Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (384)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to tedy bylo. Teď nezbývá, než si („nedočkavě“) počkat na pokračování a zjistit, jak to bylo s (utajenou) misí na Mars. Vůbec bych se nedivil, kdyby k nám v pokračování dorazily AUTENTICKÉ záběry z bezstarostné (pro ukrácení si volné chvíle) pokerové partie mezi Usámou Bin Ládinem, Saddámem Husajnem a Muhamadem Kadáfím, přičemž karty by jim rozdával http://www.csfd.cz/film/6648-predator/ . Zajímavé, jak jeden člověk použije odborný výraz a ostatní se na to vrhnou jak slepice po flusu. Tak jo, já taky. Jdu „zrecyklovat“ svůj odpadkový koš, třeba na něco (chutného) ještě narazím (uhnětu z toho blafu novou netradiční pochutinu) a spravím si tak po tomhle chuť a třeba na tom ještě něco i trhnu. Tenhle snímek je dobrý tak max jako kulisa k usínání. Když pominu tu spoustu do očí bijících lapsů (když už se to tedy ohání přívlastkem „skutečný dokument“), tak jednoduše nepřejdu fakt, že námět několikanásobně předčil následné zpracování. S dovětkem, že srovnávat toto s komorním snímkem Moon D. Jonese nemůžete (snad) myslet vážně? P.s. to uživ. Becket51 – to opravdu byla! P.p.s. zajímavý komentář (pro mě): xxmartinxx ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Technicky kvalitní přírůstek do "found-footage" subžánru, který však naprosto popírá svou podstatu. Jak může být film fiktivním nalezeným záznamem, když využívá naprosto nesmyslné záběry, které nepatří ani jednomu z astronautů, ani jedné z kamer, popřípadě technických kamer? Svou iritující nelogičností dokáže tak Apollo 18 zabít i vcelku slušný námět, u něhož pravděpodobně nejvíc zamrzí změna stylu v druhé půli. Zatímco v té první dokáže ještě zdatně balancovat na hranici autenticity, ke konci se už zvrhává v regulérní béčko se špatnými speciálními efekty a tragickými hereckými výkony a všechny ambice snímku můžou jít do kopru. Navíc je opravdu úsměvné pozorovat, jak jsou protagonisté snímku zabíráni roztřepanou "zrnitou" kamerou, která kolem nich zběsile stříhá různé velikosti záběrů a přitom nevychází z žádného přítomného zdroje. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Možná zajímavá premisa a velmi dobrej námět, ale zpracování otřesné. Všichni herci hrají bídně, mají maximálně dva výrazy a vůbec tomu nepomáhají povinné, srdceryvné scény, kdy astronauti poslouchají hlasy svých bližních, tam totiž topornost dosáhla vrcholu a lépe by to zahrál i průměrný pařez po Dubu Cesmínovitém. Dialogy jsou slepenec klišé a kamera se střihem absolutně nezvládají vytvářet atmosféru, nepůsobí jako ze 70. let a ani zdaleka nevypadá jako kdyby to byli reálné záběry, takhle se prosím pěkně found footage nedělá. Nebo dělá, evidentně, ale nikdy to pak nebude kvalitní. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trailer bol lákavý, začiatok filmu hneď sklamal, keď ponúkol celý film v štýle "found footage", ale nakoniec to nebol najväčší problém (nie som zásadne proti tomuto štýlu, ale moje oči proste nemajú v láske roztrasené kamery, zbesilý strih a p.). Nápad s... ohrozením, ktoré nechcem spoilerovať, bol dobrý... ale záver to celé spláchol, lebo fakt netuším, ako sa tie nahrávky mohli dostať na Zem. Celý čas som čakala práve na toto, ale rozumného vysvetlenia som sa nedočkala (dá sa použiť bláznivá teória, ktorú nemôžem opísať bez spoilerovania, ale je to iba bohapusté domýšľanie - v prípade tohto filmu to považujem za najväčšiu dieru v scenári). Keby sa vykašľali na celé mockumentary, výsledný dojem mohol byť lepší a bez dier, i keď ďalšiu hviezdičku by som asi nepridala - tri sú viac než dosť. Celkový dojem trochu rozpačitý, má to svoje plusy, ale aj dosť mínusov. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale styl "autentickej záznam" bohužel v tomhle případě ubírá na budování napětí a atmosféře. Tísnivej pocit z malýho prostoru modulu Liberty i z neznámýho prostředí je sice navozenej dobře a kosmonauti jsou přesvědčiví, ale "dokumentární záznam" staví bariéru mezi diváka a kosmonauty. Škoda, že to neni klasickej film. Zaslouží si to spíš 3 *, ale za nápad a protože je to podstatně lepší než všechny ty abnormální aktivity a neviditelný čarodějky, budu tentokrát hodně přející a dám 4. Ad kritika kde se found footage našla. Představte si, že už tenkrát šlo z měsíce vysílat na zem :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Film nebyl promítán kritikům. (SidneyP)
  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno