Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Nick tentokrát svůj part odvedl dobře a příliš nepřehrává (možná ke konci měl k tomu tendence, ale Stolen určitě nerozšíří plejádu jeho legendárních scén a nápis "Academy Award Winner" tak protentokrát rozpálí doběla pouze jeho největší odpůrce). Stejně tak Simon West dokázal při akčních scénách uhlídat kameru a střih tak, aby přidával na dynamice a neubíral příliš na přehlednosti a nad drobnými podivnostmi jako jsou záběry termokamerou nebo vytvoření dokonalého kruhu výbušninou by se daly přivřít oči. Ale ten blbec, co si myslel, že akční scénář dokáže napsat i amatér se hodně spletl. Akční fanoušci jistě nečekali žádný silný příběh a spokojili by se s dobře zvládnutou akcí a smysluplnou zápletkou v pozadí, třeba i na jedno použití. A nedá se tu ani příliš spoilerovat, jelikož všechno už dávno prozradily trailery. Hodinu se jezdí autem, pak si Nick zlomí palec, ale narovná si ho a jede se dál, rozhodnou se vykrást banku, která má přímo pod hroudou zlata příhodně podzemní tunel a kdokoliv může přijít a odspodu si natavit potřebný valoun a samozřejmě ještě zachrání dcerku z plamenů, aby náhodou nechyběl happy-end. Nakonec ani nezbyl čas na osvětu zázračného zmrtvýchvstání a radši nechali Nicka poskakovat se zaručeně pravou hroudou zlata. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si stěžovat. Akce dobře natočená, West boduje, herci hrají dobře, tempo to má našláplé a u hudba je taky fajn. Popravdě nevím, co lidi od podobných filmů čekají, ale na tenhle film bych šel do kina radši, než na jiné zhovadilosti, co jsem v poslední době viděl. Pokud si Stolen za něco zaslouží krtiku, tak je to především hlavní záporák, který je svou vizáží poněkud přepálený a závěrečné akční vyvrcholení, které je příliš krátké. Jinak je ale Stolen skvělý odpočinkový film a špičkové řemeslo. PS: By mě jen zajímalo, kam se poděla stáda těch chytráků, kteří sebevědomě plácali, že tohle je to samé jako 96 hodin, aniž by film viděli. A ejhle, ono to vůbec stejné není. To je ale překvápko. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSEM NAŽHAVENEJ JAK RILEYIN PESAR." Nadávat na Nica je teď v módě, ale já na to seru. Vidět tuto srandu v kině, asi se to na průměr nedostane, ale v pohodlí domova je to v klidu. Hrozně mě pobavil Lucasův záporák - béčkově ujetý, náležitě přehrávaný a v závěru skoro nesmrtelný (v té umělé haksně musel mít hasičák, jinak nevím jak se tomu cipovi podařilo ukočírovat svou živou pochodeň). A vůbec, ujetě béčkové je to celé, i když asi hlavně nechtěně :-) 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím vykrást banku PŘED, V ani PO pracovní době, takže doma nemám miliony dolarů vychytrale ukryté v ponožkách ani přistavěné patro ze zlatých cihel. Zkrátka není důvod unášet žádného člena mé rodiny, neboť během čekání na to, až mi liška vyplatí stavebko, by vám unesený projedl víc, než ode mne můžete dostat. To takový Will Montgomery, ten by mohl mít hodně peněz a jestli je nemá, tak je sežene. Plán a příprava na vykradení banky se přece dá zvládnout za pár minut, tak o co jde? O to, že je to blbost? No to sice trochu je, ale já řval smíchy při každé logické dedukci agenta Harlenda a představa, že se nechávám zbít beznohým a bezprstým pošahancem mi taky přišla docela vtipná. S takovým scénářem je těžké uspět, zvlášť když pan režisér nechal napětí elegantně vypařit do jiného filmu. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

For god's sake. Dneska tohle, příště obsazen do pokračování Twilght ságy do hlavní dívčí role a pozítří ovládnou svět obří hamburgry a pak si až teprve N. Cage uvědomí, že tu něco hapruje. Už je asi úplně mimo nebo hrábne po každym kšeftu hlava - nehlava nebo spíš mozek - nemozek. Unesená dcera, 12 hodin, 10 milionu dolarů - ! někdo si dal napilno ! - to tu ještě nebylo, něco jako by natočili nový díl ''Rychlých Prachů'' a chtěli tim zbořit svět. Lidstvo už je přesyceno. Nic víc než jedna hvězda pro Nicolase ze soucitu. Takže tak. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)
  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama