Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

VYSOKOOKTANOVÝ DIESEL. Není náhoda, že nejtradičnější rodinný film součanosti pochází ze série, která žije z nostalgie po osmdesátkách. Tihle přepálení Dannyho parťáci na kolech jsou postaveni na solidní scénářové stavbě, jako malta slouží všudypřítomné (a nečekaně vtipné) hlášky a chemie mezi členy all-star-teamu. A samozřejmě: škatulky a stereotypy. Každý brazilský policista je koupený (minus 1 příslovečná výjimka), velký nabouchaný chlap zmlátí ještě většího nabouchanýho chlapa, samopal bližší volantu, rasová vyváženost kopíruje rasové stereotypy, když selže samopal, stačí se nechat poplácat po zadečku, a těhotná žena je automaticky bulletproof. Protože jsem neviděla žádný předchozí díl, překvapilo mě, že co týče superaut a a destrukčních hrátek s nimi, zůstávají daleko za nejlepšími kousky Top Gearu. Protože ve Fast Five jsou auta jen nástrojem, nikoli cílem. P.S. Dobrácký Golem The Rock je natolik komická policejní postavička, že by si zasloužil vlastní spin-off, v němž by na druhé straně stál nějaký liliput jako Jet Li. Sice by sám o sobě zaměstnal vlastní catering, ale věřím, že diváci by to v pokladnách bohatě vrátili. 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo mega s cibulí! Fakt nářez! Čistej a nápaditej akční film, kde už tuning a zadky hrají na nostalgickou strunu. Hlavně má tenhle film triumf, kterého se všichni v 80. a 90. letech báli. Prostě se tu poperou dva největší akční borci dnešní doby. Vin Diesel má místo rukou kladiva a Rock rovnou jeřáby. Dávaj si tam dunivý rány do ksichtu a div se neprohazujou zdma. No prostě paráda. Navíc celej ten tým je fajn a díky vtipnejm kecům mě to bavilo i v neakčních částech. A ta finální akce mě zase nadchla. Sice někdo vypnul fyziku, ale co do nápaditosti to bylo moc príma. Fakt dlouho jsem se takhle u filmu neodreagoval. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak. Je to blbé, extrémne prehnané, s občas strašnými dialógmi ("Tak, Dom, ako si spomínaš na svojho otca?"... "Čo urobíte s tými prachmi, keď bude po všetkom?") a s niekoľkými hluchými miestami. Lenže má to drvivú, perfektne natočenú akciu (nielen káry, ale aj brokovnice a sapíky), masívne urputného Rocka a Diesela schopného predať aj tú najpatetickejšiu hlášku. Zakaždým, keď sa tí dvaja stretnú, má ten film presne to, čo Expendables chýbalo. Testosterón to pumpuje do žíl takým spôsobom, že som z kina vyšiel s dvadsiatimi kilami svalovej hmoty navyše. :-) Perfektný letný brainless popcorn. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nehorázná bedna sválů Dwayne Johnson jako elitní policajt proti trošku míň nehorázný, ale pořád bedně sválů Vinu Dieslovi, to se prostě jen tak nevidí, oba jsou v neskutečný formě a jejich pěstní duel mě nechal vzpomenout na řežbu mezi Austinem a Slyem z Expendables, akorát, že tady je ve hře tak o 50-60kg svalů víc. Jinak samozřejmě i mimo Dwaynea a Vina je film extrémně akční a nadupanej a lehce se mu daj odpustit nedostatky ve scénáři. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Akčná superdivočina, pri ktorej si človek mozog vypínať nemusí,.... najlepšie by totižto bolo ak by žiaden nemal. Ak by som požiadal dvoch desaťročných chlapcov na sídlisku, aby mi povedali ako si predstavujú dobrý akčný film, pevne verím, že odpoveď by bola Fast Five. Samopale, špeciálne jednotky, gauneri, super nadupané káry, výbuchy, pády, skoky, extra tvrdé nepriestrelné hlášky, Vin Diesel, (and last but not least) The Rock, ... ak toto všetko zmiešame dokopy bez akejkoľvek potreby použitia rozumu dostaneme tak šialený mix explozívnej jazdy kde nie je možné oprieť sa ani na sekundu o akýsi hoc i nepatrný zdravý úsudok. Je to zbytočné... Najlepšie je pohodlne sa oprieť, vytlačiť hlasitosť na maximum, dívať sa, usmievať sa a nepozastavovať sa nad ničím. Zdravý ľudský mozog sa mnoho krát vzprieči v snahe o tvorbu logických úvah, ale tomu netreba vôbec venovať pozornosť. Proste film fičí a my sa len dívame na spektakulárne predstavenie nekončiacej akcie. Vysoké (všeobecné) hodnotenie tohoto filmu pravdepodobne vychádza z pozitívneho vzrušenia fanúšikov Fast-série a jej predchádzajúcich fail-och. Verím, že tento film je podstatne lepší ako predošlé tri dokopy (už len vďaka pôvodnému superobsadeniu doplnenému o The Rock-a), ale nič to nemení na fakte, že to je šialene prehnaná divočina bez štipky zdravého rozumu. Na mňa to už bolo až príliš a to mam akčné filmy extra rád. $11 million? Sounds like a whole lot of vaginal activity to me. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Během honičky s trezorem se mění velikost, umístění a počet otvorů po kulkách v předním skle Brianova (Paul Walker) vozu. Předtím, než Brian odrovná dva policisty na motorkách, jsou ve skle dvě velké díry. Ve chvíli, kdy začne couvat, je tam jen jedna. Když se dívá dozadu, není tam žádná. Poté, co přestane tlačit auto, jsou tam tři otvory. (Kroup4)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu lákající na další pokračování. (Coldrex)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama