Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bondovky sice parodovat nepotřebují, páč některé z nich to zdatně zvládají samy, ale jako bondovský fanda si tuhle docela povedenou parodii přece nemůžu nechat ujít. Notabene, když hlavního kladného hrdinu hraje můj oblíbenec, profesionální blb Leslie Nielsen. Jen je trošku škoda, že nejlepší fórky jsou nahuštěny do úvodní scény a úvodních titulek a čím se film blíží ke konci, tím je jich méně a méně. Ale i tak, zdařilá parodie se skvělým konverzačním humorem, ztřeštěnými frky a skvělými nápady (šéf a jeho kancelářské maskování, zubař a cukrář v autobuse)... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Filmový kviz? Když se při úvodních titulcích v pozadí "vlní" 150ti kilová akvabela a kamera vzápětí zamíří do zpěvákovy levé nosní dírky, ještě jsem doufal, že by nemuselo jít o takovou hloupost. No bohužel. Ta jedna hvězdička je za to, že jsem zjistil, jak by to vypadalo, kdyby měl John Travolta bílé vlasy... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rancor chce zničit svět, ale naštěstí chce předtím zabít tebe." Tak to je skvělá zpráva, protože Dick Steel má skvěle vybavenou agentskou sadu, záda mu kryje svůdná agentka 3,14, autobusem ho vozí Ray Charles, umí nasadit do bitky Hulka Hogana a zpívá mu k tomu jedinečný Weird Al Yankovic. To se snad ani nedá prohrát. Nikdo totiž nedokáže tak jako Dick Steel ochránit svobodnou zemi, kde může každý házet granáty na dětském hřišti. Já vím, že to není nejpovedenější parodie, ale přesto mě dokáže spolehlivě rozesmát a když si vzpomenu na skvělé maskování šéfa Tajné služby, tak bych hned skočil do postele s agentkou Dahlovou. To sem sice nepatří, ale tu čtvrtou hvězdu to snad alespoň částečně vysvětluje. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Bláznivá střela to není, ale i v tomto filmu není nouze o humorné scény a co je nejdůležitější? Leslie Nielsen (v perfektním dabingu pana Brabce) opět září a dokazuje, že právě on je (byl :-( ) největším králem komediálních parodií. Verdikt: Pokud by tam nehrál pan Nielsen, byla by to komediální fraška. Díky němu je to další komediální nářez, u kterého se určitě zasmějete. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti roky Dick Steel (Leslie Nielsen) neprovedl svoji práci uplně dobře, a hlavní nepřítel jedné světové velmoci (hint - kde leží země Kalufornie? :) přežil, pouze s menšími oděrkami (= amputace obou horních končetin). Nyní se musí Dick, zabývající se obstaráváním postarších paniček a destrojováním golfového hřiště, vrátit zpět do služby, aby zákeřného generála Rancora (Andy Griffith) zastavil, a zachránil: Dceru své bývalé přítelkyně, dětského agenta McCluckey (podoba se jménem Kevina ze Sám doma je čistě náhodná :), profesora Ukrinskyho a jeho krásnou dceru, a zbytek světa, a to přesně v tomto pořadí... Leslie Nielsen je i v dnešní době synonymem pro parodii - některé jsou zdařilejší, některé pak méně. Tato patří k těm lepším (i po letech), bere si na paškál většinu filmů své doby (např. Nebezpečná Rychlost, Pulp Fiction, atd) ... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama