Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pořád výborné. 1)  38letému Andy Whitfieldovi (Spartakus v první řadě) v březnu 2010 diagnostikovali rakovinu krve. Okamžitě nastoupil léčbu a filmaři vytvořili prequelovou řadu Bohové arény, aby mu dali čas se vrátit v plné síle. To se nakonec nestalo. V srpnu 2011 herec zemřel._____ 2)  Děj Bohů arény se měl původně odehrávat během jedné epizody druhé řady (dnes třetí s názvem Pomsta). Nápad na celou řadu vznikl při rozhovoru tvůrce seriálu Stevena S. DeKnighta s hercem Johnem Hannahem (Batiatus)._____ 3)  Ačkoli obvykle prequely rád nemám, tentokrát je to jiné. Bohové arény zajímavě osvětlují pohnutky a důvody jednání mnoha postav a umožňují divákovi je lépe pochopit. Po všech stránkách tato řada v ničem nezaostává za první._____ 4)  Mimochodem, v další řadě (Pomsta) jsou odkazy nejen (logicky) na řadu první, ale i na Bohy arény. Proto je vhodné sledovat řady v pořadí, jak vznikaly._____ 5)  Z nových přírůstků mě zaujali 28letý přitažlivý Australan Dustin Clare (Gannicus) a 27letý Novozélanďan Gareth Williams (Tulliův poskok Vettius). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

TV Starz nemohla čekat, proto představila pro někoho málo přitažlivou minisérii, která měla navázat na úspěch Spartakuse, ale hlavně, vydělat zasraně hodně peněz, dokud jsou lidé nenabažení tímto novým kultem. Já sám se skoro posral nadšením z Krve a písku a proto mi tento flashback do minulosti vůbec nevadil. Hodně lidí chtělo vidět Spartakuse a jeho tažení proti Římanům, chtělo, aby se děj konečně posunul za hranice ludu a oni tak viděli velkolepé bitvy a nové potíže. Já k nim patřil také, ale po krátkém uvážení jsem zjistil, že právě intriky a dům Batiátů byl na celém seriálu to nejlepší hned po soubojích a prcání, proto jsem Bohy arény uvítal s nadšením a dostal jsem to, co jsem chtěl. Představiteli Spartakuse přeji brzké uzdravení z rakoviny, novému Spartakusovi hodně štěstí a tomuto seriálu, ať alespoň vydělá pořádné prachy pro druhou řadu! 100% 30.01. 2011 ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zpočátku stejný průser jako Krev a písek a stejně jako příběh o Spartakově pomstě, i Gods of the Arena se s každým nadcházejícím dílem transformovala jak akčně, tak scénáristicky, do nehorázně nabušeného dílka. Paradoxně tak samotné nenásilné vyvrcholení s pohledem na rozednívající se Capuu působí mnohem lépe, jak krvavá řež v gladiátorském ludusu. Pokud tvůrci i nadále zůstanou věrni své vizi o nejslavnější vzpouře otroků v historii, tak může tahle sága směle apelovat na nejlepší historický seriál všech dob. V rámci kombinace historické věrnosti a nápadité filmařiny nemá konkurenci. Pět hvězd bez mrknutí oka. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kvalitou srovnatelné s "Blood and Sand", díky diametrálně odlišným charakterům starých známých navíc poměrně překvapivé (největší svině se ironicky stávají z těch nejzásadovějších). Oblíbené postavy: Batiatus, Lucretia, Solonius, Gannicus, Dagan. Kéž by takhle vypadaly všechny prequely.;-) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš, bojím sa povedať noo možno ešte lepšie ako "Spartakus"... zvrhlejšie, drsnejšie, nemorálnejšie, sexistické, násilné... klobúk dole, no prológ ku klasickému Spartakovi sa podaril, veľmi som tomu neveril, veľmi sa mi do tohto nechcelo, no nakoniec na jednu šupu... Gannicus si ma ako inak získal, len som sa miestami bál, čo s ním bude a celkovo to bolo 9/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)
  • Divák se zde setkává jak s dobře známými postavami, tak i s těmi, které během první série přišly o život. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama