Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 5

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 364)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozjel poměrně dobře. Člověk se i pobavil . Pak jsem asi hodinu a půl nepochopil na co si ten film hraje. Jestli je to parodie nebo se to má brát vážně. No a na závěr jsem se dočkal slušné akce. Jestli jsem se krom úvodu pobavil ? To ani omylem. Vlastně nejlepší zábava je až díky našim komentářům. Plakátové věty typu: "Edgar Wright strčil Baye do kapsy." "Takhle má vypadat akční film". Nebo zase vysoce netolerantní komentář od uživatele Humprt Pum . To sou mnohem větší dardy než celej tenhle zkaženej guláš zvanej Hot Fuzz. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní britská parodie se strefuje do žánru policejních filmů o drsných zástupcích zákona. Tvůrci se precizně drží ultrakinetické a přehnaně efektní formy hollywoodských áčkových akčních filmů, ale při tom děj zasazují do ospalého britského městečka a jako hrdiny představují obyčejné pochůzkové policisty. Film s velkým nadhledem reflektuje klišé policejního žánru, drze naplňuje klasická dějová schémata a mramorizuje nabubřelý ideál nekompromisních policistů. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Isherwood píše, že čím víc máš z akce nakoukáno, tím víc se pobavíš. Myslím si, že to není tak úplně pravda a že pro nás akční freaky je toho v Hot Fuzz nakonec trochu málo. Že bychom fakt chtěli ještě víc citací, víc hlášek, víc odkazů a víc ukradených "Zchlaď se" a "Zapomněl sis padák". Humor Hot Fuzz je většinou chytřejší a vyhrává si s neprvoplánovými scénami s Bobem a Davem, "Oh, Mother!", rajskou omáčkou nebo knírem, na fanouškovských orgiích pro příznivce Bad Boys by se ale ještě dalo přitvrdit. Každopádně oproti Soumraku mrtvých velký pokrok ve výpravnosti i v kadenci fórů. Těším se na další zesměšněný žánr, i když dvojce bych se taky vůbec nebránil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som sa pri filme cítil ako malý sopliak, ktorý bezhlavo a s otvorenou hubou, z ktorej mu tečie slina, čumí na kvalitný a namakaný blockbuster, pri ktorom je prvoradá zábava a dokonalá adrenalínová atmosféra. 'Hot Fuzz' sa mi svojou nekompromisnosťou vryli do hlavy behom pár sekúnd a následne sa prerývali stále hlbšie a hlbšie, aby som mal v závere v hlave poriadne zmätok a bordel, pretože toľkú filmovú skazu a výbušnosť, ktorú narobilo toto tvoriace trio, som snáď ešte nezažil. Pomyslene rozdelený film, kde prvá neskutočne zábavná, anti-policajne parodická tretina predáva štafetu takmer horrorovej vyvražďovačke, ktorá je nakoniec zavŕšená brutálne kvalitnou akčnou jazdou. 'Spoler - keď na akcii za záchranu strechy miestneho kostola zavraždí niekto miestneho novinára sochou anjela z kostolnej strechy za svedectva takmer celého mesta a nakoniec to celé vyhlásia za nehodu - koniec spoilera', taká scéna buď zaváňa totálnym prúserom, alebo genialitou, ktorej absurdnosť vedia do maxima vyťažiť asi len majstri remesla, akými Pegg a Wright už bezpochyby sú. V pozadí sa k nám ako obyvatelia mesta, či policajných zborov prihovára pestrá paleta podporných postavičiek, ktorá každá má svoj účel a svoj zmysel aj keď povedia len jednu, či dve vety. V tejto zmeske hercov som nechápavo každú chvíľu nachádzal hviezdy (Bill Nighy, Timothy Dalton, Martin Freeman, Jim Broadbent) veľkých filmov, či hviezdičky (Bill Bailey, Alice Lowe, Julia Deakin) zo skorších spoločných Wright-Pegg-Frost-ovských projektov, teda skvelých anglických seriálov, a ktorých prítomnosť ma neskutočne tešila a poháňala percentá intenzity môjho smiechu a celkovej filmovej spokojnosti k maximu. Takže v skratke - tento film je hriech nevidieť a ešte väčší je vidieť ho len raz! 95%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vždy když něžnější část domácnosti začne sledovat novou adaptaci klasického díla Rózy *undy Pi*črové, říkám si, že všechna ta idylka anglického venkova, kde se všichni zdraví a vychází spolu, potřebuje nějak oživit. A ejhle, anglické městečko, roztomilí sousedé a k tomu zběsilá akce. Až na místy zbytečně agresivní střih a hudbu (např. při focení do evidence) vrcholná zábava s vychytanými klišé akčního filmu, navíc pro klidné hloubavé Angličany dělání si legrace sami ze sebe a ze zidealizovaného životního stylu. Při Grabtharovu kladivu, takovouhle parodii jsem už dlouho potřeboval. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (46)

  • Během natáčení v uniformách byli Nick Frost (Danny Butterman) i Simon Pegg (Nicholas Angel) o pauzách častokrát oslovováni coby opravdoví policisté. Kolemdoucí se jich například ptali na směr jízdy. A herci všem trpělivě odpovídali. (don corleone)
  • Ve filmu Soumrak mrtvých (2004) postava Eda, kterou hraje Nick Frost, říká, že střelil vzduchovkou svou sestru do nohy. V tomto filmu Frost (Danny Butterman) střelil do nohy vzduchovkou doktora. (Kulmon)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama