Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (879)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tomu teda říkám ujetost. Pokud si odmyslíte pár nedostatků, je to celkem zábava. Co kdyby na odvrácené straně Měsíce žili Náckové? Docela děsivé. Určitě by jim nic nebránilo v invazi na Zemi. Film obsahuje spoustu humoru a narážek. Například je tu dobře parodovaná známá scéna z Pádu Třetí říše. Taky je tu dost rasových narážek. Asi to nemá cenu moc rozebírat, člověk to musí vidět. Je poznat, že to není hollywoodská tvorba. "Ten musí mít nejmenší péro ve vesmíru." :D ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tady máš ODPAD! Sračka po všech stránkách. Už od začátku. Ta gravitace na měsíci?? Vojáci oblečení jak u Stalingradu...a ve vesmíru? A co ta základna? No jasné...jak jinak se můžou "nacisté" projevit než hákovým křížem. A ještě když ho postavíme a budeme v něm žít. A čas si budeme krátit neustálým heilováním. Jinak to přece u nácků nejde. To je tak trapné až to tříská dveřma. Ti, co se podíleli na tvorbě této hnusné oplzlosti, se dopustili sprostému vysmívání německému národu do tváře. Neboť, ať se to někomu líbí nebo ne, národní socialismus je nesmazatelnou součástí německé historie. A ne každý Němec je kapitalisticky, či komunisticky založen, aby to chápal jako humor, i když to vlastně humor nebyl. Dal bych navíc nejmín miliónkrát odpad, už jen za to hnusné a nechutné zakončení filmu, kdy jsem byl svědekem odporného protipřírodějdoucího rasového křížení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tohle je ukázka židovské provokace! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nebýt Julie a její naci deutsche dialektu, který mně dostával do židle taáak asi jen Iron Sky Abfall. Mně tyhle pičoviny prostě nesedí, já na to nemoch kukat. Ono to je tak dementní, že "B-éčko" tu nabírá zcela nový vyznám a vyšší formu bytí. Politická „agitace“, sračka, slepenina pičovin, která se zdá být nekonečná (93 min = věčnost). A k danému hodnocení, kde vidím lidi buchat 5*? toš kurva nevím, viděli jsme to samé?! 1/10 za Julku ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tato koprodukční parodie měla velice obtížnou cestu než spatřila světlo světa a to hlavně kvůli nedostatku financí. Samozřejmě producenti mohli požádat velká americká studia o podporu a koprodukci tohoto snímku, ale všichni víme, jak by to dopadlo. Američani by do toho začali kafrat, dosadili by si tam své zdeformované a okoukané tváře, které známe z Hollywoodských trháků. A určitě by nevznikl tento snímek parodující totalitní systémy jako je nacismus a v tomto případě i kapitalismus, protože ať si kdo chce, co chce říká, tak kapitalismus je jeden z nejhorších totalitních systémů, který kdy vznikl a který zabíjí nejvíce lidí, aniž by si to, to stádo ovcí uvědomovalo, protože jsou mu neustále podsouvány slova jako demokracie, svoboda a další bezvýznamný plky. Ale výsledek je ten, že většina eurohujerů a prokapitalisticky smýšlejících lidí si neuvědomuje, že tady dělají poskoky, né-li otroky v továrnách za pár drobků, aby si okecali svou bezcennou existenci bez budoucnosti a pro prospěch většinou nadnárodního neviditelného kapitálu hrstky vyvolených bastardů, kteří chtějí všechno ovládnout. Takže rozdíl mezi hajlujícím Hitlerem, kterej se nějak moc netajil s tím, co chce udělat a těmito kapitalistickými vychcánky, kteří jen kalí vodu není v konečném slova smyslu veškerý žádný. Tak této absurditě se tento snímek směje a ukazuje paralelu mezi těmito dvěma systémy a samozřejmě satirickým způsobem nás zve do tohoto zvráceného děje, kdy přeživší nacisté utekli po prohrané druhé světové válce na Měsíc, kde se připravovali na ovládnutí země a vytvoření tzv. Čtvrté říše. Tento projekt je unikátní v tom, že velké množství fanoušků tohoto scénáře se mohlo připojit na financování tohoto snímku v tzv. CROWDFUNDINGU, což znamená že kdo chtěl podpořit tento projekt nějakou částkou, tak mohl prostřednictvím internetu poslat jakoukoliv částku a vlastně se tím podílet na koprodukci tohoto filmu. A díky tomu vznikla tato vesmírná fantasmagorie s neokoukanými herci s árijským vzezřením a humorem, kteří zdejší amerikanofilové nemůžou pochopit, jelikož jejich humor skončil asi když jeden mladík strčil něco do něčeho, co vypadalo jako koláč. Ale hlavním plusem pro mně bylo přizvání hudební, industriální formace s názvem Laibach, kteří tomu dodali punc tvrdosti a jelikož jsem fanouškem této skupiny, tak jsem měl fakt radost z jejich působení v tomto nezávislém snímku a jsem si stoprocentně jistý, že kdyby to měli pod patronací amíci, tak si tuto legendární kapelu s hororovým vystupováním nikdy nepozvou. Za skvělou zábavu, kterou nikdo nemůže brát vážně a která parodicky přiživuje konspiraci přeživších nacistů na skrytém místě ze kterého jednou vyjedou jako blaničtí rytíři a spasí tento zkažený svět a hlavně za skvělou hudební vložku dávám 90%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Husťárna pořádného multinárodního kalibru, která si nebere servítky s ničím a s nikým. Dokonce i sami tvůrci si dokázali udělat srandu sami ze sebe a nad některými výroky jsem málem praskl smíchy. S herci jsem se sžil okamžitě, jejich projevy jsou naprosto přirozené, čemuž dopomáhá i fakt, že němčina je zde němčinou a né pohou snahou o přízvuk. Jen se trochu divím distribuci, že s tím nejde dřív do kin, i co se týká audiovizuální stránky věci, není co vytknout. Zase jednou vypnout mozek, pro ty, co ho zapli, a nechat se bavit, tak já to vidím. 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Totální blbina, kterou jsem ani chvíli nebral vážně a možná díky tomu jsem se u ní skvěle bavil. Ať už nepřetržitá kanonáda vtípků cupovala amíky, nácky nebo žánrová klišé, snad pokaždé to byla trefa do černého. Dostala mě variace slavné scény Hitlerova výbuchu, nacistické stroje, ultimátní propaganda i scény na jednání u kulatého stolu. Ať už šlo o společný útok mírových družic nebo si vzal slovo korejský zástupce. Je to absurdní, jízlivé, plné nápadů, ulítlé v pojetí, ději i dialozích. Je to zábavné, svižné, ani vteřinu se to nebere vážně, a je na tom vidět, že si s tím vším finští hračičkové opravdu vyhráli a nenechali se omezovat žádnými pravidly ani logikou. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Super bláznivá parodie plná skvělých narážek a ukázek toho, jací jsou náckové vypatlaní a vymydlení hovada. Do půlky to byla skvělá parodie, pak už to bylo moc dlouhé a chvílema to klišé bylo neuvěřitelné. Ale po dlouhé době příjemná parodie. Moc hezky naráželi na systém světových velmocí, jejich tajné vyzbrojování, americkou namyšlenost a nacistickou naivitu a hloupost a zasadit do hlavní role černocha, to byl skvělý nápad. Za mě trochu nevyužitý potenciál, ale i tak skvělá komedie, akorát asi se na ní už nikdy nepodívám. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek, v němž ale už otrockou scénou ve škole tvůrci křičí do světa, že nápady jim s původním námětem došly, dokonale zazdí následný chaos nevtipné komedie, neakční akční podívané a trapné pseudoromanťárny. Odbarvený černoch může být jako nápad ok, jeho představitel je ale olezlák a prostor, kterého se mu ve filmu dostává, je nepochopitelný. Více v externí recenzi. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Po parádních ohlasech ze všech možných top festivalů jsem čekal naprostou pecku. Bohužel po konci promítání jsem nevěřicně kroutil hlavou. Timo Vuorensola vůbec svojí úlohu nezvládl. Iron Sky je mix všeho možného a je těžké mu určit žánr. Já osobně čekal komediální akční nářez, ale akčnosti je zda jako máku a o humoru se nemá smysl ani bavit, protože ho bylo jako šafránu. Je to obrovská škoda, protože tenhle námět mě vždycky hodně lákal a byl jsem rád, že konečně někoho napadlo tuhle látku převézt na plátno, leč ke kvalitám snímku zbytečně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Videl som DC verziu a tá je skvelá. Trochu mi nesadol len ten pomiestny americký černošský humor, ale aj ten je celkom dobre držaný na uzde. Pár fórov hlavne v závere geniálnych. Fakt som nečakal, že invázia bude pôsobiť omnoho veľkolepejšie ako napr. v BATTLE LOS ANGELES a atmosféra dorovná SKY CAPTAINA... A ja som zožral aj to posolstvo... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zdá se,že zdejší banda nadřazených elit s radostí strhává tenhle skvost ke dnu.No jo,ty prudce inteligentní lidé,kteří se roní nad Intouchables tohle prostě nedocení. Iron Sky je pro mě obrovským překvapením a zatím nejzábavnějším filmem,který sem v roce 2012 viděl.Dokonalá politická satira,skřížená s naivitou Startreku,řízlá romantickou komedií,Star Wars a 2.světovou válkou :) Co dialog to perla,každý štiplavý vtip sem si maximálně vychutnal,vizuální stránka je fantastická,nenudil sem se ani minutu.Když navíc přičtu,za jaký peníz,jakých podmínek a možností to vzniklo,přidávám i pátou hvězdu navrch.Ještě k tomu mám nový objekt vlhkých snů Julli Dietze.Takových filmů je málo a jako fanoušek všech šíleností smekám a děkuji tvůrcům,že mě konečně nějaký film po kurevsky dlouhý době opravdu bavil.85%. mimořádné guilty pleassure a jen se nestačím divit,že film nemá aspoň 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl podobný WTF film, který by se dostal do širší distribuce, Podle zdejších hodnocení to vypdadá, že jsem u filmu asi moc přemýšlel. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Iron Sky / IRON SKY / Iron Sky) - Toto je nepopsatelný film. Parodie snů, která asi každému jen tak nesedne. Chvílemi má člověk pocit že větší sra... v životě neviděl a za chvíly si zase říká, že něco tak skvělého dlouho neviděl. Tedy to toto byl můj případ. Jen větší lítost mám z toho, že jsem film zavrhl v Karlových Varech, protože jsem ho již dávno měl stáhnutý v počítači, proč tedy nato chodit na velké plátno. TO BYLA TA NEJVĚTŠÍ CHYBA, TOTO V PŮLNOČNÍ ATMOSFÉŘE KARLOVARSKÉHO FESTIVALU BY BYL ASI K NEPOPSATELNÉMU FILMU I NEZAPOMENUTELNÝ ZÁŽITEK. Protože takovouto absurdní komedio-scifi-parodii půlnoční festivalové publikum jistě více než ocení (nebo spíše už ocenilo :-()... - 14. 7. 2012 - 80% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak nám trochu Frickové zamrzli ve vývoji, na tom Měsíci, pominu-li zbrojení, ale to oni i finští béčkaři, kterým se ve futuristické retro-změti povedlo jen pár narážek (konečně to pořádně schytali Američani i Severní Korea), i když za některé trikové vychytávky by se nemusel stydět ani Roland Emmerich, a to rozhodně není žádný untermensch! :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sexy ženská dvojka v jinak naprosto šíleném filmu, který však občas mile překvapí a občas i hodně pobaví. Každopádně je to až takový úlet, že to asi nejsem schopen dostatečně pobrat. Každopádně viděl jsem director´s cut a v pohodě jsem vydržel, takže solidní 3 hvězdy. :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je neskutečný bizár gigantických rozměrů, u něhož na rovinu chápu jakékoli hodnocení. Za sebe však musím říct, že mě tato neuvěřitelně šílená ptákovina až zase tolik neohromila. Upřímně jsem čekal, že se královsky pobavím na účet černého humoru (v tomto případě si člověk musí dávat pozor na slovo "černý"), avšak většina vtípků a narážek šla celkem mimo mě, byť jich tam bylo požehnaně. Z vizuálního hlediska nejde úplně o nejhorší kousek, i když jisté rezervy by se tam našly - výbuchy a simuluce ohně tvůrcům zrovna moc nešly. Neskutečně (ne)skutečná cypovina na entou! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jo proč ne ? Super podívaná,která mě osobně pobavila a i hodně překvapila. Fajn hlášky, efekty taky nebyly k zahození a originální příběh , za který ten dávám hvězdu navíc, takže silné 4* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Od prvých minút ide o podivnú pitoresknú komédiu snažiacou sa ohúriť atmosférou ( sčasti sa to darí ) a politickou satirou, ktorej je možno viacej ako tvorcovia zamýšľali. Najhoršie na tom všetkom je, že vôbec nejde o zábavný film, je to skôr taká snaha pomiešať všetko možné a byť iný ako ostatní. ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama