Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tupá a podbízivá vykrádačka Indiany Jonese, disneyovky Kačeři z Kačerova, Willyho Foga a jiných klasik. Klasicky blbí záporáci, trapnej hlavní záporák, idiotské herecké výkony a kungfu mniši. Od odpadu to zachraňuje snad jen...já ani nevim. Nepřipadá mi že by ten film vám nic nedal. Uvědomíte si, že na filmy podobného typu nemá cenu koukat. Pár scénáristicky zajámavých dialogů ušlo, ale byly asi tak přirozené jako mír na Zemi. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná legrácka, která se ani na okamžik nebere vážně a s nadsázkou od první minuty hrne z obrazovky jeden vtípek za druhým a ještě je prokládá vydařenými hláškami („Najdi si svýho moulu.“). Pobaví drzostí s níž přes malý rozpočet předstírá velkou podívanou a ještě přitom škodolibě paroduje své velké žánrové bratříčky od Indiana Jonese po bondovky. Každá z postav je srozumitelnou karikaturou, každá scéna, každý vtípek, každá hláška má své kouzlo, jehož chuť se často probouzí postupně, někdy dokonce se zpožděním, a občas se blíží až montypythonskému humoru. Přitom však humor a nadsázka z obrazovky nehulákají a neupozorňují na sebe, spíš jen tak nenápadně pomrkávají a dělají jakože nic, dokonce i ten scénář je takový na oko hloupoučký. Možná by neškodilo, kdyby ta pohodová zabava dostala zdání většího švihu a razance, i když na druhou stranu, co může být rychlejšího než Flynn, který na koleně během několika hodin rozluští mrtvý jazyk, na němž si vylámaly celé týmy vědců a během patnácti vteřin vyřeší největší hádanku světa, na níž lidstvo hledá odpověď už tisíce let. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná by si tato okatá parodie na Indyho Jonese, která si bere vše od plakátu až po snahu hlavního hrdiny vypadat dobře, zasloužila o hvězdičku víc. Humor a lehký nadhled všech postav filmu jedině prospívá a jeho jasné zaměřené na televizní obrazovky a do videopůjčoven ubírá na očekávání, která by jinak jistě nenaplnil. Noaha Wilea mám rád od jeho hostování v Pohotovosti, kde nebyl zrovna neviditelný, ale tady si ukousl trochu větší oříšek. Jeho postava je přerostlí studentík, který se bojí života a stane se knihovníkem. A dál raději nic říkat nebudu, ale tenhle film mě přesvědčil, že práce knihovníka nemusí být jen o chození mezi regály knih a nudného přemisťování. Kdo dovolí snímku jeho zvláštní smysl pro humor bude potěšen, kdo ne bude chtít brzy přepnout program. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taká mini paródia na Indiana Jones, napriek tomu stráviteľná a efektívna. Mladý Flynn Carsen? Neviem či ho môžeme považovať za mladého ... vo filme hneď zo začiatku môžeme postrehnúť, že celej svojej mladosti venoval štúdiám histórie, filozofie a vlastne postrehom z kníh. Flynn ako knihovník vo mňe vzbudzoval chvíľkami dosť ostrieľaného mazáka, hoci to na prvý pohľad nevyzeralo a to ma celkom zaráža, keď nič iné nerobil než len čítal, ale beriem to vážne ako komédiu takže film beriem s "nadsádzkou". Sonya Walger ako Nicole nám to po boku Flynna príjemne spestrila, ale láskyplné scény z hotela mi prišli zbytočne osekané a chaotické. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film (potažmo celá série) mi byl doporučen jako slušná dobrodružná fantasy komedie (parodie), no nicméně si myslím, že jde maximálně o hodně průměrnou podívanou s několika dobrými momenty, pár vtipnými situacemi, ale i hromadou těch trapných a ne zrovna úchvatnými speciálními efekty. Hlavní hrdina – dobrácký ňouma, pohledná parťačka, asijská mrška, slizký záporák a mrštný důchodce – při těch jeho bojových (soubojových) scénách, jsem se vážně i pobavil. Jako celek to nebyla vyložená katastrofa, ale místy to i celkem uspávalo….50% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)

Reklama

Reklama