Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Mírný zlepšení oproti předchozímu dílu ... Vzhled Jasona dostává lepší a lepší nádech, konkrétně tato varianta s řetězy kolem krku, vzadu viditelnou pátěří a roztrhaným oblečením se mi líbí ze všech dílů nejvíc. Co mě ale zaráží (a bylo to tak ve všech předchozích dílech) je to, jak Jason vždycky pohodovým krokem dožene všechny oběti, který utíkají docela rychle ... Bohužel svými pohyby Jason pořád vypadá jako nemotora a to mu trochu na image zabijáka ubírá na důvěryhodnosti. Trochu slabší je i to, že na přehršel vražd, nepřipadne opět ani jedna originální, nebo taková, kteoru byste si fakt zapamatovali. Telekineze mi v tom vůbec neseděla a tak trochu jsem si říkal, jestli to bylo nutný vůbec do této série zatahovat. SPOILER v 7. pokračování Jasona zasáhl el. proud, byl do něj vystřílen zásobník z pistole, utrpěl několik nehezkých pádů, hořel, schytal asi 20 hřebíků do celýho těla, vybouchl, zřítila se na něj terasa ... vážně nevím, co na něj kdy zabere :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné béčko, které se místy už opravdu nebezpečně přibližuje genialitě Jasona X (teď nemyslím sebe, ale desátý díl série). Hlavně závěrečný telekinetický souboj s Jasonem je na poctivých pět hvězd, tak prvotřídní haluz jsem ve filmu už dlouho neviděl. Jason je znovu ve skvělé formě, kudy chodí tudy rube, a navíc tentokrát i nápaditě střídá všelijaké nástroje (kde je furt bere se mě neptejte). A dojde i na křoviňák s pilovým kotoučem, což mě nadmíru potěšilo, protože mi to připomnělo mou milovanou práci, do které se každé ráno nesnesitelně těším (úplně nejlepší jsou samozřejmě pondělky po dovolené!). Lidský materiál pro rubačku je tentokrát opět více či méně sympatický, takže nevím, co víc bych si od filmu ještě mohl přát... Čtyři a něco. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně!!!! 7. díl začíná přesně tam, kde skončil předchozí. Jason se vrací ze záhrobí aby si oživil paměť, jak že se vlastně zabijí a ono mu to jde pořád hezky od ruky. Skvělé gore v Uncut verzi, kde mačeta míří rovnou do ksichtů a je to hezky vidět. Naproti tomu, skvělá Jasonova soupeřka, která si s ním na konci hezky, telekineticky zatančí. Nadšení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Devastující zásah MPAA sedmičku značně poznamenal, pro pochopení doporučuji kouknout sem Značně ořezané torzo, prakticky bez krve, toho hororovým fanouškům pak příliš nenabídne. Přitom nápad s dívkou nadanou telekinetickými schopnostmi vůbec není špatný a minimálně oživuje už přece jen trochu obehraný modus operandi. Telekinetické techtle s už notně se rozpadajícím se Jasonem, jak by také ne, byl připoután ke kameni ve vodě údajně několik let, jsou doplněny výborným hudebním motivem alá vynikající Phantasm. Bohužel je však tato drobnost spolu s vizáží pana Voorheese prakticky vším, co je dobré. Zbytek už definitivně zabředl do schematického pojetí osmdesátkového hororového slasheru, ječící postavičky jsou po(s)tupně determinovány, vedou nanicovaté dialogy a jsou prostě a jednoduše hloupé. Ani dvojí soulož a jeden pokus o ni v jedné scéně z letargie příliš nevytrhne. Za skandální pak považuji jen jeden jediný a velmi krátký záběr na odhalené poprsí! Výsledný produkt si po zásahu cenzury zaslouží maximálně dvě hvězdy, bez něj by to bylo za čtyři. Edit komentáře a hodnocení po jubilejních 13 letech (původní komentář zcela cenzurován, v původním hodnocení vystřižena pouze jedna hvězda) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně prozatím nejhorší díl série. Jason si nebere servítky a kosí to tam jak na běžícím páse bez špetky napětí. Hlavní hrdinka a její superschopnosti taky ubírají na kvalitě a navíc nemám rád tyto klasické horory, kde zas musí něco bouchnout. Ale alespoň za Jasona a jeho vynalézavost jednu hvězdu posílám. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)
  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)
  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)

Reklama

Reklama