Reklama

Reklama

VOD (1)

Na konci 80. let zaplňoval Randy „The Ram“ Robinson, profesionální wrestler, titulní stránky novin. Nyní, o dvacet let později, se těžko protlouká životem a ve školních tělocvičnách a komunitních centrech kolem New Jersey dělá vystoupení pro hrstky nezdolných wrestlingových fanoušků. Své dceři se odcizil a není schopen si udržet skutečný vztah. Randy žije pro vzrušení z show a pro obdiv svých fanoušků. Nicméně infarkt ho donutil odejít do důchodu. Pomalu si začíná zvykat na novou situaci a oceňovat stav svého života – snaží se znovu spojit se svou dcerou a rozvinout vztah se stárnoucí striptérkou. Nic z toho se však nedokáže vyrovnat lákání ringu a wrestlingové vášni, které hrozí, že ho opět pohltí. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (32)

  • Mickey Rourke (Randy Robinson) natáčel všechny zápasové scény sám bez kaskadéra nebo dubléra. (The Viper)
  • Během natáčení filmu dostal Mickey Rourke (Randy Robinson) dopis od své bývalé kolegyně Kim Basinger (spolupracovali na 9 a 1/2 týdne, 1986), ve kterém mu vyjádřila svoji podporu a přátelství. Rourke přiznal, že mu tento nečekaný dopis vehnal slzy do očí. (Agatha)
  • Poslední premiéra filmu se uskutečnila přesně 1 rok a 19 dní po té první - konkrétně 24. září 2009 na Slovensku. (Devitka)
  • Mickey Rourke (Randy Robinson) odmítl maskérský trik a v ringu si skutečně sám rozřízl čelo žiletkou. (ČSFD)
  • Film byl íránskými médii označen jako protiíránský, protože si Randy (Mickey Rourke) v ringu vztekle přerazí o koleno tyč s vlajkou této zěmě. Také se jim nelíbila postava Ajatolláha (Ernest Miller), který nosí směšné plavky v barvách íránské vlajky a se symbolem "alef", reprezentujícím první písmeno ve slově Alláh. (Riker)
  • Videohra, kterou Randy (Mickey Rourke) hraje, byla vytvořena pouze pro potřeby filmu. Její název je "Wrestle Jam '88" a na žádost režiséra bylo naprogramováno hratelné demo v grafice 80. let. (Riker)
  • Mickeyho Rourkea (Randy Robinson) mimo Afa Anoa'i trénovali také Jon Trosky a Tom Farra, kteří si ve filmu také zahráli menší role. (Riker)
  • Při natáčení scén, v nichž Randy pracuje v supermarketu jako prodavač v oddělení lahůdek, Mickey Rourke obsluhoval skutečné zákazníky. Natáčení probíhalo v supermarketu ve městě Bayonne, stát New Jersey. (Riker)
  • 9. února 2008 se natáčelo v rámci turné Combat Zone Wrestling v aréně New Alhambra. Natáčení se zúčastnili i přítomní wrestleři, z nichž největší roli si zahrál Necro Butcher. (HellFire)
  • Snímek se promítal na festivalu v Benátkách pouhé dva dny po svém dokončení. Získal cenu za nejlepší film. Mickey Rourke (Randy Robinson) by si pravděpodobně odnesl sošku pro nejlepšího herce, pokud by to pravidla festivalu umožňovala. (don corleone)
  • Ve filmu několikrát zazní známá skladba "Sweet Child O´Mine" od Guns N' Roses. Axl Rose za její použití nechtěl žádné peníze. Stejně tak Bruce Springsteen za skladbu, která doprovází závěrečné titulky. (don corleone)
  • Mickeyho Rourkea (Randy Robinson) trénoval známý wrestler a člen síně slávy WWE Afa Anoa'i (známý také jako The Wild Samoan), který má na svědomí také choreografii zápasů. Jeho dcera Vale Anoa'i si zahrála malou roli lékárnice. (don corleone)
  • Hlavní scéna zápasu mezi Randym (Mickey Rourke) a Ajatolláhem (Ernest Miller) se natáčela během tradičního Ring of Honor, v březnu 2008. Několik ze skutečných zápasníků, kteří se tohoto turnaje účastní, si ve filmu také zahrála. (don corleone)
  • Mickey Rourke (Randy Robinson) kvůli své roli přibral 35 liber (16 kg) svaloviny během půl roku. (H34D)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Rychlá a zběsilá Pomáda?

Rychlá a zběsilá Pomáda?

15.09.2015

Emily Ratajkowski (Zmizelá) a Spencer Boldman (21 Jump Street) si už brzy zahrají ve filmu Cruise. A kupodivu nepůjde o biografii superhvězdy z Mission: Impossible, nýbrž o nové bouráky nabité retro,… (více)

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Reklama

Reklama