Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu som od začiatku príliš neveril a tento stav trval pomerne dlho. Lenže vždy, keď sa niečomu bránite, tak to skončí presne naopak a aspoň sčasti sa tým necháte pohltiť. Chápem, že niekto môže považovať tento film za presladený gýč a chápem, že pre niekoho môže patriť do topky romantických filmov. Ono keď sa pozerám na film spätne, tak ani to kvázi rýchle milostné vzplanutie vzhľadom na stav, v akom sa postavy nachádzajú, nie je nepravdepodobný. To neznamená, že niektorým scénam som neuveril, naopak tá úplne záverečná je takmer až dokonalá a pôsobí takmer umeleckým dojmom, nesie v sebe totiž viac, ako sa na prvý pohľad zdá. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Uff... takhle se zničit v jeden den. Nebylo to úplně v plánu, ale stalo se. Chtěla jsem se nějak rozveselit po zhlédnutí výborného, leč ubíjejícího českého filmu Domácí péče. Jako že si dám nějakou romantiku a jen tak namátkou jsem zvolila zrovna tento film (obsah jsem si předem schválně nepřečetla; abych byla aspoň trochu překvapená). A překvapená jsem tedy byla převelice - stále to nechápu, čí ruka mě vedla, ale základní koncept se opět opakoval: rakovina bez šance na jakoukoliv léčbu a tím pádem předem jasně vyměřený čas. Kdybych Griffina s Phoenixovou možná viděla sólo, byla bych v hodnocení přivětivější, navzdory tématu to byl vlastně hezký film, ale v tak přímé konfrontaci s Domácí péči, to zkrátka udělat nemůžu. Tři hvězdy max. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář smrti člověk dělá věci, které by za normálních okolností nedělal nebo spíše je neumí nebo není schopen dělat. Například, a to především, žije naplno a užívá si ze všech sil poslední měsíce, dny, hodiny i minuty. Nevím proč, ale miluju takové příběhy jako je Klepání na nebeskou bránu nebo právě zmíněný Griffin a Phoenixová. Těm kdo prvně jmenovaný neviděli, vřele doporučuji. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Ak umierat tak rozhodne podla predlohy Griffina a Phoenixovej - zalaskovane a spolu ;o)…Ocakavane krokodilie slzy sa sice nekonali, aj ked pribehy zaoberajuce sa laskou a umieranim ma vzdy dojmu a prinutia zamysliet. Ved co vzacnejsie moze clovek stratit nez zivot… Nastastie tento snimok v hlavnej ulohe s mojou platonickou laskou Dermotom Mulroneyom a talentovanou Amandou Peet,bol podany tym lahsie pozeratelnym sposobom a podciarknuty prijemnou davkou humoru. Dojimave a pekne, viac netreba... 7/10 ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Nalezení knihy o smrti člověkem, který umírá, u člověka, kterého miluje. Jedna z nejdojemnějších sekvencí celého filmu, kterému se zdatně blíží scéna pomalování vodojemu. Ne nadarmo se říká, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Aby však bylo tolik smůly sneseno na dva jedince, kteří se vzájemně podpírají, to už vypadá na kruté hrátky nadpozemských sil či hříčky osudu. Jejich vzájemné vzplanutí je však kvůli těmto okolnostem ještě silnější. Také se říká, že dobré lidi si Bůh bere k sobě a ty špatné zde nechává kvůli nápravě. Jestli tomu tak je, pak má Bůh silně amorální pohnutky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama