Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé pokračovanie kultovej drsnej fantasy. Výborná atmosféra sa vytratila nevedno kam, zostali len solídne akčné scény. Tie ale veľa nezachránia, pretože často je film veľmi nudný a chýba mu to správne tempo. Síce lepšie ako ďalší Fleischerov film Červená Sonja, ale ako pokračovanie je to značne podpriemerné. ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Typický příklad producentské demence. S logikou „uděláme to odlehčenější aby to mohly vidět i děti“ vznikl tenhle brak, který má blíže ke Xeně, než k prvnímu dílu. A zatímco první díl je kult, který si dodnes lidi kupují na DVD a Blu-ray, ten druhý dělá jménu Conan ostudu. Film je horší úplně ve všem. Příběh je nudný, scénář trapný, Arnold toproný, kostýmy ošklivé a akce ubohá. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Conana Ničiteľa si mali Schwarzenegger a skladateľ Poledouris odpustiť. Kým na jednotke pracovali esá Oliver Stone (scenár) a John Milius (réžia), na pokračovanie producent Dino De Laurentiis najal "nijakého" Richarda Fleischera (Amityville 3-D). Hoci na nás z úvodu dýchne bombastická atmosféra drsnej fantasy (odťaté hlavy), už onedlho sa to celé zvrtne v niečo, čo malo byť fantasy, ale nemalo to adekvátny rozpočet a tak zostarnuté efekty striedajú umelohmotné kulisy, nepresvedčivé akčné scény + bizarné herecké obsadenie (Grace Jones ako Zula, v komiksoch je to mimochodom muž). Je pekné, že dvojka je väčšou fantasy, ako realistický prvý diel. Mohlo by sa zdať, že je to prepadák, ale čísla neklamú: film pri rozpočte 18 miliónov na celom svete trhol 100, čo teda fakt nebolo na prvú polovicu 80. rokov zlé. Lenže všetci pochopili, že je to celé zle a nikomu sa do trojky nechcelo. Nakoniec vznikla aspoň "falošná" trojka a to (žalostná) Červená Sonja. Prekvapivo zasa vo Fleischerovej réžii. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jediný kdo si to myslí, ale Conan ničitel je mnohem povedenější film než první díl. Samotný příběh je mnohem zajímavější a též lépe uchopený. Režisér se tentokrát snaží divákovi dát to co chce, zábavu. Jenže je tu jedno velké ALE. Ten scénář je naprosto dememtní a kýčovitý snad v každém svém momentu. Celá ta akce v odehrávající se v ledovém paláci je sice zbavně podaná, ale to nic nemění na její naprostě zbytečnosti. A není v tom sama. Plno pasáží by potřebovalo odstranit, dialogy přepsat a odstranit tu příšernou kýčovitost jak situací, tak i obrazu. Mnohem více prostoru zde dostal humor a ze živočišné říše mág, který byl v prním díle zahalen tajemstvím a o jeho schopnostech se dalo jen spekulovat, zatímco zde kouzlí každých pár minut. [TOP 19/9 37%] ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu celkově dobře odvedená práce. Grace Jones ... je na můj vkus zcela nepřitažlivý babochlap, kterého se bojí hromada hrdlořezů, přitom ječí a zdrhá před myší. Úsměvná byla scéna, kdy byl Arnie držen jednou příšerou za nohy. Ta příšera se točila kolem své osy tak pomalu, že pomaleji už to snad ani nešlo a divím se, jak mohl Arnie vlát ve vzduchu, divoce máchat rukama a tvářit se k smrti vyděšeně, jako by se zmítal přinejmenším v tornádu III. stupně. Takových akcí tam bylo více. Herecké výkony fakt neherecké a závěrečná bitva epických rozměrů mě opět slušně pobavila. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Scenárista Roy Thomas prvotne koncipoval postavu Zuly ako muža – Zula, ako černošského bojovníka, nie ako ženu. Zula je skutočné africké mužské meno, pretože ľudia z Černošského kráľovstva majú byť predkovia černochov z Afriky. Producenti si mysleli, že postava bude teda žena, pretože meno končilo na písmeno "A", kontaktovali Grace Jones a vytvorili pre ňu kostým na mieru. Keď Roy Thomas zistil, že došlo k omylu, ktorú producenti spravili, bolo už neskoro a vzhľadom na rozpočtové obmedzenia, a už podpísanú zmluvu s Grace Jones, bol nútený prispôsobiť scenár a zmeniť pohlavie danej postavy na ženu. (Piri)
  • Prívesok, ktorý nosí Conan (Arnold Schwarzenegger) počas tohto filmu, zahodil na konci predchádzajúceho dielu a vymenil ho za "hadie oko", ktoré nosila Valeria (Sandahl Bergman). (Lukoh)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama