Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Ant 

všechny recenze uživatele

Impozantní televizní produkce s krásnou výpravou, ale Maďarsko přesto nemá šanci nahradit anglickou scenérii. Z celého rozvětveného příběhu na mě nejvíce zapůsobily mocenské a církevní půtky, milostné a osobní příběhy poddaných už tak zajímavé nebyly. Celý seriál je nicméně postavený na úžasném castingu, z kterého mě zaujali především Matthew MacFadyen, Alison Pill a Sarah Parish - velmi charismatické postavy. Za ten atmosférický konec přidávám pomyslnou mini 5*. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac seriálu škodí, že je zostrihaný do 8 častí, pričom z neho srší až príliš veľa dejovo posplietaných motívov a postáv na to, aby mal takú krátku dĺžku. Nečítala som knižnú predlohu, ale že sú jednotlivé línie dosť zjavne obsahovo zosekané, robí tvorcom zlú vizitku. Je to vizuálne strhujúce, krvavé bitky občas zbytočne samoúčelné (akoby si tvorcovia mysleli, že zbytočnou brutalitou nahradia zmysluplný scenár) a najmä nepríjemne skratkovité a hollywoodsky popcornové. Chýba tomu určitá kolosálnosť, epický drajv a emócie, ktoré by mi umožnili naplno sympatizovať s konkrétnymi postavami. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Knížku Pilíře Země od Kena Folletta jsem četl a musím říct, že některé scény jakoby z knížky vypadly. Jsou tam ale i pasáže, které v seriálu nejsou. Seriál Pilíře Země, rozdělený do sedmi částí, působí kompexně a i když se tam hodně skáče mezi roky, dává to smysl. Příběh začíná potopením Bílé lodi a pak pokračuje několik desítek let, až do doby, kdy se stavba katedrály blíží ke konci. A právě katedrála je největším motivem celého příběhu. Krásně je vidět, jak dokáže být život v Anglii 12. století krutý. Když se prostě něco sere, tak pořádně. Na mě to působilo hodně velkolepě, a někdy jsem si myslel, že by se za takovou výpravu nemuseli stydět ani u HBO. Protože výprava, to je něco úžasného, dokonale propracovaná. A navíc ten středověk byl přímo cítit, všechno to prostředí, oblečení, všechno působílo až neskutečně reálně. Intro a hudba k němu byly jedny z nejlepších, co jsem kdy viděl u seriálů. Je tady prostě znát, že za tím stojí pánové Ridley a Tony Scottové a musím je pochválit, protože mě tímto dílem vyrazili dech. Volba herců byla také trefná. Eddie Redmayne a Ian McShane přímo zářili, ale to ještě spousta herců. Prostě bomba se vším všudy ze středověku, a toto já můžu. P.S: Vzory katedrály v Kingsbridge se staly anglické katedrály Saint Mary a St. Andrew. Kniha - 5*, Seriál - 5*. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Dajú sa hľadať v tomto seriále škulinky, tak ako skoro v každom filme...dej je ochudobnený a čiastočne zmenený, ako v knihe, ale tento film ma zaujal natoľko, že som si prečítal knihu... tým pádom sob bol aj rád, že je dej zmenený a ochudobný.Herecké obsadenie bolo vynikajúce, hudba takisto (nechcem kopírovať Kleopatru), ale nemôžem tomuto seriálu uprieť 5* ... mám v pláne si ho po niekoľkých rokov znovu pustiť. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Do četby Pilířů země jsem byla rafinovaně vmanipulována, ale nechalo se to, i když to nebyla žádná těžkotonážní literatura. Vlivem času, který jsem s Jackem, Alienou, Philipem a Ellen strávila, se ale stalo, že jsem si je oblíbila a přirostly mi k srdci do té míry, že seriálovému zpracování laskavě prominu značně pohublý scénář a nutné dějové redukce. Vynahrazuje mi to skvělé obsazení, které mi až vyrazilo dech, jak odráželo mou představu, a i taková "maličkost", jakou je hudba. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Během celé série jsou Stephen (Tony Curran) i Maud (Alison Pill) titulováni jako "Majesty". Angličtí králové a královny ale tento titul neužívali až do poloviny 16. století, tedy téměř 400 let poté, kdy se odehrával příběh tohoto seriálu. (PogoJoe)
  • Vizuální efekty má na svědomí pražské postprodukční studio UPP. (mr.filo)
  • V roce 2009 vydalo britské Times výsledky ankety o nejlepší knihy za posledních 60 let. Historický román Kena Folletta „Pilíře Země“ se umístil na druhém místě. (Joges)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Reklama

Reklama