Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tyler Perry a Rob Cohen se hledali tak dlouho, až se našli. Jeden je totální herecký dřevo, který je bez dámských šatů ještě víc trapnější než s nimi a ten druhý už spadnul do tak špatného režisérského podprůměru, až mi je ho skoro líto. Oba ale neumějí zhola nic. Přiblbý scénář, nulové napětí, nechtěně vtipný Jean Reno...prostě všechno špatně. I ten Matthew Fox, který se jako jediný evidentně snaží, je zde ale díky stupidně napsané postavě chvilkama k smíchu. Tohle je vražedný film a ne vražedná hra. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že ho oblafneš? Řekne ti ze sta metrů, kdo měl k snídani míchaný vejce." Dokud byl Dr. Cross neomylný, tak mě to docela bavilo. Jakmile se však začal s Picassem trumfovat v tom, kdo má většího ptáka, tak to začalo být celkem nudné. A dopadení padoucha, jehož totožnost snad ani nelze neodhalit, bylo vyloženě trapné. Nicméně narážky na to, že se Picasso trestá za neúspěch paralyzérem do koulí, mě dost bavily a policejní golf s tělem chemika byl vynikající. ()

Reklama

2mig1 

všechny recenze uživatele

do hajzlu a já si myslel, že rapidně měnit sůvj zevnějšek stojí za to jenom kvůli účasti v potencionálních oscarácích, foxem jsem fakt během celýho filmu nepoznal :D každopádně jinak jde o megashit, kterej získává druhou hvězdu díky super skype žblunknutí v závěru filmu, jedinej vtipnej moment celýho filmu... perryho bych oporučoval odstřelit hend v začátku ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je tu Rob Cohen, čo točil Denné svetlo, Dračie srdce alebo Rýchlo a zbesilo a xXx. Priznám sa, že som to čakal nabušenejšie, ale aj tak má film svoje dobré a horšie miesta spôsobené predovšetkým režijnou nevyrovnanosťou. Kto má rád rýchlejšie tempo príbehu asi neocení pasáže osobných životov postáv, ale nie sú na škodu a pre celkovo výborný dojem robia veľmi dôležité vyfarbenie príbehu, ktorý navyše nie je vôbec hlúpy. Matthew Fox bol ako psychopatický zabijak maximálnym ťahúňom. Príbeh svižne ubieha, všetko dokresľuje parádny soundtrack a finálny súboj bol ukážkou perfektnej choreografie. A nakoniec, čo ma na filme trochu zamrzelo, bola trochu nedoriešená minulosť psychopatického vraha. Neviem prečo má tento film tak zlé hodnotenie od niektorých užívateľov. Mne sa to páčilo a myslím že to bola veľmi podarená kriminálka. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

TUPÉ! Nevím, proč někdo pojmenovává něco podle postavy, která absolutně nemá co nabídnout a jejíž charisma je někde mezi zmutovaným skřetem a Grinchem. Jediný důvod, proč jsem se chtěl na tento snímek podívat je Matthew Fox, který se sice snaží, ale tohle je celkově tak debilně napsané, režírované ... tohle mělo potenciál, ale musel by to vést někdo jiný a ne Cohen, který film asi nemá rád a dělá to jen pro prachy! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)
  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno