Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 1

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (992)

castor 

všechny recenze uživatele

Děj jsem u téhle série nikdy moc neřešil. Při sledování jsem vždycky buď nikdy nebyl nijak zvlášť pozorný, nebo ho jednoduše „nechápal“ (pokud teda bylo co chápat). Je potřeba si hned z úvodu uvědomit, že tvůrci tímhle nechtěli pranic říct. Prostě Milla v těsném kostýmu se tu zas a znovu musí zpomaleně (zpomaluje se opravdu všechno) prostřílet masami zombíků, u toho si zahrát na hodnou maminku a mezi výměnou zásobníků občas pronést něco, co má děj posunout někam dál. Při štrece z bodu X do bodu (třeba) M prostě dostane kulku do hlavy každý, kdo se jí postaví do cesty. Tvůrci jakoby si odškrtávali položku po položce v seznamu a bylo jim úplně jedno, jak to na diváky bude působit. Paul W. S. Anderson má pro někoho hodně lákavý vizuální styl, scénáristé znovu předkládají masivní útok na divákovu inteligenci, Milla stále kosí nejrůznější havěť „nádherně“, otázkou však zůstává, zda to chce divák zažít i pošesté, posedmé.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to hodne dávno, čo som bol vášnivým hráčom a celé hodiny presedel pri konzole Sony Play Station. Jednou z mojich najobľúbenejších hier bol Resident Evil. Dnes sa už ku počítačovým hrám takmer vôbec nedostanem, ale Resident Evil mám stále rád. Je to vďaka tomu, že vznikla skvelá filmová séria motivovaná touto hrou. Je to zmes divokej akcie a zombie horroru. Streľba, výbuchy, krv, T-virus, nadnárodná korporácia Umbella, dokonalé filmové triky, výborný soundtrack a stále krásna Milla Jovovichová. Presne viem, čo mám od tohoto filmu čakať, preto ma potešil i piaty diel s podtitulom "Odveta". Už sa neviem dočkať ďalšieho pokračovania. **** ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já už toho viděl fakt hodně. Viděl jsem Mrakomora opalovat se na pláži v Karibiku, prase divoké najíst se vidličkou a nožem, viděl jsem i Jigsawa v patnáctém díle Saw, jak říká, že ve trojce nezemřel on, ale jeho klon. Viděl jsem dokonce i Chucka Norrise, když si v KFC objednal Big Mac... a dostal na držku. Ale ještě jsem snad neviděl tak nudný, zbytečný a předvídatelný film jako je pátý Resident. Naprosto všechno je dané a křišťálově jasné, kam se posuneme v příštích pěti minutách, kdo to odsere, jak to skončí, apod. Mimochodem začíná mě šíleně iritovat to, že vždycky někdo padne mrtvej k zemi, aby následně po několika vteřinách obživl (nemyslím zombie) a dál se rval, střílel, mlátil. O Mille platí pořád to stejné, je a asi vždycky bude luxusní kočka, ale v akčním módu jí nevěřím ani držení zbraně. Lítá na drátech jako smyslů zbavená a střílí nemrtvé do hlav. It´s all. Monstra nevyužitá, triky jakžtakž, za to výdělky sérii pošoupnou k šestce. Výborně! Už nám to zavání odpadem!, Andersone! 65 miliónů dolarů(rozpočet)/222 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco minule se Anderson opájel novou technologickou hračkou zvanou ‚třetí rozměr‘, tady posílá do hajzlu i ji, a pálí divákovi do ksichtu únavný, nevzrušivý a absolutně sterilní sled střílení bez nápadu, napětí a adrenalinu, a namísto toho nechává plnit Alici rodičovské povinnosti a ostatní postavy vše naokolo trapně vysvětlovat, vstávat z mrtvých, nebo být za blbečky jen tak z rozmaru (Leon S. Kennedy!); sorry Paule, vždy jsem tě hájil, jak před hatery na netu, tak i osobně u piva, ale tohle je sračka, kterou jsem si nehorázně protrpěl a poprvé se netěším na další díl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D verze ,,JMENUJU SE ALICE A TOHLE JE MŮJ SVĚT....“ /// Zábavná jednohubka, která má v sobě všechno, co chybělo starejm dědkům. Příběh? Svět MATRIXu a v něm New York, Moskva, Tokyo, což znamená stovky mrtvejch rudoarmějců či hromada žlutejch zombíků. Zábavná videohra - víc bych neřešil. Paul W.S. Anderson se pomalu (ale jistě) stává odborníkem na 3D a možná že ta 4* (hvězda) je díky němu. Milla střílí, mlátí, běhá, skáče, lítá, řídí, hodně prostoru má ,,ruční“ práce (holky se rvou, jako by v dalším levelu měly zabít Billa), nikdo nezdržuje žádnejma rádoby originálníma proslovama (dokonce bych řek, že každej řekne jen co musí), když začnou lidi nudit, přijde ,,DROBEČEK“ - no a hned je demolice metra mnohem uvěřitelnější. Apropó – serte na uvěřitelnost. Z vysoka! Nechce mi tady někdo namluvit, že má strach ze zombíků? Je to béčko a hodně dobrý. Všichni co na tom makali to věděj. Tak proč to nechápou i ti, co na to čuměj? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jde po mě malá červená holka. 2.) Vždycky jsem chtěl vidět zásah motorovkou ve 3déčku. 3.) Toužím po životě v holografický projekci. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Kvůli natáčení bylo na jeden den kompletně uzavřeno celé moskevské Rudé náměstí společně s metrem, kde se odehrála jedna z velkých bojových scén. Natáčení dále probíhalo v Torontu, New Yorku a Tokiu. (Dlee)
  • Jedná se o první díl ze série natočený na kamery Red Epic. (S.U.E.S.)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 42,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 240,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama