Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl svého času hvězdou filmových parodií a ve všech těchto snímcích hrál vlastně stále stejnou postavu stále stejným způsobem. Možná to vyznívá jako kritika, ale ve skutečnosti to vidím spíše jako klad. Mě vlastně všichni ti jeho agenti a detektivové hodně bavili a stále ještě baví, protože jim dokázal dát svůj svérázný výraz, kterým mi často evokoval animované postavičky z Looney Tunes. Ano, hlavně Wileho E. Coyotea. Spy Hard určitě nebyl kvalitní záležitostí, protože na mě vůbec nepůsobil jako film. Byla to spíše dlouhá série scének, jež parodovaly mnohé (a tím myslím opravdu mnohé) známé snímky. Kdyby tvůrci přišli s tím, že natočili jakési pásmo parodických skečů, byl bych při hodnocení asi štědřejší, oni ale trvali na filmu a v takovém případě musí dvě hvězdičky stačit. / Poučení: Bez rukou se dá sice žít, ale člověk se dostane do mnoha prekérních situací. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen má samozřejmě i daleko lepší kousky, ale na druhou nutno dodat, že má na svém kontě i takové zaléžitosti zavánějící skoro až odpadem. Tahle parodie na Jamese Bonda je tak někde mezi, protože vedle vtipných a originálních fóru jsou zde bohužel i ty staré, trapné a tisíckrát ohrané. Slušná zábava, která by neměla urazit jak fanoušky parodií, tak fandy Leslieho Nielsena. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Paródia na nespočetne veľa filmov, ktorá ale miestami pôsobí až trochu trápne. Ale aj tak som sa príjemne bavil. Leslie Nielsen sa naozaj snaží, ale komediálny šmrnc Bláznivých striel alebo Horúcich striel naozaj nečakajte. Je to taká trochu nadpriemerná bláznivá oddychovka, ako už sme u štýlu komiky Leslieho Nielsena zvyknutí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy stretnete ženu a viete, že ju musíte mať.“ Čím viac divák vidí paródií, tým je viac schopný rozpoznať, čo je výborné (AUSTIN POWERS 2), čo slabšie (UTOPENEC NA ÚTEKU) a čo mimo (BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA). AGENT WC-40 sa zmieta medzi dvoma poslednými kategóriami. Škoda, že scenáristi nie sú príliš pôvodní (skvelé fóry typu "extrémne nervózny cestujúci v lietadle", "taxikár ktorého porekadlám nikto nerozumie" alebo "masové odpočúvanie"). Oveľa radšej siahajú po jednej nudnej paródii za druhou. Zrazu si uprostred toho otrasne nízkorozpočtového (trápne počítačové efekty - vyvalené oči, natiahnuté prsty) chaosu uvedomíte, že počítate, koľko paródií ste už odhalili (SPEED, SESTRA V AKCII, SÁM DOMA, BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, bondovky...) namiesto toho, aby ste sa zabávali. A to je zle. Ďalším mínusom je trápny titulný zlosyn (Matlock!), nepochopiteľne nechutná rolička hrdinovho šéfa a ak si k tomu prirátame neoslnivú réžiu (Friedberg odvtedy ani dovtedy nič zaujímavé nenakrútil), o podpriemer máme postarané. Poznávacím znamením zlej paródie je dialógová variácia na stokrát počuté („Cestujete do Las Vegas.“ – „Ako to viete?“ – „Máte to napísané na letenke.“). A prítomnosť Hulka Hogana. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když jsem to kdysi viděl, jako malý harant, tak se mi to velmi líbilo, ačkoli jsem tomu příliš nerozuměl a spoustu fórku jsem jistě plně nedocenil. A už tehdy jsem si našel zalíbení v Leslie Nielsenovi, které se ve mně zachovalo. Bohužel už jsem děj totálně zapomněl a vlastně žiji v přesvědčení, že jsem si ho nikdy pořádně nepamatoval. Každopádně další zhlédnutí nepřichází v úvahu, protože chci žít s pocitem, že se mi tento film líbil. A navíc, když tu vidím těch odporných 55 %, tak cítím potřebu ty 3* prostě napálit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Leslie Nielsen jede s koněm výtahem, paroduje podobnou scénu z filmu Pravdivé lži (1994) a zajímavostí je, že v obou scénách je ve výtahu stejný komparz. (kuky)
  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno