Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (218)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Máte rádi válečné filmy ? Máte rádi filmy o letcích a štve vás že jich je tak málo ? Nepatříte k hnidopichum co hledaj na všem chyby ? Pak je tento film pro vás. Plusy tohoto snímku jsou rozhodně zvláštní efekty, akce, postavy, inspirace skutečnými událostmi a použití proudové stíhačky Messerschmitt Me-262 ve filmu. Je to první film kde jsem tuto krásku viděl v akci. Mezi mínusy patří jedna příběhová nitka, kterou nebudu blíže popisovat abych se vyhnul spoileru. A kamufláž letadel která neni uplně do detailu přesná. Pro laika nebo pro člověka co nečeká absolutní realitu žádný rušivý článek. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Možná přeci jen o stupínek lepší než Flyboys, tam ale zase hraje ve prospěch snímku klučina jménem James Franco. Těžko pak srovnávat, když Hemingwayův kousek nabízí znatelně promakanější a mnohem efektivnější akční scény. Vytvoření silných pout k jednotlivým postavičkám zde také nehrozí, na druhou stranu se ale divák nemá šanci začít příliš nudit, steroidy jsou do něj totiž pumpovány s rozmyslem a sympatickými intervaly: bitky jsou zatraceně sexy, a není jich málo. Příběh zaostává, ale kdo by nepřimhouřil jedno oko, když je to true story, že. Jinak další (i když o něco menší) fail české distribuce a tudíž jasná volba v (pouze!) HD. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušné letecké souboje bohužel tentokrát nedokáží vynahradit fakt,že zbytek je vcelku nezáživná a mnohdy hodně televizně vypadající omáčka.Co víc,finální mise,která slibovala parádní akci nakonec vyzní víceméně do ztracena.Trailer byl sám o sobě výborný,žel bohu v něm bylo prakticky to nejlepší z celého flmu...60% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Černé chvosty, které pořád pláčou jak to mněli někdy těžké. Jelikož jejích dědové, pradědové bla, bla, bla tak tvrdě makali, začala jejích červená krvinka vázat o kyslík navíc, následně nato tak dobře létali, ej ha! Musím být konkrétní jak se na pseudomasturbanta patří. Taky dneska, základ HDP nejmenované země tvoří zpívající černá pleť, NBA černá pleť, NFL černá pleť.., toš kurva mají to v krvi. Krev není voda prostě. Nazval bych to strategické stehováni národu s výhledem do budoucna. A Jelikož tyhle červené bodáky točil běloch a já nechci nadávat, tak jenom hezky symbolicky 3/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Plukovníku, osm německých stíhaček nebo osmdesát německých stíhaček, pořád to nemění nic na tom, co si o vás a vašich chlapcích myslím." - "Nám je to fuk." Zcela bezproblémový film nabízející především skvělé akční scény, kterých je hodně a z nichž každá vždy přijde s něčím novým. Vivat ILM! Dvě hodiny utekly velmi rychle, neokoukaní herci mě bavili a zvykl jsem si i na Blanchardovu hudbu, jež mi při samostatném poslechu připadala nepatřičně moderní. Hlavní myšlenka Red Tails je (bohužel) stále aktuální, a tak především díky vyznění filmu rád přehlédnu i těch několik neuvěřitelností (ze kterých mi nejvíce vadil závěrečný souboj jeden na jednoho s proudovým Messerschmittem 262). Čtyři a kousek. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Před útokem na německé polní letiště můžete spatřit hrad Karlštejn. (sgatlantis)
  • Uvedení snímku v amerických kinech doprovázely kontroverzní výroky George Lucase, který tvrdil, že film odmítlo distribuovat každé studio, a to z důvodu ryze černošského obsazení. Na sociálních sítích se poté začaly vytvářet skupiny, které sdružovaly diváky a podporovaly film v kinech. (Brousitch)
  • Tři letouny P-51 Mustang, které se zúčastnily natáčení v Milovicích, byly přímo na místě opatřeny dočasnou kamufláží 332. stíhací skupiny, o které film pojednává. Jednotlivé letouny pocházeli ze soukromých sbírek ze 3. zemí, a to z Velké Británie (letoun s registrací G-HAEC, "Big Beautiful Doll"), Norska (N167F, "Old Crow") a Francie (F-AZSB, "Nooky Booky IV"). Všechny tři letouny se v minulosti zúčastnili leteckých dnů v ČR. (Foxhound#1)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama