Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

liskam 

všechny recenze uživatele

Místy slušný thriller, místy strašná blbost. Stejně tak výkon N.Cage. A teď, kdo za to může..? Režisér podle mě vůbec nezvládl klidnější části filmu a scénář byl naprosto otřesnej. Klady jsem viděl ve střihu a hlavně v hudbě, která velice slušně podtrhávala akční scény. Přesto pouhých 55% Celková naivita a trapnost agentů FBI byla i na mě moc. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi lze jen těžko oponovat tvrzení, že Unesená se nese v tom nejtuctovějším možném duchu, jaký si lze snad jen představit. Tisíckrát omletá zápletka, bez jediného vlastního nápadu, či originálnější myšlenky, kdy jde prakticky jen o sled naprosto očekávaných situací a zvratů, s kompletně neskrývaně čitelnými a jednoduchými postavami, bez sebemenší inovace a samozřejmě lehce předvídatelné a milionkrát okopírované finále, to vše by zkrátka lehce napovídalo tomu, o jak nezáživnou a hloupou podívanou vlastně vůbec jde. Ovšem pozor, ono to není zas až tak pravda. Stejně těžko lze totiž i oponovat tvrzení, že Simon West jako režisér prostě této typ filmů umí podat tak, aby vůbec nenudil, což v reálu znamená, že Unesená má vážně výborný spád, pořád se něco děje, akce je skvěle nasnímána i zpracována, neboli jinak řečeno, i to povrchní líbivé pozlátko bývá pro film velmi důležité a právě v případě Unesené funguje více než dobře a zábavně. A navíc musím i s radostí konstatovat, že zase začínám mít i poměrně dobrý pocit z Nicolase Cage, na kterém je vidět, že ho účast na svých filmech zase baví, srčí z něj energie a nevystupuje v nich jen jako bývalá ztroskotaná hvězda z vizáží tří po sobě propařených nocí. Takže zkrátka Unesená není sice žádný poklad, žádná dokonalá, orignální podívaná, nicméně když divák přestane mít hned na začátku nějaké přehnané nároky a bude si chtít prostě jen užít obyčejné, přímočaré, nenudící béčko, dostane ho se vším všudy, a to prakticky bez jediné chybičky. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Takže, děti, dáme si příklad. Mikuláš dluží kamarádovi nemalou částku. Jelikož však nemá u sebe žádnou hotovost, ale jen zásoby zlata, rozhodne se uhradit dluh ve zlatě. Když tedy 1 Kg zlata stojí cca 55000 USD, kolik kilogramů zlata si musí Miky nabalit sebou do batůžku, chystá-li se jít ke svému kamarádovi dorovnat účet ve výši 10 000 000 USD? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pořádný koule v tomhle městě měl akorát hurikán !!" ;) Unesená platí přes veškeré negativní ohlasy za infantilně zábavný, až hloupoučký, místy příběhově jednoduchý a naivní, joo, David Guggenheim tady tlačil hodně na pilu, leč svěží a přímočarý biják, jak už ostatně žánrově čistá akční béčka bývají !! Nicolas "psí oči" Cage jako zlatokop, špatný otec, geniální zloděj a zdatný znalec švédštiny si odehraje svůj typický standard a hlavně si to rozdá s Joshem Lucasem, který tu prostě dává jasně najevo, co si tvůrci myslí o Oscaru Pistoriovi ..;) Westův rukopis je zřetelný, má to spád, hrozně mě to bavilo.. A mám zkrátka slabost pro krásnou Malin Akerman, u které tu švédštinu naopak docela chápu..;) ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Pěknej den v New Orleansu. Zrovna běží karneval a Nikovi unesou synka.Cože? Dcera? No to se mi uplně nezdá, ale znova na to koukat nebudu. Prostě mu vezmou rodinnýho příslušníka. Budeme to nazývat jednoduše "to". A tak si TO jezdí po městě v kufru taxíku a čeká než fotřík sežene 10 melounů. (jako peníze, pro méně chápavé). Nakonec si Nic, vzpomene, že vlastně k kriminále přemýšlel. Chlapec jeden. On přemýšlel...No a tak nám vymyslel plán jak vykrade banku, kluk jeden šikovná a zachrání TO. Sice z obtížema (chápu, zmlátit někoho bez nohy a bez prstů, po silném zážitku v plamenech je fuška) ale zachrání. A to je vše. Omlouvám se, že sem prozradil konec, ale kdo to nečekal je asi debil a podobné promyšlené artové snímky s různými poselstvími a filosofickými úvahami by měl do budoucna vynechat. Obzvlášť pokud v nich hraje tento hollywoodský odpad.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama