Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nejvíc na tomto filmu mi vadil ten hlas vypraveče. Kdyby tam nebyl, tak by film působil určitě lepším dojmem. Herecký obsazení bylo sice fajn, ale k čemu to je, když ztvárnění je tak nudný. Filmu jsem věnovala pozornost asi tak prvních 30 minut. Potom jsem se nudila víc a víc. Téma je to hodně dobrý, ale zpracovaný ve filmu není ani z půlky dobře. Za mě jen 40%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Právě ta jednoduchost a přímočarost příběhu se mi na Posledním týdnů líbila. Film tím dostává šmrnc autentičnosti. Hlavní hrdina je sympaťák a když se dozví svoji diagnózu, chce zažít nějaké dobrodružství. A protože se vypraví na cestu po Kanadě na motorce sám, nezažívá žádné extra převratné události, radost mu dělají dílčí věci, má prostor pro osobní myšlenky - škoda, že jich nebylo ve filmu více. Lahodný soundtrack a atraktivní příroda jsou velikým plusem, stejně jako ideální stopáž a poměrně poklidný způsob vyprávění příběhu. Pro mě osobně příjemné překvapení, které se nesnaží o ždímání citů, avšak zapůsobit umí. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Ani né tak dojemné a smutné, jak jsem si myslel, ale spíš velmi pravdivé a inspirativní. Sice věřím tomu, že plno lidí by mi řeklo, že film jim přišel nudný a nic moc se tam nedělo, ale mně naopak velmi oslovil. Nejen kvůli tomu filozofování, což vždy všechno trefně vystihlo, ale i díky tomu, jak moc uvěřitelný to bylo. Věřím, že být v takové situaci, honily by se mi v hlavě úplně stejné myšlenky. A ten konec... // Co byste udělali kdybyste věděli, že Vám zbývá den nebo týden nebo měsíc života? Kterého záchraného člunu se chytíte? Jaké tajemství prozradíte? Jaké přání si splníte? ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

What would you do? Kanada, hudba, slušný Jackson. Jediné klady pro mě pouze nadějného pokusu o sondu do hlubin duše čerstvě diagnostikovaného Bena. Nevidím v tom nic originálního, zvláštního ani zapamatovatelného. Možná to bude jenom mnou, možná jenom tím, že tohle mě prostě netrefilo v takové náladě, jak by mělo. Lepší tři. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Deň ako každý iný. Dozviete sa že máte rakovinu a len pár dní života. A ako sa vysporiadať s niečím takým? Dá sa to vôbec? A nie je to o tom, že až na sklonku života sa každý o sebe dozvedá tú naozajstnú pravdu a veci vníma bez ružových okuliarov???.....Film o poznaní seba samého, a nachádzaní zmyslu života. ( Obrovským plusom snímku je, že nespočetne mnoho krát "triafa klinec po hlavičke" - a tudíž nehrá sa na niečo vyumelkované....) ***/**** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama