Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S výnimkou Freddy vs Jason jediný áčkový diel ságy s (na svoju dobu) osviežujúcim pop-kultúrnym humorom. Je to krásne doladené do 80s hmlistej neónovo-modrej, Alice Cooper tu má tri piesne vrátane fenomenálnej He's back! a úvodná scéna je najlepším zmŕtvychvstaním v dejinách (Mel Gibson ticho závidí), ale atmosféra predošlých dielov (najmä 1-4) tu aj kvôli pretlaku humoru citeľne chýba. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Jsem příjemně překvapen, že se tento ŠESTÝ PÁTEK TŘINÁCTÉHO víceméně vydařil. Určitě nepřekoná kvality (u mě zatím) nepřekonatelného třetího filmu, ale je hned po trojce nejlepší. Bez nějakého okecávání, Jason se vrátil a to ve velkém stylu. S vraždy opravdu nešetří a jsou různými způsoby provedeny. Režijní stránka je tak akorát na úrovni, takže tu nemáme žádnou amatérsky natočenou scénu. Hudba je opět solidní jako vždy. Jediné co chybí je napětí, které se bohužel někam vytratilo. Atmosféra je taková rozporuplná, ale nemám s ní větší problém. Nový představitel Tommyho je tentokrát sympaťák, stejně jako zbytek postav, se kterýma nemám problém. Určitě by se toho dalo vylepšit víc, aby to bylo víc zapamatovatelnější, napínavější apod. Je to trochu už ohrané, ale nakonec tu 4*, slabší, ale zaslouženou hvězdu dávám. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle Pátek třináctého jsem viděl v pátek třináctého, a možná proto se mi tak líbil. Po dementní pětce je to něco opravdu nového a od předchozích dílů se tenhle zcela odlišuje. Konečně například někomu došlo, že v dětském táboře by měly být nějaké děti. Vymizelo stupidní klišé a bylo přidáno dost humoru (tedy aspoň při pár scénách jsem vyprskával smíchy). Také je nutno zmínit soundtrack Alice Coopera, který film doplňuje. Pro mne to byl velice zábavný a fajnový film, po originále možná nejlepší ze série. Jason prostě žije, a to naplno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dokonalý stroj na zabíjení a pro mnohé nejoblíbenější hokejista na světě Jason Voorhees to zase nějak zmáknul, žije a znovu dostal chuť na mladé maso. Ubylo nahoty (respektive úplně chybí), přibylo naivity. Jedničku, která stála naprostý pakatel, ale vydělala nehorázný balík, jsem si před časem zopakoval. I po šesté zůstává mnohé tak nějak při starém: scénář je dál mizerný, postavy pronášejí úsměvné dialogy a dělají vesměs jen samá špatná rozhodnutí, děvčata se neobtěžují nošením podprsenek a o technické stránce filmu moc mluvit nelze. Jeden z nejvýraznějších kosičů mladého masa se dostává do letního tábora uprostřed lesů, vraždí, odolává všemožným kulkám i řezným ranám, jsme zbytečně korektní (zmiňovaná nahota i uhýbající kamera), naopak místy netradičně pomrkávající (smrt do kmenu, agent 007, tvář vylisovaná do karavanu). Nutno závěrem připomenout, že kdybych měl srovnávat, víc než tuhle sérii budu mít vždy raději texaské řádění motorovou pilou nebo halloweenského Michaela Myerse. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Stará hororová škola.Nebudem tu vypichovať čo sa mi páčilo,čo naopak bolo zlé.Je to predsa len starý hororový kúsok a k nim by sme mali pristupovať benevolentnejšie vzhľadom na tú dobu,v ktorej sa natáčal.Nezabúdajme na to!Ale Jason tej doby sa vôbec nemá prečo hanbiť.Jason je jednoducho nezničiteľný a Jason stále žije a je oveľa silnejší.Ččč..Aaa never forget. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)
  • Jedná se o druhý film série, který se odehrává v táboře Crystal Lake stejně jako první díl. Druhý díl se odehrává o kus dál v táboře Packanack (ačkoliv se dvě postavy v původním táboře na chvíli objeví). Třetí díl se odehrává v Higgins Haven. Ve čtvrtém pokračování se mluví o okresu Wessex (jedna postav se ptá po jezeře Point, byť v dabingu z Novy z roku 1997 se hovoří o původním Crystal Lake). Pátý díl se odehrává v Pinehurst Halfway House. Až v tomto díle se vracíme na půdu původního tábora. Kvůli jeho minulosti bylo jeho jméno změněno na Forest Green, ale v následujících dílech bude opět změněno na Crystal Lake. (LION-MR.T)
  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)

Reklama

Reklama