Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám - nejsem žádný "vodák tělem i duší" - byla jsem na vodě jednou a moc se mi to líbilo. Proto jsem se taky těšila na tenhle seriál. To, co jsem viděla v jednom jediném shlédnutém díle, mne však přesvědčilo, že tohle je jen velmi marný pokus o seriál o vodácích. Místo seriálu o vodácích mi přišlo, že sleduju seriál o zastydlých puberťácích, kde prošedivělý Vaculík káže přednášky o tom, jak jsou ženský k ničemu a zbytek dospělých se tam fakt chová hůř, než puberťáci v devítce. Krom toho těžce vykonstruovaný děj a rádoby vtipné scény, postrádající sebemenší špetku vtipu, jsou mi vážně těžce proti srsti. /// Oprava komentáře po návratu z mého 3. vodáckého dobrodružství - nosiče s tímto "seriálem" spálit, popel rozptýlit do Vltavy a NIKDY už nedopustit, ať tenhle shit běží na televizních obrazovkách! ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Speciál Neváhej a toč! o padání do vody na tisíc a jeden způsob prokládaný dialogy "rádoby vtipná věta o ničem - vteřina ticha - jiná věta o ničem - vteřina ticha - Kostková piští - atd." a dalšími pády do českých (odpadních) toků. Scenárista musí chovat k vodákům neskutečnou zášť, že ho kdysi nevzali na splavbu. Jeho jediným cílem je totiž udělat z oslovení "vodák" nové sprosté slovo. A daří se mu to, protože taková snůška hlupců, debilů a agresivních uječených hovad se nikde jinde nevyskytuje. Už první epizoda nezvládla pobavit a neutáhla by ani běžnou sitkomovou stopáž. Natož takřka hodinu v kuse. A autor running joku s výrustky by se měl smažit v pekle, protože mě tím peklo přivodil. Neholduji ovšem hodnocení seriálů po jednom díle, tak si ten odpad zatím nechám od cesty. Zatím. ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Ano není to úchvatné dílo a kritika by na něm nenechala niť suchou, ale mě to dost baví, občas se i zasměju a hlavně si u toho oddechnu. Hlavně v době nekonečné zimy je pohled na teplo, vodu a slečny v plavkách povzbuzující. Je to fajn seriál o vodě a vodácích, který si na nic nehraje a má za úkol prostě pobavit. Je to za poslední dobu jeden z mála seriálů ČR na který se dá koukat a vždy se těším na další díl. Z herců se mě nejvíc líbí Vaculík, který má na svůj věk neskutečnou postavu a vždy řekne v seriálu nějakou dobrou hlášku. ()

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál alespoň občas ukáže důvod, proč čtenáři milují knížku Zdeňka Šmída - pro tu letní pohodu a lásku k lodím, pádlům, šlajsnám, připáleným buřtům a Lužnici, nad kterou se vznášejí hejna krvelačných komárů. Není náhoda, že nejlepší průpovídky i zápletky pocházejí právě ze Šmídova pera. Ale udělat z té útlé knížečky desetidílný seriál? Ehm... řekněme, že zatím se v něm najde hodně vaty. Z herců je nejpřirozenější Lukáš Vaculík, který svoji roli prošedivělého mořského vlka Křižáka zvládá s přehledem (navíc posiloval :-). Bohužel, Nikolaev se neobtěžuje dát svému seriálu nějaký hezký tvar (slyšel někdy o gradaci děje, třeba když loď prolétne divokou šlajsnou?), Proč bychom se netopili zkrátka vypadá tak, jak jsme od ČT zvyklí - nedodělaná, místy připitomělá směska, kterou má zachránit to, že se v ní mluví česky. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč se tohle točí. Literární předlohu znám, ale ta s tímto seriálem nemá mnoho společného. Hlavně ta lehkost a vtip, to zmizelo docela. Zůstaly jen prázdné repliky a nanicovaté výkony herců, kterým nevěříte to, co hrají. Rozředěnost příběhu navíc podtrhuje neuvěřitelná stopáž. Ta jedna hvězdička je z nostalgie k předloze. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama