Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

petero 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Nebolo to až také hlúpe ako som očakával, čo sa však o prvej pol hodine nedá povedať. Tá je jednoducho strašná a vôbec sa to neodvíjalo podľa mojich predstáv zábavného béčka vrátane nezaujímavých postáv nastupujúcich do lietadla, no v momente keď útoky hadov prepukli na plno, tak už to dostalo tie správne grády i keď nie zábavné ale naopak dosť strašidelné. Následky po pohryzení hadov a pôsobenia jedov bolo výborne zobrazené a asi pri dvoch scénach (malý pes a nový pilot) som sa s chuti zasmial. Seriózne sa naložilo s postavami a dobrá bola i záverečná likvidácia hadov ale za najslabší článok považujem paradoxne samotného Samuela, ktorý skrátka nie ja tak cool ako býva jeho zvykom. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Snakes on a Plane (Bring It) ,2. The Only Difference Between Martyrdom and Suicide Is Press Coverage ... [Mi ,3. Black Mamba [Teddybears Remix] ,4. Ophidiophobia ,5. Can't Take It [El Camino Prom Wagon Mix] ,6. Queen of Apology [Patrick Stump Remix] ,7. Of All the Gin Joints in All the World [Tommie Sunshine's Brooklyn ...] ,8. New Friend Request [Hi-Tek Remix] ,9. Around the Horn [Louis XIV Remix] ,10. Remember to Feel Real [MacHine Shop Remix] ,11. Wine Red [Tommie Sunshine's Brooklyn Fire Retouch] ,12. Bruised [Remix] ,13. Wake Up [Acoustic] ,14. Lovely Day ,15. Hey Now Now ,16. Snakes on a Plane - The Theme , ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Bouřlivá noc, neovladatelný Boeing a hromada zkurvenejch hadů. A ve výsledku ucházející akčně hororové kinobéčko - místy sice trochu ošmelené, ale se správně za vlasy přitaženým námětem, dostatkem akce, černého humoru, hezkých slečen, nehezkých mrtvol a s hodně, ale opravdu hodně hady, kteří se s chutí a vervou zakusují do všech lidských partií. Tvůrci na nás sice pravidelně pomrkávají, ale nečekejte žádnou asylumáckou řachandu evokovanou nablblým názvem. Konkrétně u scény na konci první třetiny filmu, kdy se hadi vrhnou na nic netušící pasažéry, vám do smíchu moc nebude, stejně jako z řady následujících úmrtí. Rozhodně zajímavý přírůstek do subžánru leteckých thrillerů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný výlet na Havaj za surfováním změnil jednou provždy Seanu Jamesovi život. Stal se totiž náhodným svědkem vraždy a mocný gangster Eddie Kim rozhodně nestojí o to, aby zůstal naživu. Sean ovšem chce vypovídat před soudem a v doprovodu zkušeného agenta FBI nasedne do letadla mířícího do Los Angeles. Nikdo ovšem netuší, že Kim propašoval do letadla jedovaté hady a škrtiče, kteří se proplazí ze zavazadlového prostoru až mezi pasažéry. A pak začne jít všem o život. Scénář už od úvodu je plný zarážejících nelogičností, které by se daly pominout jen v tom případě, že nám tvůrci naservírují pořádnou smršť v podobě útočících hadů, ale to se nekoná. Dvě řídké scény s hady jsou hodně málo. Film se postupně propadá až do ubohého podprůměru. Závěrečné titulky jsou podle mě lepší, než celý tenhle film. 40% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

He? Kéž by to aspoň bylo tak blbý, až by to bavilo, ale ono to nemá ani tu decentní dávku hověziny. Je to prostě stupidní nashromáždění klišé, navíc v tragicky nudné posloupnosti. Za kvalitní bych označil snad jen solidního Samuela L. Jacksona, jinak mě nezaujalo ale lautr nic. Hloupá a prádzná nuda bez špetky zábavnosti. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Do letadla byly vpraveni jen jedovaté druhy hadů, aby byla jistota, že svědka Seana (Nathan Phillips) nějaký z nich zabije. V jednom z prvních záběrů na hady, kteří útočí na pasažéry, je ale vidět užovka červená, která jedovatá není. (LUCIM)
  • Na slávě okolo filmu se přiživil také nízkorozpočtový Snakes on a Train (r. The Mallachi Brothers), který vyšel na DVD tři dny před premiérou slavnějšího souputníka. (imro)
  • Ve scéně, kdy se jdou dva mladí pasažéři milovat na WC, má dívka růžový svetr. Když jsou ale uvnitř toalety, má svetr zelený. (Mr.Hudson)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama