štvalo a nakonec se z toho stalo tak trochu guilty pleasure. Po letech si říkám, že na tv produkci a kopírku Indiana Jonese vlastně docela dobrý - tak akorát, aby u toho člověk usnul. Jedno podívání neuškodí. To všechno platí v podstatě pro celou sérii (vyjma seriálu, ten jsem neviděla). Docela zajímavé, kolik slavných jmen se v sérii objevilo. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)

Reklama

Reklama