Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kopie Skryté identity je při sledování filmu zjevná a už jí to nikdo nikdy neodpáře. Jenže když vidím jak se herci snaží, jak trojúhelník Phoenix - Mendes - Wahlberg hrají herecký triangl tak brilantně, tak nemůžu filmu nedát šanci. Je to zvláštní, ale nechá se na to všecko koukat. Když nakonec sleduji závěrečnou scénu kdy Phoenix vyjde z pole, přičemž nechci spoilerovat, zastaví se mi srdce, že skoro přestanu dýchat a jen sleduju tu nádheru, která mi vlastně ukáže na co celou dobu čekám, a jak jsem se nakonec dočkal. Tím chci říct, že za tu závěrečnou scénu to stojí vidět, i kdyby jste v tom viděli kopii Skryté identity sebevíc. Netvrdím, že není. Je...a hodně, ale když tam pobíhá pěkná Eva Mendes a kolem ní herec, kterého mám osobně hodně rád, Joaquin Phoenix, který ještě před tímto filmem řekl, že už točit nebude, tak musím prostě mít radost. To jinak ani nejde. Film to sice nijak unikátní není, ale kouká se na něj opravdu zajímavě. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

V urcite dobe se film pohupoval mezi "cervenou" a modrou", ale zatim se drzi dobre. Film opravdu jede ve stopach Skryte identity a dalsich krminalek tohoto typu. Tyhle oldschoolove zalezitosti mam rad, jsou velice pomale a neznalcum prijdou nudne, ale opak je pravdou! Tyhle pociny maji obrovsky potencial a kdyz se vyuzije, muze z toho byt i oceneni nejvyssi. We Own the Night na sve dva predchudce uplne nema, ale diky dobrym vykonum meho neoblibeneho Phoenixe, ktery byl pro me velkym prekvapenim a uz pomerne stareho R. Duvalla ktery nikdy nezklame. Velkym lakladme byla urcite i Eva Mendes, ktere to moc sluselo a film hezky osperkovala. James Gray natocil tvrdou kriminalni podivanou, ktera ma dost tabulkovy konec. ! 8/10 ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, hlavní byl herecký koncert Phoenixe, který se své role chopil velice dobře. Dobře mu sekunduje Robert Duvall a Mark Wahlberg a je jen škoda, že neměli větší role. Evu Mendes moc nemusím, celý film jsem ji tak tak snášel(kromě začátku na pohovce, tam byla výborná...). Jinak co se příběhu týče tak je jednoduchý, místy předvídatelný, ale James Gray tento jednoduchý příběh příjemně podal, že se nejedná o nudnou podívanou, ale o zajímavý příběh se silnými momenty s morálním rozvojem hlavních postav. Jednohubka od které jsem nic nečekal, taky od mdlého začátku jsem měl 100chutí film vypnout a jsem rád, že jsem tak neudělal. Slušná automobilová honička, syrová atmosféra a ke konci jsem měl vážně chuť chytit a pošimrat kulkami hlavní záporáky. Mé hodnocení 3,5 hvězdičky... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a zdravě přímočará cesta přerodu osobnosti (asi jediný styčný bod s Departed, stokrát zmiňovanou podobnost prostě nevidím), kterou James Gray dovádí do emočně dokonale vyhroceného závěru a kterou ukazuje, že gangsterky nejsou a ještě dlouho nebudou mrtvé. Perfektní atmosféra dává na vlastní kůži pocítit, jaké to je stát jednou nohou na správné straně zákona a zároveň tou druhou drhnout o dno jámy plné bahna. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wojciech Kilar: 1. Heart of Glass ,2. Let's Dance ,3. Rapture ,4. Message to You Rudy ,5. A Little Bit of Soap ,6. Que Pasa/Me No Pop ,7. Should I ,8. Maraca ,9. I Ain't Got Nobody ,10. Mambo Diablo ,11. I'll Be Seeing You ,12. Club Raid ,13. Dad Visits Bobby ,14. Bobby Gets News ,15. Bobby Sees Joe ,16. Bobby Kiss Amada ,17. Bobby Breaks Leg ,18. Vadim Escapes ,19. Burt Dies ,20. Funeral ,21. Bobby and Joe Talk ,22. Planning the Bust ,23. Vadim Dies ,24. End Credits , ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Phoenix se tak vžil do role drzého synka, že si i o přestávkách dobíral Roberta Duvalla. Ten to několikrát nevydržel a doslova vybuchl vzteky. (Sonnery)
  • Scéna automobilové honičky byla natočena za slunečného dne. Hustý déšt byl doplněn digitálně. (oje)
  • Slogan "We Own The Night" měla v 80. letech na autech newyorská policie jako vzkaz drogovým dealerům. (Fenk)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama