Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Vynikající prequel který v několika ohledech předčí i původní seriál. Vrací se Batiatus s Lucretií. Stejně tak jako i Ashur, Crixus, Oenomaus a mnoho dalších starých známých. Ale na Spartaka tu budete čekat marně. Místo něj se nám představí Gannicus. Mě je skoro sympatičtější než Spartakus sám :) Můžete opět čekat intriky, krev a nelítostné souboje v aréně. Co se týče erotiky tak ani tady nebudete ochuzeni. Tato série byla natočena před Spartakus: Pomsta. Proto je lepší jí tak shlédnout. Pomsta a Válka zatracených pracují s událostmi z tohoto prequelu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: příběh, některé nové, ale i staré známé postavy, dějově to krásně do sebe zapadá a lépe to vysvětluje "budoucí" chování postav, které už známe, máte znovu chuť se podívat na první řadu, která dějově následuje MÍNUS: snad mi tu jen chybí hlavní představitel (i když náhrada taky není špatná)***(Celkem 72%)***Fanoušky rozhodně potěší, budou se cítit jako doma a dost jim toho osvětlí. Nové diváky pak dokáže určitě nalákat. Technicky je to zhruba stejně kvalitní a možná o fous více akční./// PS: nestává se příliš často, aby k novému seriálu udělali hned záhy prequel (napadá mě teď snad jen Caprica k Battlestar Galaktice). V tomto případě to ale nebyl špatný krok. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 (3x) I já se připojuji ke 100% uspokojeným. Čekání na Spartacus: Vengeance je nyní ještě těžší... Římská nobilita a její problémy řešené násilím, sexem, opiem a denáry. Spartaka není absolutně třeba. Lucrétie je ta, o kterou tu běží. Šest dílů je neskutečně málo, veškerá myslitelná tabu odešla do posmrtného života už hodně dávno a nyní je čas na nikdy nekončící orgie. Nejmilovanější z nových postav je sluníčko Gaia, dávná přítelkyně Lucrétie, v současné době také milenka její a jejího muže Batiata. Past Transgressions rozkošně rozehrává prolog celého příběhu, o časech, kdy aréna v mocné Capui teprve čekala na svůj rozkvět, Solonius byl Batiatovým přítelem a Oenomaus měl svou ženu a přítele Gannica po svém boku. Závěrečný kontrast sexuálních hrátek manželky a ponížení jejího muže je nádherně hořkou suitou. Missio se vyznačuje zásadní rozlukou Solonia s Batiatem, posílením přátelského trojúhelníku Oenomaea, Gannica a Mellity a odvetou za ponížení zlotřilým Tulliem. Navzdory tomu všemu rozkoš poskytnutá výše postavanému Vettiovi je nad všechny smysly. Bylo by zločinem toto vítězství neoslavit nejrozkošnějšími radovánkami ve třech. Paterfamilias s razantním příchodem Batiatova otce mění rozkoš a vrcholící intriky v totální depresi. Změť pocitů zmaru a destrukce je podtržena nechutným činem Vettiova přítele Cossutia a zánikem gay gladiátorského románku mezi Barcou a Auctusem. Nicméně Luc nachází své zalíbení v Crixovi a mladý Batiatus začíná osnovat plán na své osvobození z otcovské náruče. Beneath the Mask oslavuje vzestup Batiatova domu za pomoci uspokojení všech, kteří by měli co nabídnout na oplátku. Sic cena negování konkurence je příliš vysoká a do hry se také dostává samotný svazek Batiata a Luc. Jak jen tohle Gaia mohla dopustit? Gannicus se nechává strhnout vlastními city. Reckoning Touha po pomstě a místě na slunci je mocná čarodějka. Zrada stíhá zradu, zmije se nadále hřejí na prsou a vše vrcholí ve skutečné antické tragédii. A na těchto základech vzkvétá nejpevnější svazek manželství. Upřímnou soustrast všem zúčastněným. Život v domě Batiata už nikdy nebude takovým jako dřív. The Bitter End Králem všech sviní se stává Ashur, převlékačem kabátů Solonius a Diona nejsmutnější popravenou. Exkluzivní hry města Capua boří všechny dosavadní představy o pořádné show. Příběh se zacyklil a 2. série hlavního příběhu může pokračovat. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

1diel - 95%, 2diel - 90%, 3diel - 90%, 4diel - 85%, 5diel - 95%, 6diel - 100%. Gods of the Arena je prequel seriálu Spartacus, ktorý odporúčam pozerať až po prvej sérii Blood and Sands, čiže presne tak ako sa to natočilo, kedže úvodný diel prezradí ako skončí prvá séria Spartakusa. Bohovia arény sa natočili ako výplň, kým sa Andy Whitfield nedá trošku viac dokopy (boj s rakovinou), pred natáčaním druhej série - Vengeace. Napriek rýchlemu tempu tvorcovia dali dokopy zaujímavý príbeh. Andy Whitfield tu pochopiteľne byť nemôže, ale Dustin Gannicus Clare je veľmi dobrá náhrada. Veľká časť hercov tu ostala (Crixus, Oenomaus, Barca, Ashur, Batiatus, Lucretia, Solonius), pozrieme sa na ich začiatky, ukážu sa niektoré scény, ktoré sa neskôr v Blood and Sands spomenú a celkovo je tiež je tento 6 dielny seriál na vysokej úrovni - brutálne akcie, podvody, erotika. Blood nad Sands sa mi trošku viac páčil, podla mňa bol lepší v príbehu, ale trošku dobrej minulosti v rovnakom štýle, kde posledná časť je opäť bombová rozhodne poteší. 95% - 5* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré. Našťastie to nie je o Gannicovi, ale predovšetkým o situácii a postavách okolo neho. Zhustený dej v šiestich epizódach tomu dodáva na naliehavosti. Faktom však ostáva, že Spartakus bol príliš dobrou postavou a príliš dobre obsadenou postavou, aby ho mohol niekto nahradiť (a už ani nenahradí). Seriózne odvedená robota, ktorá nerobí pôvodnému seriálu hanbu, skôr naopak... ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama