Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Gemini 

všechny recenze uživatele

S podstatně nižším rozpočtem a v podstatně parodičtějším duchu natočené "něco jako Mumie" - tedy film o neohroženém (ehm, ehm) dobrodruhovi hrdinně vydávajícím svůj život všanc při záchraně starobylého artefaktu, potažmo celého světa. V hlavní roli Noah Wyle, který mi tíhle dokázal, že nezůstane navždy doktorem Johnem Carterem, ale má i jiné kvality. Jeho úvodní pyramidální výstup je skvělou ukázkou jednak jeho komediálního nadání, a druhak ukázkou toho jak se dá (a má) natočit naprostá bejkárna tak, aby se u ní člověk bavil. Příkladů, jak totéž udělat naprosto špatně, je v kotli bublající břečky jménem komerční škvár dost a dost - nedívejte se moc zblízka, čas od času se z toho hnusu vynoří třeba špatně animovaná hlava anakondy;) Proto si cením tohohle často dost lacině vypadajícího filmečku, v němž na několika místech lze slyšet téma z Hvězdné Brány, a na místech jiných (třeba Semper Fi) vyprsknout smíchy - a hlavně - který se ANI NA VTEŘINU NEBERE VÁŽNĚ. Potlesk, těším se na další díl a dávám..ale co by ne, 80%. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem Flynna Carsena naprosto zpožňoval. Vždycky jsem si říkal, že to je takovej béčkovej Indiana Jones v kombinaci s Mumií. A po letech můžu říct, že je to vlastně pravda. U tohoto filmu nebylo prioritou natočit oskarový snímek, který by vydělal miliony. Ale stejně si trilogii Flynna Carsena jednou za pět let pustím a je to prostě taková oddechovka, u které se člověk občas i zasměje. 5,5/10 ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl třídílné série o knihovníkovi, který zachraňuje svět ve stylu Indiana Jonese, do něhož má ovšem hodně daleko. Jde o jednoduchý, ve své podstatě pitomoučký příběh o hledání kopí, kterým byl proboden Ježíš Kristus a o jeho ochraně. Ačkoliv film je plný trapných a špatných triků, otřesných hereckých výkonů a průhledného scénáře, je díky své naivitě, prostoduchosti a vtipnosti tak milý, že zanechává neustále úsměv na tváři. A navíc Sonya Walger v roli Carsenovi ochránkyně je fakt kus. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Legenda praví, že jeden z vojáků probodl kopím bok Ježíše Krista. Bylo to Kopí osudu, někdy se mu také říká Longinovo kopí.. Ten, kdo je vlastníkem kopí a je srozuměn s jeho mocí, má ve svých rukou osud tohoto světa k jeho dobru či zlu. Poslední oficiálním držitelem kopí byl Adolf Hitler. Údajně se mělo nějaký čas nacházet i v Čechách, neboť Karel IV. se rád nechával obklopovat svatými relikviemi, ale dost bylo legend a historie. Na tenhle film jsem koukala jen ze zvědavosti. Název byl velmi lákavý, ale to bylo všechno. Čekala jsem, že to bude něco mezi Mumií, Lovci pokladů a Indiana Jonesem, prostě pořádná jízda a akce s napínavými momenty. Těch jsem se skutečně nedočkala. Téma nabízelo mnohem, mnohem víc. Knihovna byla impozantní, hlavně ta její skrytá část. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě to kdysi hodně bavilo, o pár let později celkem štvalo a nakonec se z toho stalo tak trochu guilty pleasure. Po letech si říkám, že na tv produkci a kopírku Indiana Jonese vlastně docela dobrý - tak akorát, aby u toho člověk usnul. Jedno podívání neuškodí. To všechno platí v podstatě pro celou sérii (vyjma seriálu, ten jsem neviděla). Docela zajímavé, kolik slavných jmen se v sérii objevilo. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)
  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)

Reklama

Reklama