Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale styl "autentickej záznam" bohužel v tomhle případě ubírá na budování napětí a atmosféře. Tísnivej pocit z malýho prostoru modulu Liberty i z neznámýho prostředí je sice navozenej dobře a kosmonauti jsou přesvědčiví, ale "dokumentární záznam" staví bariéru mezi diváka a kosmonauty. Škoda, že to neni klasickej film. Zaslouží si to spíš 3 *, ale za nápad a protože je to podstatně lepší než všechny ty abnormální aktivity a neviditelný čarodějky, budu tentokrát hodně přející a dám 4. Ad kritika kde se found footage našla. Představte si, že už tenkrát šlo z měsíce vysílat na zem :) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Autentický styl found footage v efektu, děsivou atmosférou s řetězovou sekvencí kamer, naprosto působivým ZVUKEM a prolínáním střihu s prostorem tajuplného prostředí Měsíce, kdy se ve zlomku vteřiny divák přesune na každý detail v bezprostřední blízkosti (tohle stálo jen 5 milionů?!). Čím více se blížíme k závěru tím v nás roste napětí za kterým G.L-Gallego směřoval a i když neudržel závěr na maximum vytvořil velmi silný snímek s dějovou strukturou, která jde především za svým primárním cílem, za kterým film hororově s velkou dávkou dokumentárního cíle směřoval. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Technicky kvalitní přírůstek do "found-footage" subžánru, který však naprosto popírá svou podstatu. Jak může být film fiktivním nalezeným záznamem, když využívá naprosto nesmyslné záběry, které nepatří ani jednomu z astronautů, ani jedné z kamer, popřípadě technických kamer? Svou iritující nelogičností dokáže tak Apollo 18 zabít i vcelku slušný námět, u něhož pravděpodobně nejvíc zamrzí změna stylu v druhé půli. Zatímco v té první dokáže ještě zdatně balancovat na hranici autenticity, ke konci se už zvrhává v regulérní béčko se špatnými speciálními efekty a tragickými hereckými výkony a všechny ambice snímku můžou jít do kopru. Navíc je opravdu úsměvné pozorovat, jak jsou protagonisté snímku zabíráni roztřepanou "zrnitou" kamerou, která kolem nich zběsile stříhá různé velikosti záběrů a přitom nevychází z žádného přítomného zdroje. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady "found footage" hororů, který ovšem kromě místa umístění děje nemá absolutně čím zaujmout. Stejně jako u většiny hororů tohoto filmu se tímto stylem snaží jen tvůrci zamaskovat absolutně triviální příběh a dát mu trochu specifičtější atmosféru. Jenže to se vůbec nedaří, atmosféru zde nenajdete ani v tom největším kráteru a nějakou napínavou scénu jakbysmet. Ta závěrečná pointa sice nebyla úplně špatná, ale dalo se z ní taky vytřískat mnohem víc. Ještě o stupeň horší a nudnější než Paranormálně nudné activity. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kdo nesnáší spoilery, ať dál nečte (rád bych zdůraznil tuhle část, no neumím to, neumím velké tlačené B, ať se to tady nahrubo černo leskne, omlouvám se). Taky mívám navaly isnpirace, no díky bohu jenom návaly, nesnažím se je zkurvit, protože víte proč? Celé tohle pozádí je v rámci "found-footage" (budu dělat, že vím co to je, samozrejmě, že jsem nevěděl, no v rámci samostudia jsem to nastudoval od party CSFD intelektuálů, děkuji, bez Vás by byl svět o něco méně barevnější) je dost dobré, celé tady ty bu-bu-bu měsícové radovánky jsou vskutku pritažlivé, no když už... a teď se dostaváme k tomu, čemu se říká v odborných kruzích "dojeb"... i tady straší vesmírní "pavouci", kteří nejenom kazí celou atmosféru, ale taky danou odyseu, ach jo... ach jo... Měsíc tak veliký a bilý a zrovna takové neštěstí, taková konspirace, taková tragédie. V danou noc jsem nemohl usnout, trápily mě osudy lidí, kteří zůstali na měsíci... co tam asi tak dělají, že? 3/10 zaaa nevim... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)
  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama