Reklama

Reklama

Epizody(14)

Malá Amy Dorritová sa narodí vo väzení pre dlžníkov, v ktorom je uväznený jej otec spolu so svojou ženou a dcérou. Jedného dňa ponúkne pani Clennamová Dorrit prácu v domácnosti. Tam sa spriatelí s jej synom Arthurom, ktorý sa práve vrátil z ďalekých ciest ,aby odhalil rodinné tajomstvo. Všetko nasvedčuje tomu, že Amy svojim spôsobom zapadá do záhad spojených s tajomstvom jeho rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Malá Dorritka je v porovnání s Ponurým domem nebo Nadějnými vyhlídkami mnohem slabší adaptací Charlese Dickense, což ale bude z 99% způsobeno předlohou, protože jak jste si jistě všimli, i tenhle seriál má ode mě pět hvězd. Nelze dát jakoukoliv jinou známku, protože se opět jedná o adaptaci prvotřídní. S úžasnou dobovou atmosférou, fantastickým obsazením a nesmírně propracovanými postavami, včetně těch vedlejších, které taky mají hodně prostoru. Malá Dorritka je dramatická, dojemná, zábavná, tajemná, se všemi typickými dickensovskými ingrediencemi, které jsou všechny opět zpracovány na jedničku. Claire Foy je v hlavní roli navíc naprosto úžasná. 90%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/8 Kouzelné dickensovské vyprávění, které vtáhne do svého příběhu, aniž by divák vnímal čas. Zatím jsem jako Amy Dorritovou milovala jen Anny Ondru z první zvukové verze z roku 1934, nyní si umím vychutnat příběh z Maršalského vězení pro dlužníky i v bohatší stopáži a s větším důrazem na vedlejší postavy. Ovšem ale i tak verze s Anny zůstává malým neobjeveným pokladem z její bezpočetné série dokonalých filmů. Původní dvojdílný román čítá přes 1000 stran a je proto skvělé, kolika pohledy může být vykládán. Je zde mnoho životních pravd, poučení a příběhů respektujících celé malé dějiny toho slovutného Maršalského vězení pro dlužníky. Je zde tajemství, pokrytectví i několikeré nabití a opětovné ztracené příslušnosti k lepší společnosti, výlet po kontinentální Evropě, otázka otrokářství i nevěry. A to vše v realisticky vypraveném a snivě odvyprávěném seriálu BBC. A proto je Dickens stále čtený a stále atraktivní, pro každého něco a nic ochuzeno. #bbc ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac, už som videl aj lepšieho Dickensa. Aj napriek tomu, že sa v príbehu Dickens držal svojich štandardov (sociálna situácia, bieda, nespravodlivosť, vierolomnosť ľudí......), tak príbeh ako celok na mňa zapôsobil trochu slabšie ako v prípade jeho iných diel. Výprava však bola ok. Lepší priemer. 65/100 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil proto, že jsem chtěl vidět něco dalšího s mou novou hvězdou Claire Foy. A protože je tento seriál natočen podle knižní předlohy Charlese Dickense, bude se samozřejmě jednat o příběh se silným sociálním aspektem. Dorritka se narodila ve vězení pro dlužníky, kde byl zavřen její otec. Dávno zapomenutý majetek byl jejich rodině vrácen a začíná se druhá polovina děje. Seriál je natočen v až neuvěřitelně věrných exteriérech. Takže divák sám se cítí jakoby v 19. století skutečně byl. Do děje jsou zasazeny všechny přitažlivé ingredience jako láska, závist, pýcha, čest, hrdost, zrada, vražda... a jedno velké rodinné tajemství. Seriál je naprosto vhodný pro celou rodinu. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o další zfilmovaný román Ch. Dickense, tentokrát je pojat jako seriál a vše zde má dostatek prostoru, aby mohlo dokonale vyniknout. Knihu jsem nečetl (zatím :), ale i přesto v tomto seriálu vidím typické velmi propracované a podstatně odlišné charaktery, které jsou k danému autorovi neodmyslitelné. Na celý seriál mohu jen pět chválu, neboť od kulis přes hudbu až po výběr herců je vše vynikající. ()

Galerie (112)

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama