Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 737)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Justin Lin chytá řemeslo do svých rukou. Po tragické trojce a jen trochu lepší čtyřce (především díky obsazení) tu máme slušný pátý díl, který funguje docela dobře i sám o sobě. Nechybí díky bohu hutná porce akce, která v předešlých dílech víceménně absentovala a místo samopalů a brokovnic jsme sledovali rádoby vytuněné bouráky a vrtící se pozadí. Zde jsou hodnoty převrácené a Linovi konečně došlo že doba se mění a diváci mají jiné požadavky. Prostředí Ria je velice atraktivní, režisér si pohrál s filtry a hudbou a udělal z průměrného projektu nadupaný akčňák, který je dějově sice velmi jednoduchý, ale příjemně odsýpá a díky stabilnímu obsazení a mistrovskému tahu v podobě The Rocka se na snímek dá velmi dobře koukat. Závěrečná "over the top" akční scéna mne zase tak neuchvátila, zatímco nasraný fight mezi Dieselem a Johnsonem byl kulervoucí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Rychle, ty debile", říká film slaboduchému divákovi a servíruje mu mimo jiné nedopadnutelného, zlého narkobarona, který je tak prefíkaný, že si o ničem nevede záznamy, aby proti němu nebyly fyzické důkazy, jen si sem tam narve na flešku své kompletní drogové portfolio včetně účetnictví a nechá ji povalovat v nadupaném autě, aby měli Naftovi parťáci vůbec co řídit! No nevadí, akutního mozkožrouta zabavíme nějakou akcí. Co takhle hoňka dvou vyholených, vepřových zátylků po střechách de Jainerských slumů? Ještěže to mají ty brazilské socky tak festovně postavené! Dvejn byl totiž od posledně zase párkrát ve fitku a má svaly! Pan Nafta se na nějaké funění na benchpressu a opíchávání steroidy asi vysral, svých stotřicet živé váhy nabral pěkně postaru u McDonalda a má jen čáry. A podbradek. Prostě, pan Džonson má babu a všemožně se snaží plácnout svou perfektně vyrýsovanou tlapou Vina po jeho otylých zádech. Dudlikátor je však zběsile rychlý, a tak při tom veselém honění ještě stihne okrást o životní úspory výše uvedeného drogového kinga. Pavlík Chodec se jen tak prochází okolo a fešákuje. Do toho dvě pózující latino prdelky, ukecaný černoušek, aby bylo veselo, jeden tíňan, aby to zacinkalo i v Asii a máme sterilní kvintesenci tisíckrát viděného, plnou hnusného klišé a hollywoodského patosu. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak. Je to blbé, extrémne prehnané, s občas strašnými dialógmi ("Tak, Dom, ako si spomínaš na svojho otca?"... "Čo urobíte s tými prachmi, keď bude po všetkom?") a s niekoľkými hluchými miestami. Lenže má to drvivú, perfektne natočenú akciu (nielen káry, ale aj brokovnice a sapíky), masívne urputného Rocka a Diesela schopného predať aj tú najpatetickejšiu hlášku. Zakaždým, keď sa tí dvaja stretnú, má ten film presne to, čo Expendables chýbalo. Testosterón to pumpuje do žíl takým spôsobom, že som z kina vyšiel s dvadsiatimi kilami svalovej hmoty navyše. :-) Perfektný letný brainless popcorn. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pro me rozhodne ne akcnak roku nebo neco takovyho, jak by nasvedcovalo hodnoceni, ale z Rychly serie rozhodne nejlepsi dil. Aspon mi to tak pride, popravde z predeslejch dilu jsem videl tri ze ctyr a pamatuju si z toho kulovy. Pribehove to rozhodne neoslni, opet se jede podle stejnyho schematu, rychly auta, sestaveni party, naka akce. Jenze Lin se pochlapil a akce je drsna, realisticka a hlavne napadita, takze vam to nepride jako neco, co ste videli v deseti dalsich filmech. Aspon teda nejaky sceny, jiny naopak jsou hodne viditelne vykradeny odjinud. Co se tyce hercu, tady to je jasny, Vin vs. Rock, o nic jinyho tu nejde a kdyz se tyhle dve giganticky korby dostanou k sobe a zacnou si to na ferovku rozdavat, muzou se i sceny s desitkama aut litajicima vzduchem zahrabat. Jak si tyhle dva drtici rozbiji drzku je totiz radost sledovat. Jinak neni moc co resit, perfektni akce, dva namakany hlaskujici borci, proste solidni akcnak za lepsi 4*. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi som naozaj z inej planety,ako cca 24 tisic tunajsich fajnsmekrov... trezor za sportakmi to definitivne zabil a nepomohlo ani, ze som si k tomu supla decko cerveneho. asi som mala radsej viac. tento film sa nedal brat ani len s nadsazkou... dialogy pisal snad Jozko Mrkvicka z osobitnej skoly a rovnaky exot ucil hercov hereckemu umeniu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Dwayne Johnson (Hobbs) před natáčením přibral 15 kg svalové hmoty, aby byl v roli agenta Hobbse maximálně přesvědčivý. Rvačka Doma (Vin Diesel) a Hobbse patřila mezi nejnáročnější scény filmu. Za účasti trikových koordinátorů a dublérů se natáčela více než týden. (MikaelSVK)
  • V celej sérii nebol Han (Sung Kang) nikdy oslovený priezviskom. Celé meno postavy je Han Seoul-Oh (môžeme si to všimnúť pri pohľade na obrazovku s jeho identifikáciou). Toto meno je veľmi podobné menu postavy Han Solo (Harrison Ford) z filmovej série Star Wars (od r. 1977). (Kub_ees)
  • Natáčení probíhalo po dobu 4 měsíců v Los Angeles, Atlantě, Portoriku a Brazílii. (Gabushka)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama