Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Normální< zábava pro stáda >telat< z dob nenormálního a nezábavného husákovsky normalizačního (pseudo)kulturního bahna. S odstupem času snad i místy (s kouzlem nechtěného) zábavné. Tenkrát bráno bez možností volby jako snad ještě bezmyšlenkovitě snesitelná - protože vpodstatě apolitická >kultura< pro lid na sobotní večer po >poctivé práci< pro vlast a socialismus. Kdo nezažil, nepochopí... Dlužno ovšem uznat, že moderátorská dvojice působí ve srovnání s dnešními >baviči< téměř coby vrchol humoru a inteligence. Jak tohle hodnotit (?)... :-/ . . . Tož jen za tu Jiřinu s Vládíčkem snad tedy pak ta druhá hvězdička... - - - P.S. Upřimně ale řečeno - co tyhle estrády vůbec mají co dělat na "filmové" databázi, že... - - - - - (Poprvé vídáno kdysi tenkrát ve varietních časech, kysele osvěženy vzpomínky díky čétéčku 22.10.2008, komentář zde jako devátý - 22.10.2008) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tradičně protivná Bohdalová a do toho prkenně stojící a zcela nezúčastněně se tvářící Dvořák, který však ze sebe souká jednu hlášku za druhou. A také perfektní muzika (nemám namysli výkvět československého, bulharského či kubánského popu, nýbrž výborně šlapající orchestr). Humor se držel při zdi, aby nebyl problém, ale přesto byly scénky vtipné. Mimochodem, perfektně se vydařil i poslední díl, který se natočil až dlouhá léta po těch předchozích. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch povedených zábavných pořadů, které už dnešní generace jen stěží dokáže ocenit. Obzvláště když už se tolik Televarieté neopakuje v televizi. Když už k tomu však dojde, rád si na některý díl udělám čas a podívám se. Já vždy tíhl spíš ke starým českým hercům a bavičům, protože ti dnešní jim nesahají ani po kotníky. Bohdalová a hlavně Dvořák odvedli slušnou práci a celkový koncept byl povedený – jak hudební /pěvecké) čísla, tak i množství scének. Cpát do toho kecy o komunistech a žel byl protěžovaný, může jen zamindrákovaný jedinec. Sorry, ale tomuhle se říkala zábava… ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem tu dobu, proto nemohu soudit, jak tento pořad působí na ty, jejichž životy se utvářely právě v tomto období. Mně osobně se dělá šoufl z tehdejší módy, i ke kultuře bych měl jisté výhrady. Ovšem z elegantního humoru především pana Vladimíra Dvořáka by si měl vzít příklad nejeden dnešní Geňa... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento komentář má číslo 400. Takže je to takové malé jubileum, které by si zasloužilo přiťuknutí skleničkami s vychlazeným šampaňským. Televarieté: Veliká zábava, která by bavila i v dnešní době. Nechápu proč to ČT alespoň v nočním čase nereprízuje. Sledovanost by to mělo určitě dobrou, protože scénky zde byly opravdu na úrovni. Pan Dvořák a paní Bohdalová uměli dokonale pobavit. I když jsem viděl asi 7 celých dílů, tak na ně dodnes rád vzpomínám. Dokonce si pamatuji, jak jsem jedno ráno vstal do školy a pustil Novu a běžela Snídaně s.... a dole jak běži krátké zprávy, co se událo. Tak v jedné bylo, že zrovna zemřel pan Dvořák. Mě se to dotklo a asi dva dny jsem byl trochu posmutnělý. Také z toho důvodu, že s polu s paní Bohdalovou se už nikdy neobjeví v žádněm hledišti a neukáží jak se má dělat správná zábava, protože ty nesmysly, které točí NOVA, tak na ně se nedá dívat a scénky jsou více než trapné. Hodnotím kvalitními čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • 46. a 56. vydanie Televarieté boli vysielané ako hlavné silvestrovské programy. (Raccoon.city)
  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)

Reklama

Reklama