Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (108)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stěží říci, zda jsem více rozladěn tím, jak to pohrdá a jde proti vlastním zákonitostem (teleportace, nedotknutelní hrdinové), logice, uchyluje se to k nerealisticky laciným řešením a absolutně to ztratilo jakoukoli dosavadní konzistenci chování postav (platí to o každé, tuplem pak o Tyrionovi s Malíčkem) či jsem nadšen tím, jak kvalitní fanouškům poplatná přímočará béčková generická high fantasy se z toho vyklubala. Mám k této řadě prostě ryze ambivalentní vztah; na jednu stranu jí pohrdám s ohledem na to, jak to poplivává vše poctivě po šest sezón budované (o předloze raději pak pomlčet úplně, ale s tím už je jeden smířen pěkných pár sezón), na druhou stranu si jí pro samou tu epičnost, bitvy, oheň dštící draky, akci, hlášky a burácející soundtrack užívám jako zatím žádnou jinou. Ano, nesporně to působí jako by veškerý scenáristický tým musel jít dělat kompars do oněch davových scén namísto sezení nad papírem (a vrátili se ke své práci až na část finální epizody), ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že mě to bavilo. Sice ze zcela (ale ZCELA) jiných důvodů než doposud, ale bavilo, ne že ne. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž bych těch výtek taky asi našel dost, nemám problém (stejně jako v šestce) napálit pět hvězd. Hlavně za to ďábelské tempo, ve kterém se jede jede v každém ze sedmi dílů a díky tomu nezbývá čas na "zbytečné dialogy". Akce je v téhle sérii tolik jak v prvních třech dohromady - takže dokážu pochopit, že má s tímhle někdo docela problém. Mě tohle ale vyhovuje. Kdo má ale čekat rok a půl na další sérii? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě hanba fackuje, musím přiznat, že jsem po předchozí řadě doufal ve zlepšení. Ano, mea culpa. Většinu toho,co jsem chtěl napsat, už přede mnou zvládl KM Phoenix, takže bych jen dodal, že mi opravdu vrtá hlavou proč rod Greyjoyů nevládne v Západozemí, když je evidentně nejpočetnější. Přestože Yara a Theon odplují se stovkou lodí, Euronovo loďstvo dokáže zaplnit celý obzor, jeho lodě navíc obeplouvají kontinent takovou rychlostí, že se Euron musel několikrát vidět i zezadu. Takovou rychlost mohou vyvinout už jen Daenerysini draci, ale ti alespoň létají. Nepochopil jsem, co se stalo s Malíčkovým myšlením (Alzheimer? Demence?), protože jeho intriky byly už velice chabé a průhledné, což je škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria má strašne veľa logických chýb a v niektorých miestách až príliš tlačí na pílu. Až na pár naozaj výborných scén, je to ale skôr prológ k veľkému finále. Neviem. V tomto smere so čakal väčšiu prepracovanosť. Neviem či je to menším počtom dielou, alebo faktom, že George R.R. Martin ešte svoje knižky nedopísal. Každopádne finálny diel potešil. 7. séria - 70% ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • První setkání mezi Jonem (Kit Harington) a Cersei (Lena Headey). Ačkoli Cersei navštívila Zimohrad v 1. sérii, ona a Jon se nikdy nesetkali. (mikki089)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)
  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)

Reklama

Reklama