Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (801)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční snímek, kterému rozhodně nechybí důstojný příběh, vtipné situace a hlavně spousty akce. Richard Donner stvořil skvělou a nezapomenutelnou dvojici detektivů psychopatického Martina Rigse (Mel Gibson) a seržanta Roger Murtaugh (Danny Glover). Klasika 80. let., na kterou se vždy mile rád podívám a vím, že se u ní budu skvěle bavit...... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasika. Dúfam, že nezapadne prachom a bude klasikou aj pre ostatné generácie, pretože si to zaslúži. Gibson/Glover sú proste skvelá kombinácia, hlavne Danny svojou povahou senilného policajta ma proste dostal. Pomer komédie a akčnosti sadol parádne. Dokonalé hlášky, výborná akcia, síce hollywoodsky koniec, ale buďme radi, pretože to by sme sa potom nedočkali ďalších skvelých pokračovaní. 100%. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Donner vytvořil nejlepší duo policistů, které se ukázalo na velkém filmovém plátně. Gibson (pro mě jeho životní role), hrající si na totální psycho je opravdu vynikající a Danny jak je z něho uplně v prdeli, to je mocné, tento díl mě vždy sestřelí do kolen. Výborný mix akce a humoru, okořeněné ještě prvky krimi. Brilantní počin. Od úvodního strhujícího pádu, přes tunu chytlavých,vtipných a chytrých dialogů až po zběsilou akci a parádní výslech. Geniální blues hudba dotváří tento výtvor k totální dokonalosti. "Im Too Old For This Shit" ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika, která zažehla pochodeň žánru buddy movies. Mel Gibson a Danny Glover jsou parádní dvojka, jeden je neohrožený frajírek ovšem s nevyslovenou potřebou být korigován a druhý je příhodná "otcovská figura", která překonává krizi středního věku a chytá druhý dech. Smrtonosná zbraň má nezapomenutelné kouzlo pozdních 80. let, fungující humor, dobrou akci, zkrátka vše... "I'm too old for this shit." 9/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy krat som tento film videl len nedavno (2005) a aky som bol prekvapeny, ked som v nom nasiel hadam vsetko, co mi v sucastnych akcnakoch chyba. Klasicky, velmi dobre zvladnuty pribeh, humor a hlavne postavy, ktore film tiahnu dopredu ako par mohutnych byvolov. Az som mal chut po dopozerani zatlieskat. Proste desne skvela filmova zabava. (10/10) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (74)

  • Podle slov producenta Joela Silvera byl první volbou pro režii Ridley Scott. Pro špatné vztahy se studiem Warner Bros se však do režisérského křesla nedostal. (ČSFD)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama