Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 7

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (992)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

O kousiček lepší než Afterlife, nekteré scény jsou dokonce i neotravné, ale pořád je to zmoklá slepice Mila Jo-jo-jo-joahááá, s prdelí narvanou v latexu a s nýtovačkou v ruce, jak otáčí hlavou tam a zpět. Kdyby všecky scény nebyly tak "suprově" zpomalený, mělo by to snad 45 minut. Opravdu to nezačne běžet příští týden denně ve 13:50 na TV Nova? Doporučil bych to maximálně fanouškům série, ale pochybuju, že to ještě nějaké má. 49% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší díl než předchozí. Hudba je opět skvělá, nejvíc se mi líbil skladba ze soundtracku "Flying Through the Air". Začátek byl naprosto zvláštní a skvěle provedený, kdy jsou scény vytvořené obráceně. 3D je opět zvládnuté dobře. Příběh je sice celkem jednoduchý, ale to vůbec nevadí. Akce je tu dost a je jí o trochu více než v předchozím filmu. Potěší návrat pár postav, třeba Michelle Rodriguez nebo Sienny Guillory. Sice zde není vysvětleno jak se vrátili, ale nevadí. Finální souboj docela zajímavý. Takže pro mě slušných 90% = ***** ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jsme tam, kde jsme byli. V hluboké vodě hloupého béčka, kde se topím někde mezi Millou, která nehne brvou, ani když jí auto vybouchne přímo do tváře, a Michelle Rodriguez, jejíž údery způsobují dočasné infarkty. Retribution navodí atmosféru efektním zpracováním minulého cliffu, aby s každým dalším zvratem či soubojem sešlo o schod níž a skončilo u zoufale únavného ledového finále. Nečekal jsem, že se Anderson poučí z minulých chyb, ale že se mě každou další minutou bude snažit zabít, to je překvapení. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Film je naštěstí dost krátký, takže nestačí být úmorné jeho řetězení atrakčních podnětů, jež rezignuje na tradiční příběhové rámce. A to přes to, že nelogicky uspořádaná kanonáda podnětů se projevuje například v tom, že celý film má konstantně velmi rychlou průměrnou délku záběru (2,4 vteřiny; 2144 střihů), kdy třeba závěr překvapivě není výrazně rychlejší než většina filmu (což běžně bývá). Z perspektivy filmu jako nástroje k vyprávění příběhů se pak můžeme vrátit k rétorice komentování rané kinematografie - Resident Evil: Odplata je intelektuálně i narativně primitivní kinematografie. Jenže co s tím, když je primitivní tak hrdě, poctivě a dalších dílů se budeme dočkávat přinejmenším do doby, než se Paulu W. S. Andersonovi (producent, režisér) a Mille Jovovichové (hlavní role) rozpadne manželství? Více poznámky z doby premiéry.. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně velká špatenka. Od polovinu filmu jsem se modlil aby závěrečné titulky měly aspoň 20 minut. Milla Jovovich předvádí, že hrát může opravdu každý a Paul Anderson dokazuje nemožné, totální sračku dostal na plátna kin. Resident Evil tímhle dílem pro mě skončil, podobně jako třeba Twillight již po prvním kousku mozaiky. Resident Evil v minulosti znamenal jakousi jistotu nenáročného akčňáku. Hlavně Trojka byla mimořádně povedená. Pětka je ale absolutní hrůza. O těch tupých přestřelkách se mě bude asi hodně dlouho zdát. Nejlepší scénou ve filmu je závěrečných 10 sekund. Doufejme že 6. díl bude znamenat zkázu všech. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Při závěrečném souboji se střídají záběry, kdy Rain Ocampo (Michelle Rodriguez) má a nemá rukavice. (nedvva)
  • Jedná se o první díl ze série natočený na kamery Red Epic. (S.U.E.S.)
  • Pri rozhodovaní, ktoré nové charaktery sa vo filme objavia, mali "hlavné slovo" fanúšikovia hry, ktorí sa zhodli na postavách Leon Kennedy (Johann Urb), Ada Wong (Bingbing Li) a Barry Burton (Kevin Durand). (Steny94)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama