Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jistě všichni víme, že na ty 3 hvězdy to není, ale Horákovi zdaleka nejsou tak špatní jako některé konkurenční seriály + Hanka Vagnerová bejvala na základce spolužačka mýho bráchy, takže... Český "Krok za krokem" se sice nekoná, ale není to úplně nekoukatelné. Nebýt odporných postav ze strany otce (počínaje jím samým), dal bych ty tři hvězdy nejen kvůli Hance. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Horákovi měli pomalý rozjezd, ale kdo si počkal, ten se dočkal. Přijde mi fakt mimo dát nějakému seriálu odpad! po prvním dílu nebo dokonce ani to ne, jen z principu - je to přece český seriál a ten nemůže nikdy poskytnout inteligentní zábavu. Nebudu se přetvařovat a rovnou řeknu, že jsem se na Horákovi vždycky těšil. Nebojte, já taky nenávidím Pojišťovnu, Pouta, Ordinaci a tak dál, ale tenhle seriál je výborná pohodovka s dobrými herci, co vám večer nezkazí. ()

Reklama

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Horákovi jsou českou napodobeninou mnohem lepšího i slavnějšího amerického seriálu Krok za krokem. Velká rodina, pět dětí a také poměrně dobrá zábava hlavně z rukou Patrika (Jakub Prachař), který se stále snaží přiblížit holkám a vymýšlí proto fůru blbostí. Druhá část seriálu ale ztrácí svoje kouzlo, protože už se točí pouze kolem zamilovaných nevlastních sourozenců Tomáše a Evy.Seriál pak zatlačuje zbylé postavy do ústraní a seriál jde mírně do hajzlu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem hrozně žral jako malý. Na české poměry je to rozhodně jeden z těch lepších a jelikož si jsem schopen vybavit pouze samé seriálové katastrofy, dovolím si tvrdit, že by mohl být dokonce tím úplně nejlepším českým. I když herecké výkony často nejsou nic moc a děj je také místy až příliš uměle vyšperkovaný, ale celkově hodnotím spíše kladně. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Netřeba komentáře řekl bych. Seriál vykořisťuje, vykrádá, plení a znehodnucuje řadu skvělých seriálů, ze kterých si ''propůjčuje nápady'' a na nejvyšším stupínku tohoto mého řádu nekalostí, kterého se tvůrci dopustili, se tyčí herci a herečky, kteří zkrátka a dobře dodávají seriálu na umělosti a nedůvěryhodnosti. Tak proč já jen tak rád plody tohoto moře? Protože je to jeden z těch nostalgických počátků mého filmového zrodu, kterému musím odpustit všechny ty kiksy, jež by si zdravý rozum rozhodně na svědomí nevzal. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Lucie (Lucie Benešová) se pohádá s Honzou (Igor Bareš) a ten se rozhodne spát na gauči. Eda (Ctirad Götz) se ve stejný den pohádá se Soňou (Nela Boudová) a jako útočiště si vybere rovněž gauč u Horáků v obýváku. Eda i Honza tedy společně spí vedle sebe na gauči, když přichází nic netušící Eva (Hana Vagnerová), která má domluvenou schůzku v obýváku s Tomášem (Jakub Chromeček). Jan se probouzí a šepotem, aby nevzbudil Edu, jí nabízí pomoc, protože Eva jako výmluvu tvrdí, že jí je zle. Následně Eva odchází a do obýváku přichází Tomáš. Ten si sundá triko a začne líbat ruku na gauči v domnění, že je Evy. V tu ránu se probouzí Eda, kterému ruka patří. Obě situace dělí jen pár vteřin, avšak v první scéně s Evou spal blíže ke dveřím Honza, ale ve druhé scéně s Tomášem spí blíže ke dveřím Eda. (SuprSkill)
  • Název seriálové školy je dle nápisu na budově Masarykovo Gymnázium. V průběhu seriálu se však mění konkrétní Masaryk. V epizodě Být či nebýt herečkou (2007) je na pódiu transparent Výroční slavnost gymnázia TGM, zatímco v epozodě Jak se stal Patrik kamarádkou (2007) soutěží studenti jako Gymnázium Jana Masaryka. (Vazzy)
  • Když chce Ondra (Jan Komínek) svým novým sestrám zkazit snídani jakýmsi přípravkem, Kuba (Marek Zeman) o něm prohlásí, že to je pro jeho rybičky. Ty se ale v celém seriálu ani jednou neukážou. (Nick321)

Reklama

Reklama