Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Další kultovní "britcom", který mě ovšem nezaujal tak, jako Black Books. Humor je tak na stejné úrovni, což znamená na dokonalé úrovni. Ovšem pro mě zde bylo několik mínusů, například herecké obsazení, které mi ze začátku přišlo krajně nesympatické a dlouho jsem si na ně zvykal a občasná kolísavost zábavnosti jednotlivých dílů a především prostředí, ve kterém se natáčelo, kancelář mi přišla naprosto nudná. Dalším mínusem je, že se zde málo objevoval Richmond. Možná bych jednu hvězdu přidal, ale to bych předtím nesměl vidět Black Books, které mi přišlo o něco zábavnější. ()

Billy.3 

všechny recenze uživatele

Parádní britský seriál se skvělými postavami. Nebýt pár slabších dílů v druhé serii tak je to jasných 5 hvězd. Také je škoda že úžasná postava Richmonda nedostala moc prostoru a v seriálu se objeví jen občas. Ale tuto hlášku snad nikdy nezapomenu: Helo IT. Have you tried turning it On and OFF again? ()

Katte 

všechny recenze uživatele

Postavy, které chrlí jeden fór za druhým, opravdu vtipné scény. Seriál nejen pro ty co rozumí PC. Paráda! ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Manny a Bernard, ktorí len trošku zmenili tváre a iba vymenili knihy za pc. Opäť záležitosť, ktorá je doslova ujebaná na hlavu, jeden z najvtipnejších seriálov, aké som kedy videl. Nikdy nezadávajte "google" do googlu. Môžete zničiť internet. PS: ROZHODNE NEPOZERAJTE DABING!!. Najlepšie komentáre: Galadriel, Djkoma, Ivoshek, Mgb21, merigieren. PS2: Pri štvrtej sérii som doslova plakal, tie ich nápady ... jednoznačne najlepšie séria. /"Good morning, that's a nice tnetenba" ne-za-bu-dnu-teľ-né!! ()

lord Ball 

všechny recenze uživatele

Výborná koncetrace anglického humoru která si bere napaškál zaměstnance IT oddělení, dva počítačový machři, ale suchaři, kontra energiská šefová která neví o počítačích zhola nic, nakonec je z toho výtečná podívaná. Ale nejvíce mě stejně dostavá hláška: "Jen, this is the Internet.... " :-D no a dalším milím překvapením je nízký počet dílů, takže uroveň seriálu nesklouzává do půměru, či eště někam hloubš, jako se to stalo u jiných seriálů (Prison Break, Heroes...). ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně jsme takoví... všechno o nás v tom seriálu je čistá pravda... a také neskutečná zábava - pro obě strany barikády;) Čtyři a půl! ()

han.ci 

všechny recenze uživatele

Úplně moc nejvíc super seriál, kdybych mohla dát nekonečně moc hvězdiček, tak je dám. Všechny díly jsem viděla už aspon pětkrát a vždycky mě potěší a pobaví. Všichni herci jsou moc dobří, vždycky ty jejich výrazy mluví za vše. Humor mi sedne jak prdel na hrnec. Nemám co vytknout. ()

me_george 

všechny recenze uživatele

Rozjezd v podobě první série je výborný, ale postupem času to nějak ztrácí na kvalitě z získává na afektovanosti (jsou tam i výjimky potvrzující pravidlo). ()

Tuniak DF 

všechny recenze uživatele

Nie tak dokonalé, ako Blackbooks (zostava mrzutý chlap - trtko - kariéristická žena je podobnosť dosť nenáhodná ;-)) ale tiež úžasný originálny britský humor z prostredia IT (v ktorom je inšpirácie na zapeklité a šialené situácie až až). Niektoré úseky sú tak dokonalé vyspádované, že si ich môžem pozrieť desať krát a stále sa na nich budem smiať. Škoda že seriál troška klesá čím novšia séria, ale stále je to úžasná komédia s hereckými výkonmi nad úroveň. 9/10 ()

driftm 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších britských seriálů.Komedie každou sekundu a vždy je to originální.'Např:nechtěně jim začne něco hořet a zrovna jim tam jde ředitel tak proč nevzít nějakou krabici a udělat to jako počítačový spořič obrazovky.Nebo jak se Mossovi restartoval mozek a zvuk nabíhajícího windowsu to mě teda odrovnalo a spoutsa dalších takových scén,ještě mnohem lepší. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Čistý britský humor. Nebylo jediné epizody (no dobře, 4x1 je byla katastrofa - kkromě záverečného vtípku), která by mě nebavila. Jsme rád, že se tvůrci v pozdějších sériích nebalí opustit sutéren RI. Díky tomu seriál stále získá materiál pro nové a nové příběhy. ()

bloody21 

všechny recenze uživatele

mě se líbí jak je to takový ten čistě upřímný humor:D, na začátku v serii si koupí ta ženská boty 5 přitom má 8:D, chodí a usmívá se čiště z bolsti:D, pak to sundá celé pokřivené prsty:D::D ()

Metalicum 

všechny recenze uživatele

Nádherné zobrazení vyděděnců společnosti. Jejich útrapám, které vznikají konfrontací s "normálními" se musím smát pořád a pořád dokola. Krásné ztvárnění dogmat o IT chlápcích je tolik humorné taky pro to, že tolik připomíná realitu. Geniálně vybraní hlavní představitelé táhnou seriál více, než misty (ale opravdu jenom místy) pokulhávající scénář. Hlášky jsou skvělé, ale teprve z úst opravdových IT expertů mají tu svojí správnou sílu. 95% ()

Maica 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z prostředí IT. Nečekala bych, že se o "ajťácích" dá napsat takové zábavné dílo. Škoda, že asi ve druhé sérii vypustili šéfa, ale jeho syn mu celkem dobře konkuruje, co se vtipnosti týče. (nejlepší bylo, jak si na ruku vytetoval helikoptéru :D) Mimochodem: Zkoušeli jste to vypnout a znovu zapnout? ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama